reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Jak juz w koncu sie ubralam i wyszlam na zakupy to leje....:eek: i to jest ta sprawiedliwosc...za to zjadlam pysznego paczka! HA! I jeszcze sobie ciasto w lidlu kupilam...i zamierzam sie obzerac caly wieczor! HA! A co! Wolno mi !:-D

A wogole to chcialam zapytac dziewczyn, ktorym odeszly wody na samym poczatku. Czy sa jakies sygnaly przepowiadajace, ze zaraz sie ze mnie poleje?? Pytam bo mam teraz paranoje..w stylu..chodze po sklepie i nagle chlust!! Tak sie tego boje, ze z domu nie chce sie ruszac tak na wszelki wypadek;-) Chyba Wolfia pisala, ze u niej porod sie zaczal wlasnie od wod.

Andzulina- tak tak...przygotuj sobie te siski, bo nie zycze takiego meczenia sie jak ja sie ostatnio umeczylam! I niczego nie musisz przelewac!! Kup sobie w aptece pojemniki (kosztuja 50c) i po prostu w tym pojemniku zanies. :tak:

reklama
Misia...ja nie wiem bo mi ani za 1 ani za 2 razem wody nie odeszly..ale jednym to hlust i wszystkie na raz a innym to po troszku pamietam moja siorka to co kika minut latala do kibelka bo jej po troszku odchodzily

no i chcialam wam przekazac od Martuski info.. prosila mnie abym napisala bo ona nie ma sil.. dziasiaj o 15 miala zabieg...niestety dzidzi nie bylo :-( a ona juz zaczynala plamic i wczoraj pojechala juz do szpitala ..ale Ona napewno opisze co i jak... jak juz bedzie czula sie na silach

Misia mi te wody to nie chlusly jakos w duzej ilosci..... w sumie to bylo w nocy ale nie zmoczylam lozka..... mi wystarczyla wieksza wkladka ktora zakladalam caly czas pod koniec ciazy.... w nia sie cale zmiescily....i pozniej tak po troszku sie saczyly..... tak poprostu mi sie mokro zrobilo i tyle..... nie wiem jak to u innych wyglada.... ja to przezylam tak :tak::tak::tak:

Acha! no to tak to by bylo super...bylebym sie tylko skapnela, ze to wody...
Wazne, zebym nie zalala pol sklepu jakiegos w razie czego, bo chyba sie ze wstydu pochlastam!!:-D

dzięki anineczka chyba zostane przy O2 bo prędkość 7,2Mb:-p

misia u mnie tez zaczął sie poród od odejścia wód i 10 minut później córeczka była na zewnątrz ale moze dlatego tak szybko ze poród był wywoływany:-)
aha i co do ilosci wód to położna mogłaby w nich pływac bo miałam duzy brzuch a mała miała tylko 2,5kg

:-Dhej ...
widzę że jednak się dziś coś ruszyło..
mnie znów głowa boli...
słyszałam że takie objawy to na chopca... i cieszyłam się do wczoraj bo dziś uznaję że chcę dziewczynkę :-p

Widzę dziewczyny, żę juz jestesce przy koncu ciąży, skoro o wodach sie rozpisujecie:) Ja mam termin na 30 lipca, rodze w Mullingar, denerwuje sie, bo to pierwsza dzidzia. Teraz czekam na potwierdzenie z social and family affirs, ze dadza mi maternity benefit. Wyslalam forme MB10. A jak dlugo Wy dziewczyny czekalyscie???

Ja miałam fajną sytuację z pierwszą ciąża brałam czopki dopochwowe pod koniec ciąży bo miałam jakieś zapalenie :tak:mój mąż wyruszył do pracy maluszkiem a ja wstałam i jak mi chlusnęło po nogach dzwonie do męża wracaj wody mi odeszły on biedak wrócił pojechaliśmy do szpitala a tam nie miły zaspany pan o 7rano mówi że wszystko ok że to czapek mnie tak oczyścił :tak:ale byłam w szoku że aż tak mocno:szok:

reklama
Emili- no to nie byly to wody?? Tylko czopek?

K..M- a mnie tam glowa nie bolala, a mam chlopca.

Weron- ja czekalam krotko. Ok. 2 tygodni na potwierdzenie i nastepny tydzien na podanie kwoty.

A wogole to smiesznie bylo bo dostalam maternity tydzien wczesniej razem z ostatnim H&S wiec dostalam prawie 500e w jednym tygodniu. Cos im sie pomylilo...bo pierwsze maternity powinnam dostac dopiero teraz w poniedzialek. Ale nie zebym narzekala...takie niespodzianki to ja lubie:-)...Dzis naprzyklad znowu dostalam jakies dziwne pieniadze od Smythsa....coz...:eek:

Do góry