Misia dla mnie kupno domu to temat rzeka..Od dawna chcielibysmy kupic dom, tylko ze myslimy rozsadnie.Mam mnostwo znajomych,(polakow) ktorzy kupili domy,ale powiem ci ze wcale im nie zazdroszcze .Ciesza sie ze kupili dom, tylko ze osiedla nie zaciekawe.Co z tego ze maja swoje,jak srodowisko nie zaciekawe.Ja nie bede placic 30 lat kredytu i mieszkac w miejscu gdzie mi sie nie podoba i mam nie zaciekqe towarzystow, z ktorym n9ic nie zrobisz.Ja teraz wynajmuje dom i od dwoch lat mam problemy z sasidami, byla policja, byly interwencje i nic to nie daje.Po jakims czasie wraca wszystko do normy.Jeszcze w dodatku za sciana moi sasiedzi urzadzili sobie w ogrodzie schronisko.Trzy ogromne psy, kote zyja w smrodzie, brudzie i wogole dlugo by opowiadac.Dlatego szukam teraz domciu poza miastem ale samotnego. Gdyby to byl moj dom musialabym sie meczyc a a tak moge sie przeprowadzic .Kupic bysmy chcieli ale tak jak mowisz kredyty to teraz nie latwa sprawa.Duzo znajomych cwaniakuje ze kupili ale mieli kase na wplate, ale sprzedali ziemie albo kaske od rodzicow dostali.A jak jej nie masz?Trudno teraz o kredyt 100 procentowy..
Druga sprawa , jak cie nie stac po co sie zajezdzac (tak robia wlasnie moi znajomi), splacaja kredyt a za przeproszeniem zra byle co i wygladaja jak dziady.Dziaduja na wszystkim.Co za przyjemnosc z zycia? Stac mnie kupuje, nie stac nie kupuje.Trzeba byc rozsadnym a zyc spokojnie i cieszyc sie tym co sie ma.A my postanowilimy ze mozeby zaplacic 100 euro wiecej za wynajem bo to nie az tak duzo a komfort suuper.Zobaczymy jutro, jak nie ten to znajdzie sie inny, byle z dala od sasiadow z psami, ktore sie gryza cala noc, zalatwiaja sie w ogrodzie a potem jak upal ja mam super zapaszki wogrodzie fu!
Druga sprawa , jak cie nie stac po co sie zajezdzac (tak robia wlasnie moi znajomi), splacaja kredyt a za przeproszeniem zra byle co i wygladaja jak dziady.Dziaduja na wszystkim.Co za przyjemnosc z zycia? Stac mnie kupuje, nie stac nie kupuje.Trzeba byc rozsadnym a zyc spokojnie i cieszyc sie tym co sie ma.A my postanowilimy ze mozeby zaplacic 100 euro wiecej za wynajem bo to nie az tak duzo a komfort suuper.Zobaczymy jutro, jak nie ten to znajdzie sie inny, byle z dala od sasiadow z psami, ktore sie gryza cala noc, zalatwiaja sie w ogrodzie a potem jak upal ja mam super zapaszki wogrodzie fu!