reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oliwka właśnie usnęła,coś mi ostatnio zasypia stale o 22.00 :tak::tak::tak: chciałabym aby szła spać wcześniej ,i dziś ja położyłam przed 21.00 spać i nic to nie dało ,usnęła punkt 22.00.kurcze :-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja Laury juz nie klade spac w poludnie bo w nocy spi mi po 13h wiec klade ja spac najpozniej o 21 i mam spokojnie:-)
No skrzydelka byly byly a biedak sie nie zalapal:no::no::no:
No to ladnie robisz a ze mna Martini wypic nie chcialas ja to sobie zapamietam:-:)-:)-:)-(

Ciocia jutro Bodzio jedzie do Polski David ma wolne wiec mozemy sie umowic na drinki:tak:

Ja sie zasiedzialam na allegro:zawstydzona/y:

reklama
witam nocnie:-)
caly dzienw biegu.rano kuope sprztania potem do szkoly.pozniej na nieplanowane ploteczki(tu troche posiedzialam;)),pozniej obida,zmywanie.itd.
no tak ok.18 poechalam do mamy i wrocilysmy po 21.
dziewczyny usnely jakos kolo 22.ja sie juz wykapalam,pazurki na jutro zrobilam:-)
nareszcie kkoniec:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Paulina zajela 1 miejsce w konkursie matematycznym wsrd klas 1 :-):-):-) oczywsocie bylo kilka 1 miejsc ale i tak jestem z niej dumna:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

...
Byłam dzisiaj u znajomej ginekolog- nie poznała mnie:-D
chyba z pol godziny gadałyśmy- potem usg- baaaaardzo dokładnie mi zrobiła i mnie wyzwala czemu od poczatku ciąży do niej nie chodziłam:-D:-D:-D:-D
"Zuzia" msie ukrywała, zasłaniała nóżkami
i rączkami, chyba sie wstydzila:-Dale Pani Ela powiedziala na początku, że raczej dziewczynka, ale nie da sobie głowy uciąć:sorry2:

2 lipca ide znów bo za tydzien mam wizyte u starego gina-mam do odebrania wyniki krwi i czegoś tam jeszcze no i powiedziala że może spróbuje mi znów zrobić usg-ale tak po ciichaczu bo niby tyle nie można-bo tylko 3 w czasie ciąży aja juz mialam z 6:-D:-D:-D

Moja zuzia waży już pól kilo:tak:
dzisiaj wariowała jak głupia -pielegniarka nie umiała jej tetna znaleźć bo uciakała z jednego boku brzucha na drugi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w końcu n lewym ją dorwała żeby jej zmierzyc:-D:-D

dziisja widzialam jak wkładała nóżke do buzi i raczkę śliczną dokłądnie widziałam i wogóle cudnie:-D:-D:-D
M był ze mną i tez widział:tak::tak::tak::tak:
Oj, cudnie! Pamiętam jak mój m był ze mną na USG, próbował nie dać po sobie niczego poznać, ale był tak wzruszony, że łzy mu w oczach stały :tak:
No niby segreguje,ale i tak jest masakra:szok:A do tego moja trojca szaleje a tesciowa zamknela sie u siebie w pokoju i nawet nie zaproponowała jakiejkolwiek pomocy franca jedna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Współczuję :-(
Witam babeczki wieczornie
Oj chwalę się :-D:-D:-D:-D:-D:-D
dziś totalne urwanie głowy
Na 13 zakończenie roku i Klaudia zgarnęła niezła pulę nagród :szok::szok::szok:

Nagroda główna od burmistrza za najlepsze wyniki w nauce na terenie Marek-
Polaków dzieje malowane -cudnie wydany album.:biggrin2:

Nagroda od Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego-
dyplom i 350 zł :szok::szok:

Nagroda za celujące wyniki w nauce-
Encyklopedia Szkolna -Język polski -zakres gimnazjum

Nagroda za album w konkursie historycznym "krąg"
książka -Multimedialna historia Polski

stypendium naukowe semestralne -128 zł.

To tyle o Klaudii.
Mam w ogóle nagraną calutką akademię ,bo byłam z kamerką,a lada dzień będę miała jeszcze fotki z uroczystości.

