reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Jeśli chodzi o badania na toksoplazmozę to mialam dwa-na poczatku ciaży i teraz w połowie.

U mnie juz po połówkowym - będzie dziewuszka - tak jak chciałam tzn, tak "strzelalismy" (codziennie temperatutka, wykresik itp i się udało. :-D Potwierdzone przez dwóch lekarzy. Pierwsze badanie mialam 19.06. w medivowerze, wczoraj kolejne robiłam prywatnie w klinice Novum - gorąco polecam, niesamowity lekarz, pokazywał, mierzył, i tłumaczył wszystkow co tylko miżliwe bswyło na tym etapie ciąży.
Mała waży 545 g , kość udowa już ma 4 cm. Niestety taka wstydliwa ta moja kobietka, że nie chciala pokazać buźki, cały czas sie zaslaniała a jak ją lekarz trochę poszturał to zacisneła piąstki, aż się śmiał ,że mała gardy przybrała i do ciosów gotowa :-) moja krew
Jak tzlko M udostepni mi skaner wkleję kilka fotek.

Zapomnialan dodać,że koszt takiego badania połówkowego do jakości i profesjonalizmu lekarza to tylko 200 pln. (jeszcze krótki filmik nam Pan nagrał) Miało być nagranie 4d ale niestety nie było sensu bo mała się zasłaniała. Lekarz mówil,że te 3,4d to tak najlepiej do 30 tc, także jeszcze raz tam się wybierzemy - a 3,4d w cenie 250 pln.

dziewczyny robiłyście badania na toksoplazmozę?

Tak miałam na samym początku. Wynik wyszedł mi pozytywny, więć miałam strasznego pietra. Ale kolejne badanie IgM wykazało, że nie jestem teraz chora, tylko byłam w przeszłości.
Wydaje mi się, że to badanie jest robione jako jedno z pierwszych każdej przyszłej mamusi.

U mnie juz po połówkowym - będzie dziewuszka - tak jak chciałam tzn, tak "strzelalismy" (codziennie temperatutka, wykresik itp i się udało. :-D Potwierdzone przez dwóch lekarzy.

Wielkie gratulacje :-):-):-)

Badanie na toksoplazmozę jest teraz obowiązkowe. Powinno się je wykonać 3 razy w trakcie ciąży, mniej więcej tak jak zalecane minimalna ilość usg ;-) Ja już miałam 2 razy.

Jeśli chodzi o badania na toksoplazmozę to mialam dwa-na poczatku ciaży i teraz w połowie.

U mnie juz po połówkowym - będzie dziewuszka - tak jak chciałam tzn, tak "strzelalismy" (codziennie temperatutka, wykresik itp i się udało. :-D Potwierdzone przez dwóch lekarzy. Pierwsze badanie mialam 19.06. w medivowerze, wczoraj kolejne robiłam prywatnie w klinice Novum - gorąco polecam, niesamowity lekarz, pokazywał, mierzył, i tłumaczył wszystkow co tylko miżliwe bswyło na tym etapie ciąży.
Mała waży 545 g , kość udowa już ma 4 cm. Niestety taka wstydliwa ta moja kobietka, że nie chciala pokazać buźki, cały czas sie zaslaniała a jak ją lekarz trochę poszturał to zacisneła piąstki, aż się śmiał ,że mała gardy przybrała i do ciosów gotowa :-) moja krew
Jak tzlko M udostepni mi skaner wkleję kilka fotek.

Gratulacje córeczki:-)

Ja też miałam badanie na toksoplazmoze na początku ciąży i wynik był negatywny:tak: , zawsze mieszkałam z kotami i psami teraz też mam 3 koty i psa ale ich nie badałam.:baffled: Ze zwierzętami można się bawić tylko mi lekarka powiedziała aby po nich kuwety nie czyścić:dry:

Bardzo Wam dziękuję :)
Nadrobiłam dziś zaleglości w skanowaniu i kilka fotek pozwole sobie wkleić - taki przegląd od początku:

Załączniki

• kluska 6tc.jpg
    kluska 6tc.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 64
  • kluska 8tc.jpg
    kluska 8tc.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 63
  • kluska 11tc.jpg
    kluska 11tc.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 75
  • kluska 12tc.jpg
    kluska 12tc.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 65
  • łapki nad bużką 23 tc.jpg
    łapki nad bużką 23 tc.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 69
  • dowód,że córeczka 23tc.jpg
    dowód,że córeczka 23tc.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 90
reklama
dentico ja się wychowałam na wsi i w mieście też kontakt ze zwierzętami mam a nadal mam negatywną Toksoplazmozę. W pierwszej ciąży chyba dwa razy badałam, na początku i jakoś pod koniec. Teraz pewnie będzie podobnie. Podobno większość ludzi chociaż raz styka się z chorym zwierzątkiem i ma przeciwciała, tym bardziej się dziwię, że ja ciągle mam minusy.

Do góry