reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Witam się!
Kochana Ty musisz szybko dołączyć do ciężarówek, żeby nam się wszystkie daty zgadzały:-D

Loree staram sie jak moge ale z tymi moimi pokreconymi cyklami to bedzie chyba cięzko :baffled:

Boshe dziewczyny Wy tu jak chodzące encyklopedie jesteście :tak:

EVE to moje pierożki wczorajsze-z ok 0,5 kg mąki zrobiłam 57 pierogów(policzyłam;-))

Załączniki

• obraz 036.jpg
    obraz 036.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 46
reklama
EVE to moje pierożki wczorajsze-z ok 0,5 kg mąki zrobiłam 57 pierogów(policzyłam;-))
ładną masz zastawe:) bardzi mi sie podobaja kwadratowe talerze.. kiedys z M kupilysmy ladny komplet i pojechal z nim do anglii ale niestety było za dużo użytkowników i niestety komplet juz z anglii nie wrócił to był całkiem rozkompletowany.. z 6 osobowego zostało 3-4 osobowy..

Na moim teściku jest taka blada,że boję się, że mam omamy, ale M mówi, że jest:tak: Bardzo blada, że na zdjęciach nic nie widac bo rozmazane mi wyszły ale jest..:tak::-D:-D:-D:-D:-D HURA!!!! TAK SIĘ CIESZĘ:-D

Wreszcie..:-DPo zakupieniu i uzywaniu testów, mierzeniu tempki i obserwacji ciała.. AH:-D:-D:-D
GRATULUJE JA TEŻ TAK MIAŁAM ROBIŁAM 3 TESTY I BLADA KRESECZKA,a TERAZ 4O DC I JEST DRUGA WYRAŻNA KRESECZKA
nAPEWNO ZA NIEDŁUGO POJAWI SIE 2 WYRAŻNA .
POZDRAWIAM:-)

Cześć Kobietki:-)
Czesc dziewczyny :)
Postanowiłam podzielić sie z Wami moimi przezyciami...
Od 4 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia i jak narazie bez efektów :(
Pozdrawiam
Witaj:-) Moim zdaniem powinnas zrobić tak jak mówiła Olapolap i Loree - badania hormonów - możesz iść po skierowanie lub zrobić sama:tak:
4 miesiące to nie jest długo, a cykle bezowulacyjne moga się zdarzyć w roku u zdrowych par także nie musisz jeszcze się martwić - jak zaczniesz mierzyć tempkę to zobaczysz czy masz owulację albo zrób monitoring u ginki i wtedy juz na 100% bęziesz wiedzieć co z owulacją:tak:
ja staram się 2 lata:no: - trzymam kciuki za Ciebie:-)
Dzień doberek pochmurny paskudny.

Co o tym sądzicie:

7dc - 36.7 - godz. 5.00
8dc - 36.6 - g. 6.00
9dc - 36.6 - g. 7.00
10dc - 36.7 - g.5.00
11dc - 36.7 - g.8.00
12dc - 36.7 - g.7.45
Niunia - a jak miałaś wcześniej - bo wynika z tego, że u Ciebie nie ma wpływu czy to 5 czy 8 godzina:szok:
ja bym się jednak tym nie przejmowała - chyba Eve pisała o tym, żę do 8 godziny to wcale takich dużych wahań tempki nie ma - dopiero potem się zaczynają:tak:
Witam się!
Mój M twierdzi,że będzie chłopak, bo przy córci nie byłam taka nerwowa. ;-)
Witaj Ciężarówko:-)
A chciałabyś chłopca czy dziewczynkę:sorry2:
ogólnie dobrze jeśli chodzi o brzusio to nie boli i jest ok no a jeśli chodzi o samopoczucie ach z tym gorzej zmagam sie cały czas z mdłościami wymiotami ech odkąd M wie że mozemy serduszkować to bardzo by chciał no ale ja się nie czuje dobrze wogóle na wieczór ach mam nadzieję że mi minie to złe samopoczucie:sorry2:
Patrysiu - skoro nie masz ochoty to M na pewno to zrozumie:tak:
Czesc Dziewczynki :tak:

U mnie dzisiaj za oknem strasznie ponuro, ale chyba nie pada. M wystrzelil z lozka jak z procy i pojechal na uczelnie po wpis, a potem jedzie do tesciowej. Wiec kolejny dzien spedze w samotnosci :-( Ale co zrobic, skoro musze sie uczyc i i tak bym sie M nie zajmowala... Marzy mi sie zeby on przy mnie siedzial caly dzien jak sie ucze i zeby mnie glaskal i mizial i w ogole nie zajmowal sie wlasnymi rzeczami - no co najwyzej czytal jakas ksiazke ;-)

U mnie nadal brak @. Tempka 37, ale to na luteinie, wiec nie za bardzo sie liczy.