Kubuś miał dziś tę diagnozę,ale nie zdązyliśmy zrobić jej do końca.
Na dzień dzisiejszy na pewno wiadomo że:
Kubuś musi mieć kamizelkę obciążeniową,bo ma nadwrażliwość powierzchniową całego ciała.
Potrzebne będą 2 tygodniowe masaże ,które będą robione co 2 godziny przeze mnie z domu specjalnymi szczotkami
potrzebne jest wyciszenie emocjonalne
poprawa snu mocno wskazana(Kuba śpi 6-7 godzin na dobę)
resztę wskazówek dostanę za tydzień i wtedy zostanie ustalona terapia zajęciowa w ośrodku.

Dziś byliśmy też po siodło dla Ori.
Klaudia uzbierała sobie już 1300 zł .i musiała od razu wydać.:-D:-D:-D:-D
Siodło zostało zakupione.

Tyle o nas na dziś
pozdrawiam.
Gratulacje! :tak: Twoja Klaudia to naprawdę zdolna dziewczyna! :tak::tak::tak:
A o co chodzi z tą diagnozą Kubusia, bo chyba czegoś nie doczytałam :zawstydzona/y:
Wklejam fotki Żywych Kamieni - Lithopsy :-):-):-) Uwielbiam je :tak::tak::tak:

Zobacz załącznik 141844
Zobacz załącznik 141845
Zobacz załącznik 141846

I jak Wam się podobają???:-)
Piękne są! :tak::tak::tak: A skoro mówisz, że nie wymagają dużo zachodu to może ja też się na takie roślinki skuszę :confused:
NIE DOSTALAM, POWIEDZIALA ZE JUZ ZA DUZE DZIECKO I JUZ SIE NIE DA ZROBIC FOTKI:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
Jak to nie? :dry: Całego dziecka może i nie obejmie, ale mogła np zdjęcie buźki zrobić. :sorry2:

caly dzienw biegu.rano kuope sprztania potem do szkoly.pozniej na nieplanowane ploteczki(tu troche posiedzialam;)),pozniej obida,zmywanie.itd.
dziewczyny usnely jakos kolo 22.ja sie juz wykapalam,pazurki na jutro zrobilam:-)

Paulina zajela 1 miejsce w konkursie matematycznym wsrd klas 1 :-):-):-) oczywsocie bylo kilka 1 miejsc ale i tak jestem z niej dumna:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Brawa dla Paulinki! :tak::tak::tak: Naprawdę świetnie jej poszło! :tak::tak::tak:
A co to jest "obida" :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

gratulacje!!! zdolne dzieciaczki tutaj mamy :) extra
Oj, cudnie! Pamiętam jak mój m był ze mną na USG, próbował nie dać po sobie niczego poznać, ale był tak wzruszony, że łzy mu w oczach stały :tak:

Jak to nie? :dry: Całego dziecka może i nie obejmie, ale mogła np zdjęcie buźki zrobić. :sorry2:

swieta racja:tak:

Ja juz uciekam atakowac mojego bo od jutra sama:sorry2:
dobranoc

Zmęczona jestem, więc nie posiedzę. :no: Jutro też pewnie nie dam rady, bo muszę przygotować wałówkę dla mojego ukochanego na weekend. Musi napisać pracę podyplomową, więc postanowiłam mu nie przeszkadzać. :-) Zabieram Piotrusia i jadę w sobotę do siostry do Wawy. Chcę ją jeszcze oglądnąć przed porodem, bo jej lekarz twierdzi, że szyjka jej się już skraca i na pewno na dniach urodzi. :tak::tak::tak:
Auto naprawione i na całe szczęście nie było to nic poważnego - kosztowało tylko 20 zł :tak::tak::tak:
Z moim uchem niestety nie jest lepiej, więc pewnie jutro czeka mnie ostry dyżur laryngologiczny :baffled: Nie fajnie :no::no::no:
A dziś jakaś taka nerwowa jestem. :wściekła/y: Zresztą Piotruś też. Od rana nieźle dał mi czadu - już dawno taki marudny nie był :dry::dry::dry:
Zmykam do łóżeczka, bo oczka mi się kleją. :-)
Dobrej nocy babeczki no i jakbym nie zajrzała jutro to miłego weekendu! :tak::tak::tak:

Usprawiedliwienie

Ja niżej podpisana, uprzejmie proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności z kilku ostatnich dni. Brak mojej obecności na BB uwarunkowany był dołkiem, zabieganiem i opieką nad osobą starszą leżącą.

