reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

oj to zaraz szybko minie zobaczysz... :tak: moj mial dzis wyjechac ale jednak nie wyjezdza ja juz sie na chlankso umowilam z kolezanka kurde i plany mi popsuł no:confused2: i mowi mi ze on se w poniedzialek pojedzie , a ja wtedy mam owulke!! ja mu na to ze niech sobie wybije z glowy! najwczesniej to go w srode puszcze hehe!

a kiedy masz to HSG??? ja juz czuuje ze potym uda sie wam odrazu zobaczysz!! i małż wtedy bedzie na miejscu i razem bedzieie sie cieszyc!!
:-D:-D:-D no pieknie , tak to narzekasz że jedzie a tak to plany Ci pokrzyżował.... ALe masz rację nie puszczaj samca dopóki nie wypełni małżeńskich obowiązków:) Tak w ogóle, badał się już czy nie??
Ja nie wiem kiedy będe mieć HSG. Musze zadzwonić jak będę mieć nowy cykl i się umówić...

reklama
Oleńko....Nie bedę pisac zebyś się nie smuciała, nie płakała i w ogóle. Bo sama wiem że tylko ty możesz się z tym uporać. CO do siąży bratowej. Rozumiem Cię, ostatnio dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży. ona wie że my chcemy ale nie wychodzi...Jak mi powiedziała było mi zajebiście ciężko. Upłakałam się nawet w pracy...ale ...powiem Ci że wczoraj byłam z nią na lodach, spotykam się z nią i mimo że zazdroszczę to nie jest to chora zazdrość:-) Ja wierze że i mnie się uda...Przejdzie Ci Kochanie i z nowu z nadzieją będziesz podchodziła do kolejnych starań:-)

Nie wiem ile dokłądnie kosztuje, bo to zależy od miasta i kosmetyczki. Ja mam przyjaciółkę (ta w ciąży) która mi robi. Od momentu kiedy namówiła mnie na depilację pach i bikini (wcześniej goliłam) to jestem baaaardzo zadowolona - zwłaszcza z pach. na początku bolało i teraz też troszkę, ale jaki komfort...

Kotuś...A Twój M. to się badał w ogóle??

Pamiętaj...Ciesz się tym że ma Cie kto przytulić. Ja bym wiele dała za to zeby M. był cały czs przy mnie. Kilka razybyło tak że nawet jak był w trakcie owu to później wyjechał....I kiedy dostawałam @ byłam taka samotna i zajebiście smutna... Nie miał mnie kto przytulić i rozśmieszyć...Rozmawiałas z nim na ten temat??

Pracuję niestety:( Nudy jak jasna Cholera...jescze deszcz leje a ja wybieram się na ślub do koleżanki...mam nadzieję ze przestanie:eek:

Kochanie... dziekuje Ci bardzo za to, co napisalas... Masz racje, tylko ja moge sie z tym uporac i na pewno predzej czy pozniej mi sie uda... Musze zrobic wszystko zeby sie nie wpedzic w kolejna chorobe psychiczna, juz mi jeden powazny problem psychiczny wystarczy
:zawstydzona/y: Boje sie rozmawiac z moim bratem o jego zonie, bo czuje, ze bym nie wytrzymala i opowiedzialabym mu o naszych problemach... a w sumie nie mam na to ochoty, bo i po co? Po co cala rodzina ma zaraz wiedziec? :-( To nic przyjemnego zeby sie tym chwalic...

Na jak dlugo starcza taka depilacja? Ja sie katuje zwyklym depilatorem raz w tygodniu, zawsze to odwlekam, bo strasznie tego nie lubie. No i mam koszmarne blizny na nogach od wloskow wrastajacych gleboko pod skore - tak gleboko, ze widac tylko cieniutki cien kreski na skorze. Niektore blizny mam juz od daaawna i nic a nic nie chca zejsc, w sumie bez sensu depilowac nogi skoro i tak wstyd je pokazywac :no:

M sie badal, w skrocie:

objetosc: 2ml (norma >2)
lepkosc: ++ (norma +)
aglutynacja: + (norma -)
liczba plemnikow / ml : 39 000 000 (norma > 20 000 000)
ogolny odsetek prawidlowych plemnikow: 44% (norma > 30%)
test hipoosmotyczny plemnikow (HOS-TEST) - wynik 52.6% (norma: >60% plemnikow napecznialych (prawidlowych))

Czyli ogolnie:
Nieznaczna aglutynacja plemnikow, podwyzszona lepkosc ejakulatu, pozostale parametry w normie. Obnizony osetek prawidlowych plemnikow w HOS-TEST.

