reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zabawki

Kompletnie nie sprawdziły się pluszaki. Najlepszymi zabawkowymi przyjaciółmi moich dzieci są komórki, i wszystko co pisze. Jednak najciekawszą "zabawką", wręcz bezkonkurencyjną, pozostaje mój laptop:-)

reklama
Witam, mam 2 chłopców. U nas w domu najlepszą zabawką były zawsze kolcki magnetyczne GeoMag i do głównie dlatego że prowadze sklep z zabawkami i grami mariolafruwa.pl Jednak ostatnio gdy chłopcy są już więksi hitem jest Mata do tańczenia. Oczywiście był okres gdy bawili się też zabawkami z serii Scooby Doo czy SpiderMan, ale to już nie aktualne. Mój starszy syn lubi również grać w gry planszowe i logiczne takie jak Szachy czy Othello znane też jako Reversi. Lubi też układać kostkę Rubika lub jej polską kulistą odminę Ball.b

U nas kompletnie sie nie sparawdziły:

- mata edukacyjna
- kula do raczkowania
- nie polecam również krokodyla z fisher price
- kuchnia, klamot który dostała w prezencie :angry:

Co kupiłam i mała wyciąga do tej pory:

klocki, lego duplo chicco
garnuszek fisher price ( właśnie dzisiaj wyciągnęła ):rofl2:
misie u nas sa w ciągłym ruchu
jeżdzik
magnesy na lodówkę
wózkek dla lalek gary itp

No i bezkonkurencyjne telefony komórkowe, laptop :rofl2:

Mogła bym wymieniać jeszcze długo, ale tak naprawdę każde dziecko jest inne:tak:

Mój synek początkowo nie interesował się zabawkami :tak:. Natomiast patrzył na telewizor, aparat fotograficzny, telefony komórkowe i komputer. Teraz to nawet uderza rączkami w różne przyciski na klawiaturze (głównie w spację) tak, jakby chciał pisać :-D. Uwielbia bawić się pilotem od telewizora.
Oprócz tego od urodzenia interesują go książeczki. Lubi jak mu czytamy bajki, mówimy wierszyki, a także śpiewamy lub puszczamy z płyty różne piosenki (nie tylko dla dzieci) :tak:.
A pierwszą zabawką, która go zainteresowała (miał wtedy 3 miesiące) był pluszowy klaun z pozytywką. Wcześniej należał on do syna mojej koleżanki z pracy. Od tamtej pory to jego ulubiona przytulanka. Poza krótką przerwą, gdy klaun nie grał, bo coś zacięło się w jego mechaniźmie.
Bawi się różnymi grzechotkami, pluszową piłką i kostką Canpol Babies, zabawkami wydającymi dźwięk, a także gumowymi kaczuszkami, które towarzyszą mu podczas kąpieli.
Wczoraj kupiłam mu nadmuchiwany walec edukacyjny, który od razu go zaciekawił :tak::-).

Sprawdzone zabawki:
-grzechoty, butelka z grochem w środku, wszelkie piłki
-piłka z klockami różnego kształtu do wkładania
-komórka mamy-tata swojej nie daje:-p
-bezapelacyjnie odkurzacz zabawka i pralka - ma od 3 miesięcy ale nadal "kocha" tak samo-inne zabawki szybciej mu się nudziły
-basen z piłkami
-komputer-na zająca dostanie swój laptopik-zabawkę
Nie sprawdziły się:
-chyba nie było takich - wszystkim dłuższą czy krótszą chwilę się bawił,jakbym miała coś konkretnie podać to taki zestaw - orkiestra bawił się nim może z 3-4 razy i stolik z narzędziami tak samo

Nie polecam przede wszystkim DROGICH, MARKOWYCH zabawek. Mamy z Fischerprice( tak sie to pisze???) mloteczek( ujdzie, 20 minut zabawy za pierwszym razem), telefon( 10 minut, potem sporadycznie) i warsztat z narzedziami - drogi, az cos sie robieale nie warty zachodu, kosztow i w ogole NUDNY, dziecko pobawi sie 5 minut i tyle. Najlepsze zabawki, to zbawki proste, te ktorymi same sie bawilysmy- klocki szesciokaty, lalka, samochodzik, wozeczek( nie smiejcie sie, moj sym go uwielbia, wozi nim samochodziki i misia), pluszak, dla niemowlaka grzechotaka, taka najzwylkejsza z gryzaczkiem, przesuwanymi krazkami, piramidki z krazkow. Dla starszych maluchow koniecznie kredki, czysta kartka i kolorowanki i lkocki "zczepane", proste puzzle. Odradzam DROGIE ZABAWKI!!! PLACIMY ZA MARKE!Mozna kupic na prawde podobne, o pol ceny tansze.

bo wlasie jest tak ze zazwyczaj te rzeczy ktore by nam sie nie spodobaly dzieciom pasuja najbardziej ;P wszystko zalezy od dziecka i jaki ma dzien ;]

a ja polecam zabawki z drewna, bo zdrowe, ekologiczne. Moze nie należa do najtańszych ale przynajmniej mam gwarancję, ze pozbawione są baterii, toksycznych farb, naklejek i innych szkodliwych elementów :) nawet udalo mi sie znalezc sklep, w ktorym maja zabawki wyprodukowane bez uzycia kleju :) jesli moge polecic to polecam sklepik zabawkidrewniane.eu Kupuję od paru miesięcy dla mojego urwisa i przyznaje, że są to jedne z nielicznych zabawek, które się nie nudzą po godzinie zabawy i mój dzieciak zawsze chętnie do nich wraca. Zwłaszcza upodobał sibie drewniane klocki :)

A my odkrylismy ostatnio nowa bardzo fajna gre.. Ale planszowa. Nie wiedziałam ze moze ona sprawic mi i dzieciom tyle przyjemnosci i zabawy. Oto ona CASHFLOW 101

reklama
Do góry