Z poważaniem
Luna​

hehehe dobre
masz szczescie ze na pismie:-D:-D:-D:-D

kurcze a nie wiem czy go jeszcze zcasem uszy nie bola.... :wściekła/y:
ja dotykam go za uszami to nie rwie sie tak jak dotkne lekko w uszku (nie w srodku tylko zaraz na wierzchu) no masakra chyba jutro czeka mnie lekarz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak nie urok to sraczka :angry:
oj niedobrze,wiadc paskudztwo jakies.moglo byc wirusowe albo wtorne baktryjne.lpiej idz jutro do lekazra bo potem weekend

kurcze cytaty zaznczyłam poszłam siusiu i mnie wylogowało:wściekła/y::wściekła/y:
no to teraz z głowy...
lunka-weź ty im zrób drakę z tym rowerkiem i kuniec no i nie pracuj tyle ..a jak ci się małż wytłumaczył z czatu???
agnes-ale ja ci zazdroszczę tego słonka.....a prasowanie kochana ja mam średnio 7 pralek w tygodniu a potem to wszystko prasuje łącznie ze skarpetkami i majtkami:tak:
meduska-ale super żeś tak dzidzie pooglądała i że wsio ok ale ja tam stawiam na chłopaka:-p
ania -miłej zabawy na urodzinkach:tak:
patrysiu-objawy jakie podajesz to zapalenie ucha bo sprawdza się czy dziecko boli ucho właśnie lekko naciskając za uchem albo małżowinkę więc jutro idź z nim do lekarza bo u dzieci to często ucho od kataru albo od gardła bo przecież te przewody słuchowe są takie króciutkie....zdrówka dla sewcia i ty uważaj żebyś się od niego nie zaraziła:tak:

Malinka to jak sie logujesz nastronei to zaznacz pamietaj logowanie i Cie nie wyloguje

Przyszliśmy z dworu pół godziny temu :tak::tak::tak::tak:Oliwka sie wyszalała az tak szalała że nie zdążyłam ją złapać i wpadła mi pod huśtawkę i oberwała w głowę.Ryczała jak szalona ale na szczęście nic się nie stało :tak::tak::tak::tak:
i super ciepło na dworze ale od jutra do końca tyg ma znowu lać,normalnie idzie się załamac z tą pogodą :no::no::no::no:

Przyjechały dziś kalosze dla Oliwki z allegro,sliczne Fifi :tak::tak::tak::tak: Oliwka jest nimi zachwycona,nie chciała mi ich zdjąćz nóg :-D:-D:-D:-D:-D:-D musiałam sciągać siłą :-D:-D:-D:-D:-D

a

Weronika wczoraj miala bliskei spotkanie z piaskownica.walnela policzkiem i brzeg piaskowniecy(a jest z desek).ale kupila jakis czas temu jakas masc ziolowa na stluczenia ,jakas niedroga i powiem wam ze dzis ma tylko prege a wczoraj miala jeszcze spory sieniec wokol pregi

Witam babeczki wieczornie
Oj chwalę się :-D:-D:-D:-D:-D:-D
dziś totalne urwanie głowy
Na 13 zakończenie roku i Klaudia zgarnęła niezła pulę nagród :szok::szok::szok:

Nagroda główna od burmistrza za najlepsze wyniki w nauce na terenie Marek-
Polaków dzieje malowane -cudnie wydany album.:biggrin2:

Nagroda od Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego-
dyplom i 350 zł :szok::szok:

Nagroda za celujące wyniki w nauce-
Encyklopedia Szkolna -Język polski -zakres gimnazjum

Nagroda za album w konkursie historycznym "krąg"
książka -Multimedialna historia Polski

stypendium naukowe semestralne -128 zł.

To tyle o Klaudii.
Mam w ogóle nagraną calutką akademię ,bo byłam z kamerką,a lada dzień będę miała jeszcze fotki z uroczystości.

