reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

kms jak Twoja córcia jest fotogeniczna:tak: chyba modelka ci się szykuje:tak: a nie jak mój uparciuch:baffled:

ja raczej uważam i nie bawię się w piaskownicy z córcią:no: chyba że u babci bo tam mamy taką zamykaną:tak:

reklama
kms gratulacje córeczki, kolejna babeczka w naszym gronie :)
kurcze a ja nie miałam badań na tą toksoplazmozę. fakt ze pierwsze badania zlecal mi inny lekarz i nawet wtedy wr nie zlecil, ale kurcze ten mogl sie zainteresował. a czytalam ze powinno się je robiś 3 razy w ciąży tzn raz w każdym trymestrze. nie ma co zrobię je prywatnie bo nie uśmiecha mi się stać w kolejce do lekarza tylko po skierowanie.

Ja też miałam badanie na toksoplazmoze na początku ciąży i wynik był negatywny:tak: , zawsze mieszkałam z kotami i psami teraz też mam 3 koty i psa ale ich nie badałam.:baffled: Ze zwierzętami można się bawić tylko mi lekarka powiedziała aby po nich kuwety nie czyścić:dry:
Mi weterynarz powiedziała, że częściej się z surowego mięsa ludzie zarażają niż od zwierząt.

Bardzo Wam dziękuję :)
Nadrobiłam dziś zaleglości w skanowaniu i kilka fotek pozwole sobie wkleić - taki przegląd od początku:
Śliczne fotki:-D
Dzisiaj wieczorkiem mamy wizyte ,jestem ciekawa kto tak rozrabia w brzuszku;-)
Jakieś zakłady robicie z M ??:-D:-D

Jakieś zakłady robicie z M ??:-D:-D[/QUOTE]

zakłady raczej nie ale zawsze marzyłam o braciszku a mam starszą siostre;-), M stawia na dziewczynke, natomiast moja intuicja podpowiada że będzie dziewczynka:-D

własnie wrócilam,w końcu usłyszałam bicie serduszka i prawdopodobnie będzie córeczka:-):-):-) maleństwo waży 542g ,jestem załamana łożysko jest obniżone w poniedziałek kolejna wizyta zobaczymy co dalej:-(i usłyszałam że szyjka jest za długa prawie 8cm

Ostatnia edycja:
ten lekarz to jakaś wielka pomyłka ,dostałam mase fotek ale na żadnym nie ma w całości maleństwa tylko: mózg , brzuszek ,łożysko ,szyjka i jakieś cyferki z których nic nie rozumiem:wściekła/y: po tej wizycie M zabrał mnie na lody ale nie pomogły

reklama
No, to Ci zdjęcia porobił pamiątkowe hahahaha. Przegląd rentgenowski niemalże. Takie to sobie powinien zostawić, a Tobie to dać zdjęcie buziaczka.

Dlatego właśnie nie mam zdjęć z ostatnich usg, bo Dzidzia nie pokazała się. Kiepskie ujęcia same hahaha

Do góry