Wiem, ze to duze szczescie, ze mam M przy sobie, ze moze mnie pocieszac, ale on zazwyczaj nie widzi moich lez - nie mowi mu, ze jest mi przykro, ze przyszla @, bo nie czuje zeby to robila na nim wrazenie. On sie chyba tylko usmiecha myslac o kolejnym miesiacu seksu bez gumy
:wściekła/y::no:

Praca przynajmniej ma taki plus, ze za to siedzenie Ci zaplaca. Ja sie musze uczyc, ale nikt mi za to ani grosza nie da...

witaj kochanie.. ja pilam ziolka od 9dc w poprzednim cyklu i juz 13dc mialam owulke teraz pilam od pierwszego i w 18dc mialam owulke masz szanse jeszcze na ten cykl:) ziolka takze dzialaja obnizajaco na prolaktyne jesli masz za wysoką..

PS skad wiesz ze masz bezowulacyjne cykle?

Pijesz je raz dziennie? Kupilas gotowa mieszanke, czy sama sobie zrobilas? Masz sluz plodny?

Cykle bezowulacyjne - nie mam skoku tempki, nie mam plodnego sluzu, no i jak mi badali progesteron w II fazie cyklu, to zawsze wychodzily go jakies ulamkowe ilosci, przy normie ~20 jednostek...
Ty tez masz bezowulacyjne?

:-D:-D:-D no pieknie , tak to narzekasz że jedzie a tak to plany Ci pokrzyżował.... ALe masz rację nie puszczaj samca dopóki nie wypełni małżeńskich obowiązków:) Tak w ogóle, badał się już czy nie??
Ja nie wiem kiedy będe mieć HSG. Musze zadzwonić jak będę mieć nowy cykl i się umówić...
no wlasnie jeszcze nie, ale zmierzamy ku temu heh,on ciagle zapracowany, a tak sobie pomyslalam ze teraz bedziemy sie bzykac w owulacje dokladnie to jak nie wyjdzie to juz na 100 % pojdziemy na to badanie...a moe w przyszlym tygodniu... zobaczymy....

a ty tak normalnie całe bikini sobie depilujesz u kosmetyczki??? zawsze??? ja qrwa nie dałam rady wytrzymam wczoraj, toz to masakra jest jakich malo!:szok:

a ty tak normalnie całe bikini sobie depilujesz u kosmetyczki??? zawsze??? ja qrwa nie dałam rady wytrzymam wczoraj, toz to masakra jest jakich malo!:szok:

A propos bikini... Ja sie gole no i ten tego no... rosna mi juz takie dosc powazne kłaki miedzy posladkami :zawstydzona/y: ciezko sie tam golic i czasem sobie przez przypadek ogole wyzej na posladku, wiec mam wrazenie, ze juz mi troche wystaja spomiedzy posladkow :zawstydzona/y: wybaczcie opis, zaraz pomyslicie, ze jestem jakims yeti :-p:eek: Jakos sie pozbywacie wlosow spomiedzy posladkow? :sorry:

Pijesz je raz dziennie? Kupilas gotowa mieszanke, czy sama sobie zrobilas? Masz sluz plodny?

Cykle bezowulacyjne - nie mam skoku tempki, nie mam plodnego sluzu, no i jak mi badali progesteron w II fazie cyklu, to zawsze wychodzily go jakies ulamkowe ilosci, przy normie ~20 jednostek...
Ty tez masz bezowulacyjne?
przed piciem ziolek mialam bez owulacji
z ziolkami mam juz drugi cykl owulacje mialam mniej bolesna @.

ziolka kupilam na allegro juz zmieszane
pije raz dziennie wieczorkiem tak ololo 20-21
sluz mam po nich płodny i w tym cyklu plodny sie utrzymywal chyba ponad tydzien.. w tamtym cyklu mialam badany progesteron to mialam cos kolo 19 i cos ale to bylo 10 dni po owulacji dlatego mniejszy bo lekarz zalecil badanie w 23dc z racji moich 30 dniowych cykli a owulka przyszla szybciej

