reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozstępy...

Basiu, wiec nie musze sie bac, ze bede miala rozstepy??? :confused:
..to mnie uspokoilas, dziekuje;-)
A jak tam u was z kapielami maluszkow???
Jak bepuszek odpadl, to do razu kapalyscie w wodzie???
Kolezance polozna poradzila pierwsza kapiel miesiac po porodzie i to nie w wodzie tylko w swoim mleku. Druga dopiero w wodzie... Co o tym sadzicie???

reklama
Dziewczyny, czy rozstępy wyglądają jak popękane naczynka? Bo mam kilka takich sino-czerwonych jakby kropek na biodrze i nie jestem pewna czy to rozstępy czy coś innego.

Dziewczyny, czy rozstępy wyglądają jak popękane naczynka? Bo mam kilka takich sino-czerwonych jakby kropek na biodrze i nie jestem pewna czy to rozstępy czy coś innego.
Niestety, myslę, że to jednak początki rozstępów:-( U mnie zaczęło sie tak samo. Mam kilka na biodrach i dość dużo po wewnętrznej stronie ud:no: Łudzę się, że juz więcej ich nie przybędzie, choć ponoć te paskudztwa wyłażą dopiero pod koniec ciąży...

Basiu, wiec nie musze sie bac, ze bede miala rozstepy??? :confused:
..to mnie uspokoilas, dziekuje;-)
A jak tam u was z kapielami maluszkow???
Jak bepuszek odpadl, to do razu kapalyscie w wodzie???
Kolezance polozna poradzila pierwsza kapiel miesiac po porodzie i to nie w wodzie tylko w swoim mleku. Druga dopiero w wodzie... Co o tym sadzicie???
Mój mały jak się urodził to skóra mu sie strasznie łuszczyła (schodziła całymi płatami jak u węża)to miesiąc bez kompieli niedałoby razdy tym bardziej ,że smarowanie oliwką nic nie dawalo.Pidiatra przepisała mi stosować do kompieli baleneum hermal czy herbal .Mleko nic by nie dało ,ale jak u Ciebie nic złego nie będzie się działo to możesz spróbować .A z drugiej srony to po co cudować niech przyzwyczaja się do wody i otoczenia:tak:

no ja nie bardzo wyobrażam sobie o tej porze roku dziecka nie kąpać....potówki murowane jak nic! jak nie jest gorąco to faktycznie mozna niecodziennie w wanience, tylko pupe i okolice gąbeczką przemyć, ale jak będzie gorąco to na pewno kąpać będę - no i właśnie ta często łuszczącą się skórkę przecież też trzeba zmywać i pot itd...

Ja mam rozstępy na pośladkach i na wew. stronie ud...
Jakby mi jakiś tygrys po zadku przejechał. Na razie są czerwone...
Nie wiem - może uda się je zlikwidować. Używam Ziajka Mammamia i Avon Soulutions na rozstępy i cellulit. A Wy jak sądzicie - co dobre?
Basiu - pisałaś o płynie do higieny intymej z korą dębu - jak się nazywa?
Wiesz - mam małego hemoroidka i myślę, ze może zamiast szarym mydłem z kąpieli potraktować go takim płynem:)

Ja smaruje sie kremem, który stosowały u mnie dziewczyny w pracy będąc w ciąży. Zapewniały, ze nie będę miała rozstępów.

Ale skoro babcia miała, mama ma to i ja się nie uchronie - myślałam.:blink:

No i miałam racje. Znalazłam jednego rozstępa na brzuchu. Reszta pewnie wyjdzie po porodzie :-(

reklama
Neverend atw ŻEL DO HIGIENY INTYMNEJ - DĄB (669690748) - Aukcje internetowe Allegro
inne kosmetyki też z atw używam bo one mają atesty na ciążę, z Avonu lubie i mam (są dla mnie skuteczne) ale na razie jakoś się boję bo atestu nie ma...
a używała któraś z was samoopalacza w ciąży?

Jakoś nie lubię samoopalaczy więc w ogóle ich nie używam, a więc nie pomogę ...

A ATW polecam - nawet rozstęp mi się zmniejszył jak go używam :-)

Do higieny mam inny kupiony, podobno po nim szybciej się rana goi :) ATW DO HIGIENY INTYMNEJ WYCIĄGIEM Z PRZYWROTNIKA (675943456) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry