reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Marzenix nie sprawdza nic po IUI gadałam z dziewczynami że po samym zabiegu się nie sprawdza można sprawdzić po 2,3 dni czy napewno pękły ale skoro biorę zastrzyk na pęknięcie to musi pęknąć... tylko tak naprawde kiedy..
Teraz za rządam przed samą IUI usg a co musi się zgodzić skoro 2 nie udane to musi i koniec ... a tak wogóle zwiększam sobie dawkę clo najwyżej będę miała trojaczki?!

Oni k..wa w tym rządzie to nie mają co robić niech się w łeb walną ...ta popieprzona ustawa i tak nie przejdzie ...

Powiedzcie mi kobitki jak czujecie podbrzusze w czasie owu? Mnie caly czas boli ale tak wybitnie jak na okres i mam spuchniety brzuch, a tempka ciagle nisko, nie wiem co sie dzieje :zawstydzona/y: Pije ziolka, wiec to moze one jakos dzialaja, ale na razie nawet nie widze poprawy jakosci sluzu (pewnie za wczesnie) - no i juz pozno jak na mnie jesli chodzi o dc...
jak boli to oznacza ze pecherzyki rosną.. sluz niekoniecznie musi sie poprawic
Nooo zrobilam test owu i wyszedl negatywny - wiec nie bede czekac, ciachne sobie dzisiaj luteine...
kochana ja bym jescze nie brala luteiny.. ona podwyzszy ci tempke i nie bedziesz wiedziala czy byla owulka czy nie a jesli nie bylo to juz nie bedzie bo luteina wstrzyma prace jajnikow.. takie jest moje zdanie.. jesli test wyszedl dzis negatywnie to zmierz jutro tempke i bedzie wiadomo czy bedzie skok.. wtedy bym wziela.. ja jak bralam luteine na wywolanie to mialam tempki takie jak w drugiej fazie bez brania.. to progesteron i on dziala na tempke.. wiec nie bedziesz miala takiej "prawdziwej" tylko sfalszowaną luteiną.. ale to twoja decyzja

ja owulke z pierwszym cyklu z ziolkami mialam w 13dc a zaczelam pic 9dc..

Marzenix nie sprawdza nic po IUI gadałam z dziewczynami że po samym zabiegu się nie sprawdza można sprawdzić po 2,3 dni czy napewno pękły ale skoro biorę zastrzyk na pęknięcie to musi pęknąć... tylko tak naprawde kiedy..
Teraz za rządam przed samą IUI usg a co musi się zgodzić skoro 2 nie udane to musi i koniec ... a tak wogóle zwiększam sobie dawkę clo najwyżej będę miała trojaczki?!

Oni k..wa w tym rządzie to nie mają co robić niech się w łeb walną ...ta popieprzona ustawa i tak nie przejdzie ...

no wlasnie, chodzi mi o to kiedy one pekły...... bo jesli malz ma slabe nasienie a pekly za 2-3 dni to mogly nie dotrwac.....
pewnie ze żądaj ,monitoringu teraz! a co! placisz tyle to niech sie postaraja.... a i trojaczki niech będe w nagrode za dlugie oczekiwanie:laugh2:

a z ta ustawa to jakas paranoja no czuje sie czasami jakbym w trzecim swiecie zyła...:no:

Hello:-)Własnie wróciłam do domu.Mój gin powiedział,ze mam wszystko w porządku,mam bardzo dobrze przygotowana macice do ciazy tylko działac,miałam robione usg,jak bym była w ciazy to jeszcze za szybko by to zauwarzył,jakby co to tescik robic.Zapisał mi duphaston,bo to pomaga przy staraniu,a i zapisał mi takie dopochwowe globulki mam brac przez 20dni,i bez stosunku,ale i tak jestem po dniach płodnych,to tylko czekac.:tak:

Witam się w poniedziałek:-)
Przyszłąm z pracy i muiałam sie położyć - takie są skutki powrotu do pracy po leniuchowaniu:tak:
Teraz już chyba nie ciapek?:-D
No teraz już nie ciapek:tak::-D:tak:
Ok, ja tez sie zegnam do jutra wieczorka... Jak nie padne, bo mam konf klasyf i potem 2 godz egzam w innej szkole to do was wpadne...milego wieczorku i jutrzejszego dnia zycze wszystkim - nie nastukajcie zbyt wielu stron...
Gosiu - jeszcze kilka dni i odpoczniesz sobie - nie przemęczaj się:tak:
Dodam,że cykle mam 28 dniowe:tak:
Ale przed wyjazdem zdarzyło się że było 29 dni i raz 25. Więc już nie wiem.
Testu nie mam w domu, więc nie zrobię.
Loree - to musi być fasolka - mam nadzieję;-)
:-):-) no sama przyjemność ta depilacja:-)
I jak kłaczków się pozbyłaś??
Pozbyłam się - chociaż ja po prostu golę bo chyba z bólu bym nie wytrzymała:szok:
Czesc dziewczynki, zaraz wychodze na egzamin, wiec trzymajcie za mnie kciuki :tak: UMIERAM ze strachu, naprawde... koszmar... kolejny egzamin w srode i jeszcze jeden w piatek...