Kubuś miał dziś tę diagnozę,ale nie zdązyliśmy zrobić jej do końca.
Na dzień dzisiejszy na pewno wiadomo że:
Kubuś musi mieć kamizelkę obciążeniową,bo ma nadwrażliwość powierzchniową całego ciała.
Potrzebne będą 2 tygodniowe masaże ,które będą robione co 2 godziny przeze mnie z domu specjalnymi szczotkami
potrzebne jest wyciszenie emocjonalne
poprawa snu mocno wskazana(Kuba śpi 6-7 godzin na dobę)
resztę wskazówek dostanę za tydzień i wtedy zostanie ustalona terapia zajęciowa w ośrodku.

Dziś byliśmy też po siodło dla Ori.
Klaudia uzbierała sobie już 1300 zł .i musiała od razu wydać.:-D:-D:-D:-D
Siodło zostało zakupione.

Tyle o nas na dziś
pozdrawiam.

Gratulacje!
co do kmizelki-teraz mia sie wlasnie przypomnialo ze nam pedagog tez mowila o takiej kamizelce.mozna ja kupic ale podobno niezle kosztuje,ale mozna tez samemu zrobic.a Ty zdolna bestai jestes;))) to uszyjesz.jak chcesz to daj znac to zadzownie do tej znajmej i zapytam jak to zrobic:-)
szczotki tez wiem jakie.
a nic nie mowiwli o dociskaniu stawow?

O

Gratulacje! :tak: Twoja Klaudia to naprawdę zdolna dziewczyna! :tak::tak::tak:
A o co chodzi z tą diagnozą Kubusia, bo chyba czegoś nie doczytałam :zawstydzona/y:

Piękne są! :tak::tak::tak: A skoro mówisz, że nie wymagają dużo zachodu to może ja też się na takie roślinki skuszę :confused:

to moze ja odpowiem-Kuba ma zespol Aspergera jak sie okazało.czyli autyzm w lepszej formoe,bo dziecko nie ma takich problemow z mowa jak moja Paulina

zagadki nie bedzie bo zapomnialam zrobic zdjecei
jutro!
podbno ma pdaa caly piatek,juz wieczrem popadalao

a podobno lepszej klasy integracyjnej niz ta co chodzi Paulina nie ma w okolicy(ocena kuratorium,nauczycieli itd.).chodzi zarowno i o Panie i o wyniki jak i zachwoane calej klasy,zgranie:-):-):-)
zobaczyy co jutro na zakonczeniu powiedza

Brawa dla Paulinki! :tak::tak::tak: Naprawdę świetnie jej poszło! :tak::tak::tak:
A co to jest "obida" :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i znow sie czepiasz :cool2::cool2::cool2::cool2:

Zmęczona jestem, więc nie posiedzę. :no: Jutro też pewnie nie dam rady, bo muszę przygotować wałówkę dla mojego ukochanego na weekend. Musi napisać pracę podyplomową, więc postanowiłam mu nie przeszkadzać. :-) Zabieram Piotrusia i jadę w sobotę do siostry do Wawy. Chcę ją jeszcze oglądnąć przed porodem, bo jej lekarz twierdzi, że szyjka jej się już skraca i na pewno na dniach urodzi. :tak::tak::tak:
Auto naprawione i na całe szczęście nie było to nic poważnego - kosztowało tylko 20 zł :tak::tak::tak:
Z moim uchem niestety nie jest lepiej, więc pewnie jutro czeka mnie ostry dyżur laryngologiczny :baffled: Nie fajnie :no::no::no:
A dziś jakaś taka nerwowa jestem. :wściekła/y: Zresztą Piotruś też. Od rana nieźle dał mi czadu - już dawno taki marudny nie był :dry::dry::dry:
Zmykam do łóżeczka, bo oczka mi się kleją. :-)
Dobrej nocy babeczki no i jakbym nie zajrzała jutro to miłego weekendu! :tak::tak::tak:

wspolczuje coroby
dobrze ze z autem lepiej.
to jak bedziesz w wawie(pewnie autem co?) t mzoe i mnie nawiedzisz co?
niecala godzina od wawy

reklama
Do góry