reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a mi się udało wszystko wyprasować i zupkę antosiowi ugotować...może zaraz moja gangrena uśnie to chociaż ziemniaczki nam obiorę zrobie surówkę podsmaże mięsko i przetre podłogi bo potem jak będzie franio to nie dam rady:no:
moja praca weekendowa nie wypaliła babka wzieła dziewczynę bezdzietną:-(ale sama dam ogłoszenie na infoludka że podejmę się weekendowo sprzątania domów mieszkań...coś trzeba robić....przyznano mi wychowawczy płatny ale to tylko 400 zł a teraz zapłacą mi tylko 120 zł za maj:-:)-(jak za to przeżyć od 19 do 5 do piotrka pensji sama nie wiem:no:załapałam przez to doła niestety:-:)-(
ale proszę o kciukasy dla mojego piotra rozmawiał ze swoim szefem o 3 stopniu specjalizacji bo chłopak z 3 stopniem odszedł i zwolniła się kasa jego szef pogada o tym z dyrektorem było by to 350 zl d każdej pensji więcej a dla nas to już naprawdę dużo:tak:

reklama
Pati on mial wczoraj wysoka gorcazke i Ty z nim na szczepienie????????
nie rob tego!
nie szczepi sie dziecka zaraz po chorobie bo jszcze jest oslabiony.
Medeuska wez pusc Pati smska zeby nie szla dzis.niech poczeka z tydzien.mi ostatnio pielegniarka od szczepien powiedzial zeby np.po antybiotyku poczekac 3tyg ze szczepiniem, a Sewi mial wczoraj wysoka goraczke.zeby potem nie zalowala:no::no::no:
popieram w 100%
Nie wolno teraz małego szczepić.

ja wczoraj skonczylam sprztanie strychu(czytaj poddasza chwilowo robiacego za strych:-))
teraz moge gosci zapraszac na ogladanie:-)
nie mów tak głośno ,bo przyjadę :-D:-D:-D:-D:-D

asia jak ospowe dzieci???????
patrysia idzie z sewim na szczepienie??????czegoś nie doczytałam:sorry:niech nie szczepi dziecka po gorączce:no:u nas po antybiotyku pani doktor przekłada szczepienie o miesiąc a po przeziębieniu gorączkowaniu o 10 dni mówi że to dla bezpieczeńbstwa dziecka:tak:
i tak powinno być:-)

wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla laury mleny córki
czerwone_mysz.gif
dołączam się do życzeń .:-):-)

oj kochana znam to za dobrze...trzymaj się jakoś i pomyśl sobie że coraz blirzej ich wyzdrowienia:tak::tak::tak::tak:

mi mój synek dziś znów uświadomił że jeszcze 3 dni i wakacje........jakoś mnie to nie cieszy:sorry::sorry::sorry:
a muszę wam pochwalić się adam olimpiade z anglika zaliczył na 3 miejscu na 80 możliwych punktów miał 71:tak:po wakacjach kolejny szczebel go czeka:tak:
super.GRATULACJE dla zdolniachy.:-):-)

bylam w szpitalu w poniedzialek wieczorem bo cos mi sie dzialo maz poszedl ze mna tracilam świadomosc i lewa strona byla jak sparalizowana robili mi EKg mialma ponoc kiedys stan przedzawalowy :szok: lekarz mi dla na wzmocnienie jakies leki i kazal odpoczywac a najlepiej zeby ktos inny zajal sie dzicmi a ja zmezem powinnam jechac na wczasy Taki smieszny lekarz kroplowe dostalam i przyszlam do domu Tem stan przedzawałowy mnie robroił całkowicie powiem Wam ze patrzylam na lekarza jak na wariata ale mowi ze to moaliwe jak sam jestem z dziecmi i jak u mnei w rodzinie byli sercowce niezle co ?
często nawet lekki zawał przechodzi się bez większych objawów:baffled::baffled:

Malinka nie pierwszy i nie ostatni podejrzewam Kiedys juz tak mialm w nocy tylko jeszcze gorzej bo wogole zimno mi sie zrobiilo nic nie moglam powiedziec lezalam kolo meza i nawet nie moglam sturchnąc go ze cos sie dziej widzialm siebie ja leze bezradna tak jakbym nad soba byla rozumiesz?czesto mnie lewa reka boli drętwije nic nie moge utrzymac no i tchu czasmi brak a czasmi to serce mi tak wali jak by mialo za chwile wyskoczyc
Ja też tak mam.
Świadomość tej bezradności jest okropna.
Idź i zrób Echo serca i badanie wysiłkowe ,wtedy może coś wyjść.
Nie chcę Cię straszyć,więc nie powiem co ja mam przy takich objawach.;-)

Dobra poczytałam odrobinę,ale więcej nie dam rady się cofnąć w postach.
Idę się kąpać i na 13 mam pogrzeb mojej przyjaciółki mamy.
Muszę być na nim koniecznie.:-:)-:)-(

hej;-);-);-)

możliwe, ze w przyszłym tygodniu:-D:-D:-Dja się tak sukcesywnie przeprowadzam, za każdym raze jak jadę na wieś biorę jakieś pudło i szczerze mówiąc zostały tylko meble i ciuchy:szok:

tylko spokój:tak::tak::tak::tak:zdrowie ważniejsze, nie możesz się tak denerwować:no::no::no:

hej, jak fajnie, że już jesteś:tak::tak::tak:

mniam mnian:tak::tak:

ja teżsię dołączę:tak::tak::tak:naj naj najlepszego:-D

super, wielkie gratki:tak::tak::tak::tak:

dziewczyno zadbaj o siebie,ja wiem że to jest trudne przy trójce dzieci ale nie jest niemożliwe:tak:zresztą ja mam jedno i też na lekarzy brakuje mi czsu a już gin mi się kłania, nie byłam ponad rok:szok::szok::szok::szok:aż wstyd:zawstydzona/y:

dobra poczytalłam i znów muszę znikać, wpadam tu jak po ogień:confused::confused::confused:może dzisiaj wreszcie meble sobie doczyszczę, Mika ma manię na klejania wszystkiego co jej wpadnie w łapki na regale i swoim łóżeczku a potem zrywa i widok jest koszmarny a te meble muszę postawić w przedpokoju:tak::tak::tak:więc zmykam do roboty:-D:-D:-D:-D:-D
kochana namocz to najpierw gąbką i wodą a potem tą szorstką częścią z mleczkiem do czyszczenia i wszystko zejdzie:tak::tak:moja julka też kocha wszystko nalkejać:tak:

a mi się udało wszystko wyprasować i zupkę antosiowi ugotować...może zaraz moja gangrena uśnie to chociaż ziemniaczki nam obiorę zrobie surówkę podsmaże mięsko i przetre podłogi bo potem jak będzie franio to nie dam rady:no:
moja praca weekendowa nie wypaliła babka wzieła dziewczynę bezdzietną:-(ale sama dam ogłoszenie na infoludka że podejmę się weekendowo sprzątania domów mieszkań...coś trzeba robić....przyznano mi wychowawczy płatny ale to tylko 400 zł a teraz zapłacą mi tylko 120 zł za maj:-:)-(jak za to przeżyć od 19 do 5 do piotrka pensji sama nie wiem:no:załapałam przez to doła niestety:-:)-(
ale proszę o kciukasy dla mojego piotra rozmawiał ze swoim szefem o 3 stopniu specjalizacji bo chłopak z 3 stopniem odszedł i zwolniła się kasa jego szef pogada o tym z dyrektorem było by to 350 zl d każdej pensji więcej a dla nas to już naprawdę dużo:tak:
szkoda,że nie wypaliło,ale kciuki trzymam za Piotra.

wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla laury mleny córki
czerwone_mysz.gif
Ja rowniez dolanaczam sie do zyczen:tak::tak::tak:

My dzis wstalismy jakos po 8 i jestem nie wyspana:no::no::no:
Musze dzisiaj jechac na zakupy i dokupic reszte na salatke a propo salatki m zaczyna widziwac mialam miec salatke z zupek chinskich i jeszze jedna z tunczykiem ale wielmozny pan zarzyczyl sobie wczoraj wieczorem jeszcze palki z kurczaka tak wiec salatka z tunczykiem odpada i teraz nie mam pojecia jaka zrobic zeby pasowala do kurczaka moze wy mi pomozecie??????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Odechciewa mi sie juz tych calych urodzin w ogole nie mam pomyslow i checi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja wywiesilam wlasnie pranko i normalnie ledwo sie trzymalam na balkonie :-) wieje strasznie, pada jest tak ciemno....:-( a mialo byc tak mieknie no coz kolejny dzien w domku w takim razie:-:)-(
poprostu strach sie bac:szok::szok:

My dzis wstalismy jakos po 8 i jestem nie wyspana:no::no::no:
Musze dzisiaj jechac na zakupy i dokupic reszte na salatke a propo salatki m zaczyna widziwac mialam miec salatke z zupek chinskich i jeszze jedna z tunczykiem ale wielmozny pan zarzyczyl sobie wczoraj wieczorem jeszcze palki z kurczaka tak wiec salatka z tunczykiem odpada i teraz nie mam pojecia jaka zrobic zeby pasowala do kurczaka moze wy mi pomozecie??????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Odechciewa mi sie juz tych calych urodzin w ogole nie mam pomyslow i checi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A kto powiedział,że wszystkie sałatki muszą do siebie pasować?
Sałatka to sałatka.
Jeden lubi rybę a drugi kurczaka,przecież nie jesz sałatki z mięsem jako pełne danie .

może spróbuj tę:
1/2 paczki makaronu ryżowego Primo gusto lub drobne gwiazki
30 dag szynki
1-2 ogórki zielone w zależności od wielkości
sól
pieprz
koperek czym więcej tym lepiej
2-3 łyżki dość ostrego majonezu
ewentualnie czosnek jak lubicie

Makaron ugotować w osolonej wodzie
szynkę pokroić na zapałki
ogórka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i odcisnąć lub zostawić na sitku
koperek posiekać dość drobno,ale bez przesady
połaczyć wszystko i wymieszać.
Doprawić przyprawami do smaku.
Smacznego.

ewentualnie taka:
30 dag kurczaka lub indyka wędzonego
puszka kukurydzy
puszka ananasa
puszka czerwonej fasolki
majonez
sól

pieprz

kurczaka i ananasa pokroić w kostkę
dodać kukurydzę i przepłukaną i odcedzoną czerwoną fasolkę
zaprawić 1 łyżką majonezu (ja daję majonez babuni)
Doprawić do smaku i gotowe

Smacznego

ja wywiesilam wlasnie pranko i normalnie ledwo sie trzymalam na balkonie :-) wieje strasznie, pada jest tak ciemno....:-( a mialo byc tak mieknie no coz kolejny dzien w domku w takim razie:-:)-(
poprostu strach sie bac:szok::szok:
a u mnie się przejaśnia nieco :tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
A kto powiedział,że wszystkie sałatki muszą do siebie pasować?
Sałatka to sałatka.
Jeden lubi rybę a drugi kurczaka,przecież nie jesz sałatki z mięsem jako pełne danie .

może spróbuj tę:
1/2 paczki makaronu ryżowego Primo gusto lub drobne gwiazki
30 dag szynki
1-2 ogórki zielone w zależności od wielkości
sól
pieprz
koperek czym więcej tym lepiej
2-3 łyżki dość ostrego majonezu
ewentualnie czosnek jak lubicie

Makaron ugotować w osolonej wodzie
szynkę pokroić na zapałki
ogórka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i odcisnąć lub zostawić na sitku
koperek posiekać dość drobno,ale bez przesady
połaczyć wszystko i wymieszać.
Doprawić przyprawami do smaku.
Smacznego.

ewentualnie taka:
30 dag kurczaka lub indyka wędzonego
puszka kukurydzy
puszka ananasa
puszka czerwonej fasolki
majonez
sól

pieprz

kurczaka i ananasa pokroić w kostkę
dodać kukurydzę i przepłukaną i odcedzoną czerwoną fasolkę
zaprawić 1 łyżką majonezu (ja daję majonez babuni)
Doprawić do smaku i gotowe

Smacznego

a u mnie się przejaśnia nieco :tak::tak:
musze wypróbowac tą sałatke z koperkiem:tak::tak::tak::tak:

Do góry