reklama
F
Fiołek2010
Gość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
dołączyłam na forum dziś rano...też tak jak wy mam termin na styczeń 2010.
jeśli chodzi o brzuszek to właśnie u mnie zaczeła sie pojawiać taka piłeczka mała tzn nie taka mała bo widoczna pod bluzka,spodnie mi sie nie dopinają;-)nie wiem czy tak powinno być, czy to nie za szybko?jestem w 10 tyg.
jeśli chodzi o brzuszek to właśnie u mnie zaczeła sie pojawiać taka piłeczka mała tzn nie taka mała bo widoczna pod bluzka,spodnie mi sie nie dopinają;-)nie wiem czy tak powinno być, czy to nie za szybko?jestem w 10 tyg.
morka
Fanka BB :)
Witam wszystkie przyszłe mamusie![]()
Mi to się juz od dwóch tygodni nie dopinają: )
Ale opracowałam gumkę zamiast guzika i jakoś daję radęwitaj - tez tak mamWitam wszystkie przyszłe mamusie![]()

F
Fiołek2010
Gość
no to ja tez gumki używam no i odkryłam wspaniałą rzecz czyli leginsy;-)
ja mam luzniejsze spodnie albo biodrowki... wiec jeszcze gumek nie stosujeMi to się juz od dwóch tygodni nie dopinają: )Ale opracowałam gumkę zamiast guzika i jakoś daję radę
:-)
ale w pierwszej ciazy stosowalam ... az gumka pekla

i musialam zmienic na wieksza hihih 
macy
Fanka BB :)
Witaj Beti81 wśród swoich!
Co do brzuszków i ich pojawiania się generalnie nie ma reguły kiedy powinien. W pierwszej ciąży zazwyczaj jest mały na początku, bo macica jest nierozciągnięta jeszcze, w kolejnych pojawia się szybciej, bo już był tam lokator i mięśnie są słabsze. Ja w pierwszej długo czekałam na brzuszek, ale dzięki temu, że był mały mogłam wyczuć ruchy w 16 tygodniu. Teraz brzuszek już się pojawia, ale zazwyczaj wieczorami, rankiem znika jak kamfora
. Spodni też nie mogę dopiąć, zazwyczaj właśnie wieczorem, a ciuszki ciążowe już czekają w szafie. W sobotę chyba też wybiorę się na zakupy, bo przecież ciąża to wspaniały pretekst, a kobieta w każdej chwili życia powinna wyglądać dobrze.;-):-)
Co do brzuszków i ich pojawiania się generalnie nie ma reguły kiedy powinien. W pierwszej ciąży zazwyczaj jest mały na początku, bo macica jest nierozciągnięta jeszcze, w kolejnych pojawia się szybciej, bo już był tam lokator i mięśnie są słabsze. Ja w pierwszej długo czekałam na brzuszek, ale dzięki temu, że był mały mogłam wyczuć ruchy w 16 tygodniu. Teraz brzuszek już się pojawia, ale zazwyczaj wieczorami, rankiem znika jak kamfora
. Spodni też nie mogę dopiąć, zazwyczaj właśnie wieczorem, a ciuszki ciążowe już czekają w szafie. W sobotę chyba też wybiorę się na zakupy, bo przecież ciąża to wspaniały pretekst, a kobieta w każdej chwili życia powinna wyglądać dobrze.;-):-)ja ostatnio zakupilam alladyny i biale spodnie z lnu :-)no to ja tez gumki używam no i odkryłam wspaniałą rzecz czyli leginsy;-)
super sprawa beda mi dlugo towarzyszyc...

reklama
DoDo
mama po raz drugi :)
witaj SercaDwa
uwierz ze o wiele lepiej zaliczyc wpadke niz latami czy miesiacami bezskutecznie sie starac...
Agbar ale super
Patrysia witaj :-)
Asiowo a czemu musialas tak szybko pic glukoze????? przeciez to sie pilo gdzies w 28 tc
Patrysia jesli piszac usg genetyczne masz na mysli przeziernosc karkowa to jest to rutynowe badanie dla wszystkich a nie dla kobiet z grup ryzyka, dzis o tym pisalysmy wczesniej
witaj Beti81
ja smigam w ciazowkach od jakichs 2 tygodni
Agbar ale super
Patrysia witaj :-)
Asiowo a czemu musialas tak szybko pic glukoze????? przeciez to sie pilo gdzies w 28 tc

Patrysia jesli piszac usg genetyczne masz na mysli przeziernosc karkowa to jest to rutynowe badanie dla wszystkich a nie dla kobiet z grup ryzyka, dzis o tym pisalysmy wczesniej
witaj Beti81
ja smigam w ciazowkach od jakichs 2 tygodni