reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

cześć dziewczyny

ja tak tylko na chwilę, bo się wzięłam trochę za porządki, chcemy dziś skręcić łóżko i trzeba miejsce zrobić

co do kolejek - to w sklepach raczej stoję, nawet w kasie dla uprzywilejowanych pełno facetów w ciąży ;-)
za to parę razy miałam niespodziankę np. raz jakaś młoda dziewczyna przepuściła mnie w kolejce do toalety mimo że sama przestępowała z nogi na nogę...
ale w sumie miejsc do testowania to ja mam mało, dużą część czasu przeleżałam, a łóżko miałam wtedy tylko dla siebie ;-)

reklama
No namawiala, namawiala i namowila :-D Ja juz Magnum wciagnelam a teraz kawka czemu nie :-D

hehehe:-D:-D:-D, szczerze mówiąc jeszcze bym jednego zjadła...

a co do kolejek to dorzuce jeszcze,ze jak zaszłam w ciążę, to cieszyłam sie ze nieraz skorzystam z kas dla kobiet w ciąży i inwalidów w wiekopowierzniowcach... ale nigdy nie trafiłam,zeby była akurat czynna i musiałam stac w długaśnych kolejkach dla wszystkich, wisząc/ leżąc na wózku jak to pisała beacia82...

Jaka zgaga mnie meczy ...bleee... Nie mam jej czesto a przed ciaza nigdy nie mialam i nie wiem co uzyc. Problem jest ze maz pojechal do pracy a ja nawet nie moge do apteki wyjsc zeby cos kupic. Macie jakies domowe sposoby na pozbyce sie tego okropnego uczucia??

A ja mogę pomarudzić ???:blink::blink:
Normalnie dzisiejszy dzień mnie dobija. Nie wiem w co ręce włożyć (a mam kupe rzeczy do zrobienia) i w rezultacie nic nie zrobiłam jeszcze. Ogarnia mnie zmęczenie, znużenie i ogólna niechęć do wszystkiego. Chciałoby się powiedzieć: zatrzymać ziemię ja wysiadam. Nawet kawa mi się skończyła :no:
Dobra nie smęcę już chociaż mogłabym tą listę jeszcze duuuuużo poszerzyć.

Agnieszka - wypij powolutku szklanke mleka albo jak masz to zjedz troche migdalow. Mnie mleko super pomaga :-) Zobaczylam ze chcecie swojego synka nazwac Jonathan - u nas mial byc Nathaniel ale moj maz stwierdzil ze dla niego to brzmi hindusko i chyba bedzie... Jonathan :tak:Postanowilismy ze maly bedzie chodzil do miedzynarodowej podstawowki plus po mezu obce nazwisko wiec moze sie zdarzyc ze na lipcowkach bedzie dwoch Jonathanow :-D

Zobaczylam ze chcecie swojego synka nazwac Jonathan - u nas mial byc Nathaniel ale moj maz stwierdzil ze dla niego to brzmi hindusko i chyba bedzie... Jonathan :tak:Postanowilismy ze maly bedzie chodzil do miedzynarodowej podstawowki plus po mezu obce nazwisko wiec moze sie zdarzyc ze na lipcowkach bedzie dwoch Jonathanow :-D

To super!! bardzo mi sie to imie podoba.Moj maz chcial inaczej ale jakos go namowilam i juz tak do syneczka mowimy :tak:

VALIJA - KLEO jeszcze jest z Malenstwem w szpitalu, ale Janek ma sie coraz lepiej. Jest bardzo dzielnym chłopcem :-) Kleo jak wyjdzie ze szpitala to pewnie dokładnie napisze co i jak :-)

Stopi - Kleo urodzila juz jakos w bezpiecznym terminie, prawda? Najgorsze jest to ze chlopaczki sa slabsze niz dziewczynki - zobaczcie jak Haneczka pieknie rosnie ;)

Aga - u mnie z tym Jonathanem to jeszcze nie wiem bo niby jest polski odpowiednik (Jonatan) i nawet imieniny ma 29 grudnia ale jednak w Polsce trudno jest przemycic niepolskie imie, nawet jak sie ma meza niePolaka :( Chociaz kolezanka nazwala teraz core Jaśmina :)

reklama
Witam się w końcu:-D
Pogoda w miarę znośna i taka w sumie może zostać do samego rozwiązania:tak: Serducho mi łomocze od 3-4 dni, ale wczoraj wpadłam zmierzyc ciśnienie w przychodni i ok 135/87. Więc jutro ginowi wspomnę o tym na wizycie. Zaraz pedzę na ostatnie zajecia w szkole rodzenia:tak: A z rana byłam w laboratorium zrobić badanka na jutro i oczywiscie zauważył mój brzuch jedynie starszy pan. Bardzo grzecznie przepuścił i było mi bardzo miło. A w sklepach też zazwyczaj muszę wystać swoje... nestety. Chociaż ostatnio w markecie miałam w wózku ze trzy rzeczy, a w kolejce stali tylko panowie ciężarni z mięśniem piwnym. Więc grzecznie wzięłam rzeczy z koszyka i wepchałam sie mówiąc tylko przepraszam. Nikt nic nie powiedział o dziwo....:szok: A już myślałam, że za chwilę zostane zmiażdzona... Więc chamstwo trzeba po prostu tępić chamstwem... Przykre ale prawdziwe.
Niuta miałaś poród o jakim ja marzę....
Ok zmykam moje miłe Panie się pouczyć jak przeć;-) Wieczorkiem pewnie zajrzę tu jeszcze:tak: Miłego popołudnia życze wszystkim. :-D

Do góry