reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedro ja jak bym miała wybrać teraz wózek to byłby to mura 4:tak::-)
zwróć uwagę z tych 3 która spacerówka rozkłada się na płasko:tak: na pewno nie do końca ale tak prawie leżąco:tak: u mnie córcia szybko z gondoli wyrosła i przesiadła się na spacerówkę w wieku 4 miesięcy:tak: nie wiem jak jest z tymi spacerówkami co mają takie siedzenie kubełkowate i ich się nie rozkłada tylko tak przechyla pod kątem jak fotelik samochodowy np w quinny buzz nie wiem czy na dłuższe spacery dziecku będzie wygodnie:confused:
cały czas zachwycam się tymi kolorkami i wzorkami:sorry2:

reklama
Wiecie co, jeśli chodzi o wózki, to ile nas, tyle upodobań, preferencji i opinii...

Ja w sumie jeszcze się tak bardzo nie rozglądam - zostawiam to na ostatnią chwilę. Ale podczytuję Was, żeby się czegoś wcześniej dowiedzieć. I wiecie co, wcale nie wiem na tę chwilę na co się zdecyduję...;-)
W sumie też myślałam, że mam duuużo czasu na zamówienie wózka. Trochę mnie pan w sklepie zmartwił, bo powiedział, ze w chwili obecnej tako przymuje zamówiania na ten mój wybrany wózek na wrzesień.... chyba że wybrałabym wersję standard 08, której nie chcę, a którą tu na allegro łatwo znaleźć. Wstrzymam sie więc jeszcze do połowy lipca, a potem to chyba już zamówię, o ile nie znajdę czegoś lepszego.

Catedro ja jak bym miała wybrać teraz wózek to byłby to mura 4:tak::-)
zwróć uwagę z tych 3 która spacerówka rozkłada się na płasko:tak: na pewno nie do końca ale tak prawie leżąco:tak: u mnie córcia szybko z gondoli wyrosła i przesiadła się na spacerówkę w wieku 4 miesięcy:tak: nie wiem jak jest z tymi spacerówkami co mają takie siedzenie kubełkowate i ich się nie rozkłada tylko tak przechyla pod kątem jak fotelik samochodowy np w quinny buzz nie wiem czy na dłuższe spacery dziecku będzie wygodnie:confused:

Roksi Jet się rozkłada na płasko:-D:-D:-D na pięć stopni regulacji siedzonka.... i jego spacerówka nie jest kubełkowa... tak samo espiro.... nie sprawdzałam w x-landerze

tez unikałam spacerowych kubełków dlatego na wstępie odpadł mój faworyt czyli espiro vector 4 air i quinny buzz:-D:-D:-D

hehe:-):-):-)

na dowód zdjęcia;-)

Załączniki

• 671b6b0679bab76c201b08a1c6035097.jpg
    671b6b0679bab76c201b08a1c6035097.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 52
A to fakt, kubełkowe spacerówki to niewypał, jeśli patrzeć pod kątem spania. To niemal tak, jakby dziecko w nosidełku spało.

He, ja sprawdziłam xlandera - rozkłada się na płasko, ale spacerówka jest jednostronnie montowana - tylko przodem do kierunku jazdy.

Poza tym wiecie co? Na zdjęciach to te wózki inaczej zdecydowanie wyglądają.

Ostatnia edycja:

Bexa mi się bardzo podoba od dawna Clipper tak samo.... problemem jest to, że ani jednego ani drugiego nie mogłam zobaczyć jeszcze w żadnym sklepie:baffled:

dlatego jeszcze szukam, bo obydwa są bardzo fajne na zdjęciach ale ja musze zobaczyć je na żywo:tak:

chociaż ja byłam bardzo za implastem bolderem i to był mój pierwszy wybór ale jak go zobaczyłam na żywo to mi się odechciało... bardzo kiepskie wykonanie...

Nie widziałam bexy w żadnym sklepie, to i nie wiem, jak to wygląda na żywo. Chicco widziałam i implasta... zrobisz oczywiście jak chcesz, ale dla mnie wykonanie i użyte materiały pozostawiają wiele do życzenia. Choć podobał mi się na zdjęciach implast bolder bardzo, to w zderzeniu z rzeczywistością odpadł w przedbiegach.
I popieram elisabeth - trójkołowce są jednak mało stabilne. Może i noworodka w gondoli da sie tak wozić, ale w tej spacerówce jak dziecko się przechyla, to chyba z wózkiem razem. Nawet sprzedawca mi go odradzał.

Ostatnia edycja:
Mi sie bardzo Bexa podoba w sklepach jego nei ma to wiem ale kolezanka zamaowila na allegro i powiem wam ze strasznei sie mi spodobal a zaryzykowala i sie jej poplacilo chyba tez bede go zamaiac podobaja mi sie wzory s7 i tym podobne bo jasnych nie chce ani czerwonych czarnych bo za ciemne ale takie wzorkowate w sam raz dziecko bedzei miec na czym zawiesic oczko :);-):-)

reklama
ja jeszcze odnośnie wyprawki;-)
polecam smoczka który ma okrągły kształt ale nie spłaszczony tylko okrągły:tak: położna doradziła mi w szpitalu że taki smoczek nie zaburza ssania piersi ma być okrągły jak sutek:tak:
kapturki kapturki do karmienia avent (663618946) - Aukcje internetowe Allegro
rewelacja na zmasakrowane sutki:tak: moja tak mnie gryzła że przez 3 miesiące karmiłam ją tylko w kapturkach:tak: z aventu najlepiej się sprawdziły są różne rozmiary na początek oczywiście najlepsze są małe:tak:

do kąpieli super sprawdził się płyn Oilatum super nawilżał skórę dziecka:tak: nie trzeba dziecka smarować oliwką:tak: w szpitalu oczywiście wymagają oliwkę i mydło bambino

a jeśli chodzi o majtki jednorazowe to tyłek się w nich gotuje:szok: w szpitalu w ogóle nie pozwalali nosić majtek tylko utrzymywać podkłady siłą ud:szok: na noc założyłam te jednorazowe i masakra tyłek odparzony jak u dziecka:szok:
podkłady bella najlepsze:tak:

wkładki laktacyjne też bella najfajniejsze:tak:

tamtum rosa bardzo dobry płyn do podmywania rany:tak:

Do góry