reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniówki 2010 !!

Właściwie to tak.Czekałam długo bo u mnie to troszkę skomplikowana sprawa ,nieregularne miesiączki i mąż ze stwierdzona bezpłodnością.Zupełnie wykluczałam ciąże.Byliśmy juz nastawiani na zycie bez dzieci:zawstydzona/y:...a tu taka niespodzianka.Oboje jesteśmy w szoku!
to fajnie powinnas sie cieszyc a moze zle stwierdzili u meza bezplodnosc ??

reklama
DoDo
Nie mogę powiedziec ,że się nie cieszę.Była to wpadka,ale tez nie wzbranialiśmy się..raczej pozostawiliśmy to naturze.:-).No i mam:-)
Dziękuję za wyjaśnienie z USG

Właściwie to tak.Czekałam długo bo u mnie to troszkę skomplikowana sprawa ,nieregularne miesiączki i mąż ze stwierdzona bezpłodnością.Zupełnie wykluczałam ciąże.Byliśmy juz nastawiani na zycie bez dzieci:zawstydzona/y:...a tu taka niespodzianka.Oboje jesteśmy w szoku!

To wielki dar, powinnas skakac z radosci.My stralismy sie 2.5 roku, powoli zaczynalam watpic a tu prosze...cud

No to tym bardziej gratuluję, cuda się zdarzają!!

Mnie się dziś pani ginekolog zapytała czy hartuje sutki? Czy któraś z was już zaczęła albo myśli nad tym?
Stwierdziła, że dobrze już zacząć, bo potem nie będą pękać podczas karmienia.

Mówiła, że dobrze jest pocierać szorstkim ręcznikiem lub naprzemienne okłady zimno ciepłe na sutki.
A ja się zastanawiam, czy można w to męża włączyć :-D:-D:-D

Sercadwa witamy w naszym skromnym gronie :) Jak to powiadają muchy "w kupie raźniej" :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich:-)
Ja wpadłam tylko na chwilkę, nawet nie mam czasu przeczytać co naskrobałyście, żeby sie przywitać i zarazem pożegnać na tydzień, jadę ze starszą córa na tydzień na badania do szpitala:-:)-:)-(Nienawidze szpitali i spania pod łóżkiem na materacu:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Ale jak trzeba to trzeba.
Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o fasolinki.
Jedyna dobra wiadomość to moje dzisiejsze usg:-)

reklama
Mnie się dziś pani ginekolog zapytała czy hartuje sutki? Czy któraś z was już zaczęła albo myśli nad tym?
Stwierdziła, że dobrze już zacząć, bo potem nie będą pękać podczas karmienia.

Mówiła, że dobrze jest pocierać szorstkim ręcznikiem lub naprzemienne okłady zimno ciepłe na sutki.
A ja się zastanawiam, czy można w to męża włączyć :-D:-D:-D

Sercadwa witamy w naszym skromnym gronie :) Jak to powiadają muchy "w kupie raźniej" :-D:-D:-D
No bardzo to dziwne, bo mnie lekarka wręcz przestrzegała przed drażnieniem sutków, żeby nie wywołać skurczów i przedwczesnej akcji porodowej, bo wydziela się oksytocyna, tłumaczyła mi, że kobiety pocierają sutki po terminie, żeby poród wywołać... No nie wiem, może we wczesnej, niezagrożonej ciąży można, bo ja mam zagrożoną i nawet o seksie mam zapomnieć, a w zdrowej ciąży nie jest przeciwwskazany...

Do góry