Olapolap - wiem, że już po egzaminie - wiem, że poszło dobrze:tak:
czesc wpadlam sie przywitac!!!
buuuuuziole!!
Zakupki - super sprawa - ja byłam wczoraj na wyprzedaży w housie - razem z M, siostrą i szwagrem - po 30 minutach siedzieliśmy w 3 na kanapie i czekaliśmy na mojego szwagra, aż wszystko przymierzy kolejne 30 minut:szok: a mówią, że to baby się nie moga zdecydować i długo przymierzają:cool2:
:-) dzieki! kochana jestes!
Eve - Ty nie choruj tylko dbaj o siebie - fasolka czeka;-)
szybciutko się musisz wykurować:tak:
Ja tylko na moment chcialam sie przywitac:-):-):-).
mari - ja wszędzie widzę kobiety w ciąży - ale ich naprawdę jest więcej ostatnio:tak:
a wczoraj się dowiedziałam, że żona kolegi co urodziłą w październiku córeczkę to we wrześniu rodzi kolejne dziecko - nie wie jak to się stało bo karmiła i nie miała okresu:szok: i to jest sprawiedliwość:wściekła/y:
trochę mnie to nie dziwi bo dziewczyna nie używała antykoncepcji nigdy - kiedyś się mnie pytała, czy to prawda, że tabletki antykoncepcyjne rozpuszczają plemniki i dlatego się w ciążę nie zachodzi:szok: to jest XXI wiek;-)
hej
kobietki bardzo zle przechodzilam antybiotyk który mialam połykac po tym zabiegu,
Elfa - pracą się nie przejmuj - raczej nie sądzę, żeby byli tacy teraz po zabiegu - Ty musisz teraz dbac o siebie:tak: przytulam mocno:tak:
ciesze sie bardzo ale jednak to nie w tym miesiącu.. tempka spadła.. więc nie pozostaje nic innego jak sie jeszcze poseksić z M przed @ przeczekać @ i dalej jechana..
Kochana - tak szybko jeździć ;-)
Nektarynko - z tego wykresu rzeczywiście wynika, że @ nadchodzi:-(
Kupiłam bratu taki album:
No i super:tak:
Witam!
Po 2 dniowej załamce , podniosłam się i walczę dalej... postanowiliśmy spróbować ostatni raz IUI jak mówi przysłowie do 3 razy sztuka...
POZDRAWIAM
Martynko - jeszcze raz przytulam - dobrze, że wola walki powróciła:tak:
masz rację z tym lekarzem - spróbuj zmienić:tak:
Które wybrać?

Życzę wszystkiego czego Wam trzeba:
autostrady wiodącej do nieba
bez żadnych ograniczeń prędkości,
do tego jeszcze ogromu radości
z każdego, coraz szczęśliwszego dnia,
który spełnia Wasze marzenia.
Żeby Wam nigdy nie zabrakło w domu
talerza klusek i makaronu.
Słońca bez końca, kwiatów pachnących,
a tuż za oknem ptaków śpiewających.
Każde z tych życzeń na pewno się spełni,
ponieważ płynie prosto z serca głębi.
Mnie sie ten podoba:tak:
P.S. A moj M mysli, ze ja go czesto gwalce, spojrzcie co znalazlam na ff
To podobnie jak wykres Agnieszki;-):-D;-)
ale przynajmniej widać, że zafasolkowany:tak:
Właśnie wyszły dwie czerwone na owulacyjnym:tak::tak::-D:-D Bedę dziś M gwałcic:tak::-) A jak wczoraj gwałciłam to też się liczy? :-p To chyba na dziewczynkę..przed owu?:zawstydzona/y: Bo my dawaliśmy czadu przed:-D

DO roboty:-D Ja tam cały czas nad bejbikiem pracuję:tak::-) W tym miesiącu wzięłam się ostro do roboty:tak: Tempka + testy owu + przygladanie sie śluzowi..:tak:Musi coś z tego wyniknąc;-):-):-)
Aga - Ty to powinnaś zafasolkować w tym cyklu na bank - codziennie gwałciłaś M to i teraz nie odpuszczaj;-)
"Praktycznym sposobem upewnienia się, że jajeczkowanie występuje jest codzienne mierzenie temperatury (należy to robić codziennie przez cały miesiąc). W dniu owulacji jest ona nieznacznie podwyższona."

W sensie, ze tylko w dniu owu jest podwyzszona :-D I to "nieznacznie" tez jest zabawne, bo przeciez tak naprawde jak sie ma skok np. do 37.2 to gdyby to byla temperatura zewnetrzna, a nie wewnetrzna, juz by czlowiek myslal, ze jest chory ;-)

Masz rację - nawet w dniu owu mozna zaobserwować nieznaczny spadek i skok w górę po owu - ale myślę, że to pomyłka autorki tekstu - musiała źle zrozumieć lekarza albo nie czyta ze zrozumieniem innych artykułów:tak:

czy wy to oglądacie???????????????????????? więzienie za in vitro??????????? qrwa co sie dzieje?????????
Jakiś koszmar - węszę jednak akcje ojca dyrektora bo to nie jest pomysł normalnie myślących ludzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Martynka - ja mam nadzieję, że to właśnie w rządzie nie przejdzie:no:
nie życzę nam tego byśmy robiły IVF ale moze się spotkamy w celi skoro u Hanki w hotelu nie da rady:-D;-)
Hello:-)Własnie wróciłam do domu.Mój gin powiedział,ze mam wszystko w porządku,mam bardzo dobrze przygotowana macice do ciazy tylko działac,miałam robione usg,jak bym była w ciazy to jeszcze za szybko by to zauwarzył,jakby co to tescik robic.Zapisał mi duphaston,bo to pomaga przy staraniu,a i zapisał mi takie dopochwowe globulki mam brac przez 20dni,i bez stosunku,ale i tak jestem po dniach płodnych,to tylko czekac.:tak:
Madzia - dobrze, ze jest ok - a na co są te globulki - bo nie rozumiem czy masz je brac teraz skoro 20 dni bez seksu to po co ten duphaston:sorry: czy duphaston w następnym cyklu - jak sie globulki skończą:cool2:

reklama
Do góry