reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a dziewczyny ja od 12 lipca bede pisac do Was od moich rodzicow przez 2 tygodnie - moi wykjezdzaja na urlop wiec bede pilnowala domku bo przy moim braciszku to roznie by wygladalo :sorry2::baffled:

a dziewczyny ja od 12 lipca bede pisac do Was od moich rodzicow przez 2 tygodnie - moi wykjezdzaja na urlop wiec bede pilnowala domku bo przy moim braciszku to roznie by wygladalo :sorry2::baffled:

To ty tez zmienisz sobie otoczenie :tak: To dobrze robi :tak:

a nie mialam okazji doczytac po co bylas u ortopedy ?? z kim?? ale fajnie ze wszystko wporzadku :tak:;-)

Z Aniką, na kontroli stawów biodrowych :tak:

To ty tez zmienisz sobie otoczenie :tak: To dobrze robi :tak:
Z Aniką, na kontroli stawów biodrowych :tak:
no tak duzo zrobi, tam i tak caly czas chodze na plac zabaw bo jestem wsrod swoich a wiecei jak to jest isc gdzies na czyjs plac :sorry2::dry:
tam i Sewi ma kolegow no i kolezanki rowniez :-)

aha ale to fajnie ze wszystko wporzadku.... :tak: kiedy macie nastepne ??

dziewczynki pewnie dzis wieczorem znow nie zajrze... jak m przyjdzie z pracy dam mu jesc i wyruszam z mlodym na spacer bo tak cieplo ze szkoda marnowac pogody na siedzenie w domu :tak: a piotem jak przychodze to juz nie mam sil... ide kapac malego a potem ja sama wyruszam do loza :-)

jestem :-):-):-):-) oliwka usneła już była padnięta,byliśmy na ogrodzie,napompowaliśmy duzy basen i ja razem z Oliwką wskoczyłam i sie kąpalismy,potem huśtala sie na huśtawce,biegała,woziła lalke w wózku i znowu kapała i ten czas fajnie nam zleciał :tak::tak::tak::tak::tak:

a upał jest straszny,nie ma czym oddychac i znów wieczore zapowiadaja u nas burze :sorry2:

mama Helenki super że z bioderkami Aniki w porzadku :tak::tak::tak::tak:

pati dobrze Ci zrobi zmiana miejsca i klimatu na troszke :tak::tak::tak:

chciałam cos napisac ale wyleciało mi z głowy,wybaczcie:-)

idę robić obiadek,będziemy się dzis zajadać kalafiorem z kefirem i ziemniaczkami.
przez ten upał nie mamy w ogóle apetytu,Oliwka tez zabardzo nie chce jeść tylko pije i je owoce :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

witam dolanczam do wątku mamy siedzace w domach
witaj

jestem mam dwojga dzieci kamil 4 lata emilka 12 miesiecy za 3 dni ma roczek. i tak od 5 lat siedze w domu bo w ciazy mialam l4 z pierwszym dzieckiem poniewaz grozilo mi poronienie bo moj syn to 4 ciaze 3 pop[rzednie skonczyly sie poronieniem :)
współczuję,ale najważniejsze,że teraz jest dobrze.
Ja też miałam 2 poronienia pomiędzy dzieciakami.

Hej laseczki ,no malinka super gratki ,żeś się za robotę w końcu wzięła:-D
fajnie tak wyrwać sie z domu,tak serio to ja czasami wolę iśc do pracyjakpatrzę na ten bałagan,ale wam powiem ,ze matka to matka ,mój m nie zwraca uwagi jak chodza poubierani ,czy sie domyli i takie tam ,musze tego pilnowac :baffled:tak ,tak facet kobiety nie zastąpi:-D
masz rację :-D:-D:-D:-D

reklama
Dziewczynki dziś mi troszkę nerwy minęły i emocje opadły.
Na zimno opisuję bardzo skrótowo Kubusiową diagnozę SI i najbliższą terapię.

Kubuś nie ma prawie wcale napięcia mieśniowego po obu stronach tułowia i od ramion do nadgarstków.Co za tym idzie kręgosłup nie ma się na czym trzymać i dlatego on uwielbia leżeć,bo jak siedzi to go kręgosłup boli.
A ja się mocno nad tym zastanawiałam,dlaczego on bez przerwy poleguje :confused::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Rozwiązaniem są ćwiczenia na drążku,który oczywiście trzeba zakupić i zamontować w domu,noszenie zakupów i cięzarów i specjalne wałkowanie na materacu dużą piłką.Do tego zawijanie w kołdrę albo matę w naleśnika .Kamizelka obciążeniowa co godzinę na 20 minut z obciążenie 2,kg na całości początkowo.
Zaburzone i rozmyte pole widzenia spowodowane słabym osadzeniem mięśni oczu.
Widzi tylko przed siebie a po bokach ma obraz skaczący niejednostajny.
Kuba ma szereg nadwrażliwości w tym:
powierzchniowe całego ciała,wechową,wzrokową ,słuchową.
Do niwelowania tych nadwrażliwości służą właśnie masaże specjalną szczotką.
Podwrażliwości głębokiego czucia i tu też masaże szczotką dają najlepszy efekt plus dociskanie stawów od głowy po stopy.
I na koniec będzie niwelowany do minimum ATOS ,który powinien zaniknąć fizjologicznie ok 4-5 mies życia a u Kubusia się nasilił.Kolejnym więc etapem terapii będzie zminimalizowanie odruchów Atosowych specjalnymi ćwiczeniami.
Mały ma brak oczopląsu co świadczy o słabym lub zanikowym działaniu przedsionka.Oczopląs trzeba wywołać przez obroty na krześle w ustalonym schemacie i fiksacje wzroku na przedmiocie i też to praca domowa dla mnie.
Mały ma słabą koncentrację,słabą motorykę małą i zaburzenia emocjonalne.
Koncentracja i motoryka do poprawienia ćwiczeniami na SI ,a zaburzenia społeczne i emocje będą korygowane przez behawiorystkę.:-(
Nadwrażliwość twarzy i szyi powoduje kłopoty z połykaniem,gryzieniem i mówieniem.Na to jest specjalny masaż twarzy do wykonywania 3 razy dziennie ,żucie gum,mycie zębów 3 razy dziennie szczoteczką elektryczną.
Do tego ćwiczenia na rozruszanie nadgarstka i ruszenie stawów.
Skakanie kilka razy w tygodniu w kilku sesjach na trampolinie ,którą też trzeba zakupić do domu i skakanie na dużej piłce.
Do ćwiczenia nadgarstków służą wszelkie ściskacze typu piłki jeżyki,gniotki,specjalna masa rehabilitacyjna w odpowiednich twardościach i wiszenie kilka razy w tygodniu na drążku.
To tyle tak w największym możliwym skrócie.:-:)-:)-(
Tyle pracy przed nami na najbliższe 2 lata.

Do góry