reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

Tez mam Brite juz druga bo pierwsza sie rozleciala hih .Mam ja juz jakies 6 lat i jestem zadowolona.Tylko ze hi my jeszcze w dodatku pijemy wode mineralna, jakos tak sie przyzwyczailam ze kranowy nie moge.Ale te mineralna tez filtruje, bo jak wlewam dluszzy czas bez filtrowania to sie korzuchy robia w herbacie.A zupy i obiady gotuje z kkranowy.
Misia fajnie ze sa jednak perspektywy na kupno domu! Jednak pamietaj ze zdolnosc kredytowa teraz jest liczona na dwie osoby pracujace, a zmniejszy sie niestety jesli nie wrocisz do pracy, bo ja jestem wlasnie w takiej wlasnie sytuacji...Owszem dom tak ale za 15o tys a wiadomo jaki to dom...ech..

Edit: jezu jakie powodzie w Pl, normalnie plakac sie chce..Dobrze ze moja rodzinka mieszka w bezpiecznych miejscach...

Ostatnia edycja:
reklama
Gastone- zdolnosc kredytowa zostala wyliczona jedynie na podstawie konta Aarona. Ja nawet nie mam swojego konta w Bank of Ireland. On sam ma ta zdolnosc. Ma po prostu bardzo dobra 15-letnia historie konta :-)

Misia w argosie jest teraz promocja wkladow do brity 6 sztuk za niecale 20 euro i do tego jeszcze dzbanek gratis dostajesz tylko o tym dzbanku nic tam w gazetce promocyjnej nie pisze wiec bylam zaskoczona przy kasie.... bardzo sie to oplaca :) no i ja oczywiscie tez z brity jestem zadowolona :) nie wyobrazam sobie teraz herbatki z nieprzefiltrowanej wody :):):):tak:

Dzieki kochaniutkie za info o tych filtrach. Juz od jakiegos czasu sie do nich przymierzam i zastanawialam sie czy rzeczywiscie sa takie dobre. Widze ze jestescie zadowolone wiec i ja tez sie skusze juz nie bede musiala pamietac o kupnie wody no i taskaniu jej ;-):baffled:
No i dobrze wiedziec o tej promocji w Argosie moze jutro albo w poniedzialek sie tam przejade i zakupie:tak:
Ja dzis wielkie sprzatanie urzadzilam bo dalismy wypowiedzenie z mieszkania i zapowiedziala sie juz mi landlordka z babka z agencji na obejrzenie w jakim stanie jest domek wiec padam juz na twarz - fajnie miesc duzy dom bo masz gdzie wszystko pomiescic ale jesli chodzi o jego sprzatanie to masakra:baffled::no:

Dobry wieczor

Ja juz po pracy, juz nawet wrocilam z psem z plazy, nawdychalam sie jodu i kapac sie zaraz ide.

Misia- powodzenia z kupnem domku, swietna sprawa:tak:

U mnie do chrzcin to daleko jeszcze ale marza mi sie w PL.
Milego wieczoru, penie jesio wpadne

Gastone- zdolnosc kredytowa zostala wyliczona jedynie na podstawie konta Aarona. Ja nawet nie mam swojego konta w Bank of Ireland. On sam ma ta zdolnosc. Ma po prostu bardzo dobra 15-letnia historie konta :-)
misia powodzenie z kupna domu,ale z mojego doswiadczenia to musza 2 osoby pracujace na full time moj maz tez mial konto w bank of ireland i zaoferowali mu mininalna pozyczke,wraz z moimi zarobkami i to zanim mialam zanim mialam mala wiec,spotykalismy sie z wieloma przedstawicielami bankow az TSB zaoferowalo sie nam kerdyt na tyle ile chcielismy.ale musz\ze wam dziewczyny powiedziec ze kupno domu nie jest takie proste mysmy naz domek kupili w 2006 roku i oprocz 10% kupna domu musielismy miec kilka tysiecy w gotowce na inne wydatki. powodzenia misia