Do obrony zostaly tylko dwa dni weekendu, nie powiem, troche trzese portkami ;-)

Olapolap - jak czytam Twoje posty o M to zawsze przypomina mi się piosenka Hey pt. "Zazdrość":tak:

a jak się czujesz bo z wykresu wynika, że owu się przesunęła ale już niedługo zbliża się koniec fazy lutealnej i testowanko:tak:
NIe u mnie się nie otworzyło - może za krótko czekałam - ale jeżeli to jest z programu Moniki Olejnik to juz fragmenty widziałąm - najbardziej "podobało" mi się porównanie, że kobiety które robią in vitro to są te same kobiety, które robiły wcześniej aborcję:wściekła/y::no::wściekła/y:
Powtórzę test z rannego moczu:tak: Oby były te dwie kreseczki.. teraz to się zmartwiłam..eh. No ale trzymajcie kciuki by było dobrze:tak:
Aga - i co!!!!!
Andzia super,że masz juz pozwolenie. Zaczynacie remont od razu? Z pytaniami ( jeśli masz) wal śmiało! Ja lubię remonty:-D
Nam dziś położyli kolorowy tynk na chałupie i tym samym remont się skończył.I zrobiło nam się nudno:-D
Niestety nie zaczynamy teraz bo nie wyrobimy się z postawieniem przed jesienią a nie chcę być na jesień bez stropu i dachu:sorry2: - dopiero na wiosnę w przyszłym roku:tak:
dopiero odebrałam pozwolenie, teraz mam czekać na datę ostatecznej decyzji - około 14 dni od odebrania przez wszystkie zainteresowane strony czyli tak naprawdę około miesiąca - potem złożyć wniosek o wydanie dziennika budowy - znowu około miesiąca i będzie wrzesień:sorry2: a że my rozbudowę będziemy robić z kredytu to lepiej od razu pieniądze wydać niż je trzymać bo to zawsze mniejsze odsetki;-) i dlatego dopiero na wiosnę weźmiemy pieniążki:tak:
teraz zabieramy się za kompletowanie narzędzi - jak znacie tanie sklepy lub hurtownie to chętnie skorzystam z rady - potrzebujemy betoniarki:-)
Juz tyle tu zafasolkowanych babeczek, ze niedlugo zostane sama...:-(
ja będę z Tobą;-)

a jak się czujesz bo z wykresu wynika, że owu się przesunęła ale już niedługo zbliża się koniec fazy lutealnej i testowanko:tak:

Wykres niczego nie pokazuje, bo jak pisalam wczesniej (niestety nie widac tego w legendzie wykresu), biore luteine od 19dc. Wiec ten skok i utrxymujaca sie wysoka tempka sa przez nia.

Witam!
U mnie już ok. jestem po wizycie u innego lekarza...podobno dobry specjalista i rzeczywiście odp. mi na wszystkie pytania.
Najważniejsze pęcherzyki ruszyły w lewym 2 po 17 mm i w prawym jeden 15 mm najważniejsze moje endometrium urosło z 3,1 na 9,1 czyli winko jednak pomogło!
W poniedziałek po podglądanku decyzja czy IUI w poniedziałek czy we wtorek!
Wolałabym w poniedziałek bo robił by mi ten nowy lekarz a we wtorek dyżur ma mój stary!
Jestem znowu pozytywnie nastawiona...tym razem mi się uda!
POZDRAWIAM

reklama
Cześć Kobietki:-)
Niunia - a jak miałaś wcześniej - bo wynika z tego, że u Ciebie nie ma wpływu czy to 5 czy 8 godzina:szok:
ja bym się jednak tym nie przejmowała - chyba Eve pisała o tym, żę do 8 godziny to wcale takich dużych wahań tempki nie ma - dopiero potem się zaczynają

Jak napisała mi na Mamuśkach Nektarynka to mniej więcej powinno to wyglądac tak z korektami jedna kreska jedna godzina: "dosc wysokie te tempki masz.. z racji ze to gdyby zastosowac korekty do 5 rano to by bylo tak
7dc - 36.7
8dc - 36.5
9dc - 36.4
10dc - 36.7
11dc - 36.3
12dc - 36.3 "

A tak w ogóle mam pytanie:
Gdybym miała jeden jajnik niepracujący, tzn lewy, bo zawsze co cykl odkąd pamiętam bolał mnie tylko prawy jajnik a teraz biorę od jakiegoś czasu dophaston, to po nim mógł jeden jajnik mi ruszyć?
Pytam się bo dzisiaj boli mnie od wieków właśnie lewy jajnik:szok:

Do góry