reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

No, to Ci zdjęcia porobił pamiątkowe hahahaha. Przegląd rentgenowski niemalże. Takie to sobie powinien zostawić, a Tobie to dać zdjęcie buziaczka.

Ty to potrafisz poprawić humor jesteś lepsza od lodów z polewą czekoladową:-D
oki mykam spać , czas zakończyć ten nieudany dzionek

reklama
własnie wrócilam,w końcu usłyszałam bicie serduszka i prawdopodobnie będzie córeczka:-):-):-) maleństwo waży 542g ,jestem załamana łożysko jest obniżone w poniedziałek kolejna wizyta zobaczymy co dalej:-(i usłyszałam że szyjka jest za długa prawie 8cm
ile ty masz wizzyt u gina bo ja co 4tygodnie a codo USG ja placilam 50zł i nic mi nie pokazał a USG dostałam ze zdjęciem jajek niby więc żadnej frajdy z USG nie miałam i nic ciekawego się nie dowiedziałam

elka w tym tygodniu ciąży to nie da się zrobić już zdjęcia całego dziecka, przecież "obiektyw" ultrosonografu ma około 6cm a nasze dzidzie już koło 30 paru centymetrów, trudno więc, żeby 30 cm zmieścić w 6cm. A dziecię nie zawsze się ułoży pyszczkiem do USG.
Co do szyjki i łożyska to może oznaczać cesarkę ale jeszcze nie musi, do 32tc może się zarówno podnieść łożysko jak i skrócić szyjka. A napisał Ci, że łożysko przodujące? Bo może nisko ale wcale nie zakrywa ujścia?
Bardzo długa szyjka może przedłużać poród naturalny bo jest więcej cm do skracania, ale ja np. mam krótką szyjkę a w poprzednim porodzie nie chciała się za chiny rozewrzeć. Więc chyba nie długość najważniejsza ;-).

Ostatnia edycja:
własnie wrócilam,w końcu usłyszałam bicie serduszka i prawdopodobnie będzie córeczka:-):-):-) maleństwo waży 542g ,jestem załamana łożysko jest obniżone w poniedziałek kolejna wizyta zobaczymy co dalej:-(i usłyszałam że szyjka jest za długa prawie 8cm
No to gratuluję córeczki:-):-):-)

ten lekarz to jakaś wielka pomyłka ,dostałam mase fotek ale na żadnym nie ma w całości maleństwa tylko: mózg , brzuszek ,łożysko ,szyjka i jakieś cyferki z których nic nie rozumiem:wściekła/y: po tej wizycie M zabrał mnie na lody ale nie pomogły
Ja też na usg połówkowym dostałam takie cząstkowe zdjęciatzn.główki,brzuszka itd.:tak::tak::tak:
elka w tym tygodniu ciąży to nie da się zrobić już zdjęcia całego dziecka, przecież "obiektyw" ultrosonografu ma około 6cm a nasze dzidzie już koło 30 paru centymetrów, trudno więc, żeby 30 cm zmieścić w 6cm. A dziecię nie zawsze się ułoży pyszczkiem do USG.

No właśnie też tak to usg sobie wytłumaczyłam:tak::tak::tak:,
A nasza Dzidzia na połówkowym właśnie była odwrócona buziakiem do mojego kręgosłupa:tak::-):-)

ha to ja też miałam podobnie ostatnio. Dostałam zdjęcia chyba wszystkiego: nerek, aorty, komór w sercu itd a buzi brak :), ale mała tak się ułożyła że może trudno mu było zrobić. tak to sobie tłumacze :)
nie ma to jak kobieca intuicja. jak kobieta powie że dziewczynka lub chłopiec to inaczej być nie może :)

Ja wczoraj byłam na połówkowym dzidzi już sporawa jest bo lekarz ledwo co dotknął brzucha a juz było widac na monitorze maleństwo hehe na samym początku badania serduszka lekarz do mnie z textem że w środe własnie u pacjentki wykrył że dziecko z wadą serca się urodził i że właśnie w warszawie lezy...nie wiem o co chodziło mu ale mojemu M i mi momentalnie miny zbrzydły...odrazu nerówka się zrobiła no ale oka se mysle u mnie tak nie musi byc...no zaczął badac powiedział że troszke to może potrwać ale to tylko dlatego żeby dokładnie sie sercu przyjżeć no ale po paru minutach stwierdził że jednak nie trzeba bo serduszko malca jest w fantastycznym stanie !!! :D tak samo jak i reszta narządów czyli że dzidzia jest zdrowiutka co nas bardzo ucieszyło no ale nie dawało nam spokoju ta niewiedza płci więc poprosiłam lekarza że jak da rade to niech tam przyjrzy sie bardziej i powie co widzi ... więc zerknął, uśmiechnął się i spytał się co chcemy więc M stanowczo odpowiedział że syna a lekarz do niego:" że tym razem panu się nie udało że będzie dziewczyna ale proszę nie marwtić sie można jeszcze próbowac przy następnej "hehe tak troche zawiedzieni sie czuliśmy bo jakos cały czas nastawieni bylismy na synka i ja nawet jakos tak czułam intuicyjnie że chłopak będzie ale pomyślałam że najważniejsze to że zdrowe ale lekarz po chwili stwierdził że jednak nie dziewczyna a chłopak będzie bo się dzidzia bardziej odwróciła i mozna było rozpoznac lepiej i pogratulował nam zdrowego synka :p mój M taki dumny wyszedł z gabinetu że aż zabrał mnie na zakupy :p ehehe

karcia85- Gratuluję potomnego ;) Ja mam nawet zdjęcie małej co ma między nogami i na filmie też mam więc mam nadzieje, że nagle się nie okaże, że jednak coś wyrosło :-)

Dziękuje ;)
No ja mam nadzieję że u mnie sie już nie zmieni hehe chociaż ta opinia to tak na 80% w 32tc mam mieć następne potwierdzające usg no ale jakos czuje że jednak nie będzie niespodzianki że zostanie juz tak jak jest hehe

reklama
U mnie najpierw mój gin obstawiał już w 16 tygodniu na 99% dziewczynkę, ale mówił, że dokładnie będzie można zobaczyć na następnej wizycie i jeszcze dla potwierdzenia będzie USG 3D/4D. I na obu tych wizytach się potwierdziło:-) Śmiał się, że następnym razem to niech Tomasz przyjdzie do niego wcześniej i się zapyta co ma w zakładzie obstawić:p

Do góry