reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

strasznie sie boje jutrzejszego dnia, Piotruś ma miec szczepionke na odre swinke, różyczke. ona jest na bazie białaka jajka kurzego a on ma jedni mowia alergie drudzy nietolerancje pokarmową na jajka miedzy innymi i nie wiem jak on zareaguje na nią. jakoś mam złe przezcucia.:-(

Nie martw sie napewno bedzie wszysciutko dobrze.Trzymam kciuki:-)

reklama
a powiedz jakiej wielkosc masz wynik trojglicerydwo!??? i teraz to co zdazylam na szybko ogarnac temat! to powinnas zaopatrzyc sie w RYBKI MORSKIE!!!!! i wcinac do tego wsio co ma duzo kwasow OMEGA 3 one rozkladaja trojglicerydy! jest chyba jakies maselko z OMEGA 3 i 6 :-)
nawet jest podobno omega 3 jako suplement dietki! :sorry: lekarz tego nie mowił??

norma jest do 150, a ja mam 390
narazie mam dieta zbijac powoli a pozniej zobaczymy co ginekolog powie - jesli jest to kwestia zaburzonej gospodarki hormonalnej to tzreba koniecznie to uregulowac..

dla dzidziusia zrobie wszystko, bede zarla jak krolik tylko warzywa i owoce..obnize trójglicerydy, schudne..

ciesze sie ze wiem co sie dzieje, ale jestem przerazona tym wszystkim troche..

dietka, ruch i czekamy na ruch ginekologa..

Kochana nie denerwuj się narazie, poczekajmy do wizyty u gina może on na to inaczej spojrzy i na pewno bedzie wiedział co zrobic zeby fasolce nic nie szkodziło:tak:
a co do dietki ty jako "truskawkowy potwór";-)poszalejesz teraz z stuskawkami i czeresniami i będzie dobrze:tak:. sciska m mocno:tak:

norma jest do 150, a ja mam 390
narazie mam dieta zbijac powoli a pozniej zobaczymy co ginekolog powie - jesli jest to kwestia zaburzonej gospodarki hormonalnej to tzreba koniecznie to uregulowac..
dla dzidziusia zrobie wszystko, bede zarla jak krolik tylko warzywa i owoce..obnize trójglicerydy, schudne..
kurczaki nigdzie nie znalazlam zeby hormony byly przyczyna takiego wzrostu trojglicerydow! tylko geny lub tryb zycia! :sorry2: a jakie masz cisnienie bo czesto jest przy tym nadcisnienie ! i BAAAAARDZO DUZO RUCHU!!!! :sorry2: napewno ci sie uda! ja trzymam kciuki zeby to nie byla wina hormonkow ktore na pewno wyjda w cudnych normach! :-)

kurczaki nigdzie nie znalazlam zeby hormony byly przyczyna takiego wzrostu trojglicerydow! tylko geny lub tryb zycia! :sorry2: a jakie masz cisnienie bo czesto jest przy tym nadcisnienie ! i BAAAAARDZO DUZO RUCHU!!!! :sorry2: napewno ci sie uda! ja trzymam kciuki zeby to nie byla wina hormonkow ktore na pewno wyjda w cudnych normach! :-)

ciśnienie mam idealne 125/86
geny tak, tryb zycia nie - jesli chodzi o mnie...
lekarz powiedział że rozregulowana gospodarka hormonalna może wpływać na zaburzenia metabolizmu a w związku z tym na wzrost trójglicerydów..

reklama
Witajcie babki! Ja dopiero pierwszą kawkę piję. Fajnie,że w miłym gronie:tak:
Rano robiłam badanie hormonów i dodatkowo zrobiłam sobie morfologię i ob.Jak już mnie musieli kłóć to przynajmniej do kilku badań a nie jednego.

LOREE no cos Ty ze wszystkimi dziewczynami rozmawiam.Sorki jak o kims zapomniałam:sorry:

Wiem, wiem. Nie zapomniałaś o nikim.

Dzisiaj znowu biegam po miescie..Zbiore kilka pieczątek do obiegówki, odbiore reszte wynikow i ide do ROSSMANA - ha ha..po farbe do wloskow..Moj maz powiedzial ze jak juz mam sie na blond do konca zrobic to on na to kuy pieniedzy nie wyda :p i reki do tego nie przylozy...Wiec do fryzjera nie pojde,...mama mi ufarbuje :))))[/B][/COLOR]

Kochana Ty uważaj! Kaprycha sama sobie robiła blond i potem płakała,że jest pomarańczowa:-D

Kutfa...miałam nie jeść słodyczy...A od rana zjadłam kilka ciasteczek (takich biszkoptowych z makiem i dżemem w środku- uwielbiam:):))... Od klienta dostaliśmy...Masakra no...Dlaczego mi to robia i przynoszą takie rzeczy?? :((((

Zajączku sama mi kazałaś łykać chrom! A Ty co? Ja nawet nie patrzę na słodycze a juz przestałam go łykać.

cholesterol i cukier mam w górnej granicy normy
bardzo wysokie trójglicerydy - tym spowodowane jest to ze tyje -

tak mam jesc do konca tygodnia, w poniedzialek do ginekologa i ma mi przepisac wszystkie hormony do badania..i podjac decyzje co robimy - leki ktorymi sie to leczy nie sa wskazane w ciazy wiec trzeba znalezc cos co nie zaszkodzi ciazy a pomoze na te trójglicerydy.

podwyzszone trójglicerydy moga byc spowodowane albo uwarunkowaniami genetycznymi albo rozregulowana gospodarka hormonalna - w moim wieku nie powinnam miec tak wysokiech trójglicerydów - to bardzo grozne.

Najważniejsze że wiesz co Ci jest. I możesz coś z tym zrobić.

Cześć Kochane:-)Ja również mam piękny i słoneczny dzionek jak narazie :-DDzisiaj wybieram sie z mezem do mojej starszej siorki na kawke trzeba wykorzystac dzien.Miłego dnia Wam życze,zajze do was troche pózniej:tak:;-)

Do Patrysi? Czy was jest więcej?;-)

I to jest dobre podejście! Dla fasolki trzeba się poświęcać. Moja córcia po porodzie miała wysypkę. Nikt nie wiedział dlaczego i przez miesiąc jadłam tylko chleb z masłem. Nic innego nie mogłam.
I dałam radę!

Do góry