Misia - trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy z eks..
Frog4 - dzięki za info odnośnie wody, w takim razie też się rozglądnę za jakimś filtrem.
Martuśka23 - zajrzę też do Lidla może jeszcze są te filtry..a ile tam kosztuje i czy to jest ta Brita czy jakiś inny?
Sofik - mój maluszek czasem ma takie pragnienie..że dwa cyce mu nie starczają..:-( grymasi, że mu słabo leci.. I dopiero po wodzie się nasyca i uspokaja..no i kupka oczywiście jest w jednej chwili. Z jednej strony myślę, że to dobrze bo od razu widzę u niego ulgę..ale martwię się, że tak szybko go przeczyszcza..więc muszę jak najszybciej zaopatrzyć się w ten filtr.
A powiedz mi skąd ta fryzjerka do której chciałaś iść? Mi się marzy odnowienie baleyagu ale domyślam się, że ceny są okropnie duże..no i nie wiem w jaki sposób tu robią baleyage.. Czy irlandzcy fryzjerzy są dobrzy? Czy lepiej do polskiego? Bo w Clonmel to jest tych salonów fryzjerskich bez liku..ale jak tu trafić na dobry salon? :confused:

Rozumiem ;-)
misia powodzenie z kupna domu,ale z mojego doswiadczenia to musza 2 osoby pracujace na full time moj maz tez mial konto w bank of ireland i zaoferowali mu mininalna pozyczke,wraz z moimi zarobkami i to zanim mialam zanim mialam mala wiec,spotykalismy sie z wieloma przedstawicielami bankow az TSB zaoferowalo sie nam kerdyt na tyle ile chcielismy.ale musz\ze wam dziewczyny powiedziec ze kupno domu nie jest takie proste mysmy naz domek kupili w 2006 roku i oprocz 10% kupna domu musielismy miec kilka tysiecy w gotowce na inne wydatki. powodzenia misia

Ja dlatego sie nie spiesze, bo wiem ze to nie latwe.Moj maz tez bez proboemu dostanie kredyt, tylko tu chodzi o kwote.Jak juz mowilam duzo wczesniej za kwote 150 tys kupie dom na osiedlu, na ktorym nie chcialabym mieszkac, a to mnie nie urzadza.Naprawde wole wynajmowac...aaa wogole skad wziasc te 10%? Nie mam babci co mi da, nie mam domu do sprzedania czy mieszkania w pl.Wiec trudno jest skombinowac 10% procent wartsci domu wiec ja to doskonale rozumiem.

Rozumiem ;-)

Ja dlatego sie nie spiesze, bo wiem ze to nie latwe.Moj maz tez bez proboemu dostanie kredyt, tylko tu chodzi o kwote.Jak juz mowilam duzo wczesniej za kwote 150 tys kupie dom na osiedlu, na ktorym nie chcialabym mieszkac, a to mnie nie urzadza.Naprawde wole wynajmowac...aaa wogole skad wziasc te 10%? Nie mam babci co mi da, nie mam domu do sprzedania czy mieszkania w pl.Wiec trudno jest skombinowac 10% procent wartsci domu wiec ja to doskonale rozumiem.

Wez pozyczke osobista w swoim banku;-) Nikt nie musi wiedziec na co:-p
Troche jest z tym krecenia ale warto, masz zelazna skarbonke potem:tak: Ja juz mowie dobranoc i spokojnej nocy zycze:-)

reklama
Martuśka23 - zajrzę też do Lidla może jeszcze są te filtry..a ile tam kosztuje i czy to jest ta Brita czy jakiś inny? :confused:
Wiesz to niejest ten Brita tylko jakis innej firmy ,ale dzila jak brita:tak:Kosztował6,99e i mial czajnik i jeden filtr w opakowaniu do tego dokupilismy opakowanie 4 filtrow za 6,99e i naprawde jestem bardzo zadowolana obiady tez gotuje na tej wodzie przefiltrowanej;-)

Do góry