A propos bikini... Ja sie gole no i ten tego no... rosna mi juz takie dosc powazne kłaki miedzy posladkami :zawstydzona/y: ciezko sie tam golic i czasem sobie przez przypadek ogole wyzej na posladku, wiec mam wrazenie, ze juz mi troche wystaja spomiedzy posladkow :zawstydzona/y: wybaczcie opis, zaraz pomyslicie, ze jestem jakims yeti :-p:eek: Jakos sie pozbywacie wlosow spomiedzy posladkow? :sorry:
ja akurat tam jeszcze nie mam hehehe:-D ale wlasnie to sie nazywa brazylijska depialcja u ksometyczki ze włącznie z posladkami i pupa :tak:

Na jak dlugo starcza taka depilacja? Ja sie katuje zwyklym depilatorem raz w tygodniu, zawsze to odwlekam, bo strasznie tego nie lubie. No i mam koszmarne blizny na nogach od wloskow wrastajacych gleboko pod skore - tak gleboko, ze widac tylko cieniutki cien kreski na skorze. Niektore blizny mam juz od daaawna i nic a nic nie chca zejsc, w sumie bez sensu depilowac nogi skoro i tak wstyd je pokazywac :no:

Czyli ogolnie:
Nieznaczna aglutynacja plemnikow, podwyzszona lepkosc ejakulatu, pozostale parametry w normie. Obnizony osetek prawidlowych plemnikow w HOS-TEST.

Praca przynajmniej ma taki plus, ze za to siedzenie Ci zaplaca. Ja sie musze uczyc, ale nikt mi za to ani grosza nie da...
Po kolei: Depilacja u mnie nie wystarcza na jakoś wybitnie długo, ale ja mam generalnie dużą czuprynę (*na głowie, więc gdzie indziej też:-)).Ale ja odrastają to dużo rzadsze i delikatniejsze. Nogi robię depilatorem. Tez wrastaja mi włoski, ale dużo mniej odkąd przy każdej kąpieli używam szorstich rękawiczek. Można pilingu, ale tak jest taniej i cała skóra jest duuuzo gładsza.
To plemniki raczej ok. Myślę że zawsze są jakieś wachania od normy..Mój tez miał.
A za prace w sobotę niestety NIKT mi nie płaci:( teoretycznie za dwie soboty mamy jeden dzień wolny...ale tylko teoretycznie:crazy:
no wlasnie jeszcze nie, ale zmierzamy ku temu heh,on ciagle zapracowany, a tak sobie pomyslalam ze teraz bedziemy sie bzykac w owulacje dokladnie to jak nie wyjdzie to juz na 100 % pojdziemy na to badanie...a moe w przyszlym tygodniu... zobaczymy....
Namów go koniecznie...Wtedy choć jedną sprawę będziecie mieć załatwioną...
CO do tepilacji. Mnie depiluje przyjaciółka. Strasznie się krępowałam na początku:-) Teraz lepiej jest. Za każdym razem przesuwamy depilację coraz dalekj. Niedługo będzie braziliana:-)... Fakt że boli jak jasna cholera, ale coraz mniej:-)

A propos bikini... Ja sie gole no i ten tego no... rosna mi juz takie dosc powazne kłaki miedzy posladkami :zawstydzona/y: ciezko sie tam golic i czasem sobie przez przypadek ogole wyzej na posladku, wiec mam wrazenie, ze juz mi troche wystaja spomiedzy posladkow :zawstydzona/y: wybaczcie opis, zaraz pomyslicie, ze jestem jakims yeti :-p:eek:
Spoko, wiem o czym mówisz:-D

reklama
Namów go koniecznie...Wtedy choć jedną sprawę będziecie mieć załatwioną...
CO do tepilacji. Mnie depiluje przyjaciółka. Strasznie się krępowałam na początku:-) Teraz lepiej jest. Za każdym razem przesuwamy depilację coraz dalekj. Niedługo będzie braziliana:-)... Fakt że boli jak jasna cholera, ale coraz mniej:-)
namowiony juz jest sloneczko tylko czasu nie ma hehe zeby sie zrelaksowac i najlepszy towar oddac do pojemniczka:-D

mnie znajoma kosmetyczka depilowala wiec sie nie wstydzilam i rozkraczylam prawie jak u gina!:-D ale juz wiecej nie dam rady zniesc tego bolu, pipie jest tak wrazliwa skora ze mialam wrazenie ze mi aj wyrwie zaraz! myslam ze ja zaraz pogryze hahah:-D

Do góry