reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej jadźka:happy2:to zakupy udane:tak::tak:
kurcze upał taki że nie wyróba a na nszym poddaszu to już kosmos:szok::szok::szok:nawet podłogi wszedzie na mokro pomyłam co by mi się lepiej oddychało:tak:

reklama
wpadlam bo tesknie :-D:-D:-D:-D
m jeszcze zpracy nie ma ale bedzie troche pozniej tzn po 15 bo stzela i zanim tam sprawozdanie zda i sie wykapnie to troche potrwa :dry:
maly jeszcze spi a ja sie obzeram galareta wieprzowa z octem :-p:-p

wpadlam bo tesknie :-D:-D:-D:-D
m jeszcze zpracy nie ma ale bedzie troche pozniej tzn po 15 bo stzela i zanim tam sprawozdanie zda i sie wykapnie to troche potrwa :dry:
maly jeszcze spi a ja sie obzeram galareta wieprzowa z octem :-p:-p

Ja tez chce galaretę :tak::tak::tak::tak: Mam większy apetyt niż w ciąży :-D

As, trzymaj sie na pewno dasz rade :tak:

Mamo Helenki muszę dać radę,bo nie widzę innego wyjścia.
Zanim jednak znów sobie wszystko poukładam wg dla mnie dobrego schematu to trochę minie.
Na razie wszystko mnie przytłacza.
Za dużo tego na raz.
W tym miesiącu musimy jeszcze odwiedzić :
psychiatrę,okulistę , laryngologa i zrobić poziomy tarczycy.:-:)szok::szok:
Też oczywiście prywatnie ,bo w przychodni zapisów nie ma.
Dopiero na wrzesień.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

I ja jestem0 chcialam sie zameldowac z obiadkiem ale zanim wszystko doczytalam to z 15 razy zdązyalabym go zjesc i na 1 stronie czytania skonczylam jesc obiad-dzisiaj mialam watróbke bo mis ie zachcialo.....

a wiec najpierw poodp a potem napisze co u mnie...

malinka GRATULACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Też Was znalazłam!:tak:
Ale masz dobrze!:szok:Zeby tak mój A. choć raz pozmywał gary!:angry:Albo teściowa...:confused:Marzenie...
No... mój tez raczej rzadko, ostatnio jakos nadywraz mily i dobry sie zrobil:sorry2::sorry2::sorry2:

jestem laski:-)
skosilam trawe do konca,potem polazlam dos asiadki bo juz mi maila wyslala zlistem gonczym ze dawno mnie nie widziala:-D:-D:-D:-D:-D
bo jak szkola to codziennie sie widzialysmy a terazpare dni nie

ja od poczatku w obydwu ciazach czulam ze dziewczyny no i dziewczyny:-)

moj tez czasami myje gary-nieraz sam z siebie nieraz po rozkazie:baffled:
no moj zazwycaj po rozkazie, ale ...! teraz statnie 2-3 tyg to sam od siebie raczej:sorry2: ja mowie ze dziewczynka bo chcialabym dziewczynka a nie ze tak czuje:-D:-D:-D:-D

Ja mam z wyciąganymi szczebelkami ale żadne z dzieci nie chciało tamtędy przechodzić. Myślę że praktyczniejsze jest ze ściąganą całą ścianką

ja obcinam maszynką i męża i Krzysia...niedługo trzeba będzie i Maćka obciąć, bo jak na roczniaka ma mnóstwo kudełków
ja mojego tez ostatnio zaczelam obcinac sama:tak: a Pati zapuszcza włosy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Musisz powtarzać pewne zdanie;-):tak::
"Zęby,moje zęby,
żeby nie te zęby,
byłaby d**a z gęby
.";-):tak::-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam dolanczam do wątku mamy siedzace w domach
Witaj, widze ze jestes ze świętochlowic, tez tam kiedy.s mieszkalam, ale niedugo, tylko rok:tak::tak: na Bytomskiej
dziewczynki pewnie dzis wieczorem znow nie zajrze... jak m przyjdzie z pracy dam mu jesc i wyruszam z mlodym na spacer bo tak cieplo ze szkoda marnowac pogody na siedzenie w domu :tak: a piotem jak przychodze to juz nie mam sil... ide kapac malego a potem ja sama wyruszam do loza :-)
haha fajny musisz miec spacerek, u mnie ulewa totalna, wali piorunami gradem deszczem i czym tylko sie da:szok::szok::szok::szok:

Dziewczynki dziś mi troszkę nerwy minęły i emocje opadły.
Na zimno opisuję bardzo skrótowo Kubusiową diagnozę SI i najbliższą terapię.

Kubuś nie ma prawie wcale napięcia mieśniowego po obu stronach tułowia i od ramion do nadgarstków.Co za tym idzie kręgosłup nie ma się na czym trzymać i dlatego on uwielbia leżeć,bo jak siedzi to go kręgosłup boli.
A ja się mocno nad tym zastanawiałam,dlaczego on bez przerwy poleguje :confused::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Rozwiązaniem są ćwiczenia na drążku,który oczywiście trzeba zakupić i zamontować w domu,noszenie zakupów i cięzarów i specjalne wałkowanie na materacu dużą piłką.Do tego zawijanie w kołdrę albo matę w naleśnika .Kamizelka obciążeniowa co godzinę na 20 minut z obciążenie 2,kg na całości początkowo.
Zaburzone i rozmyte pole widzenia spowodowane słabym osadzeniem mięśni oczu.
Widzi tylko przed siebie a po bokach ma obraz skaczący niejednostajny.
Kuba ma szereg nadwrażliwości w tym:
powierzchniowe całego ciała,wechową,wzrokową ,słuchową.
Do niwelowania tych nadwrażliwości służą właśnie masaże specjalną szczotką.
Podwrażliwości głębokiego czucia i tu też masaże szczotką dają najlepszy efekt plus dociskanie stawów od głowy po stopy.
I na koniec będzie niwelowany do minimum ATOS ,który powinien zaniknąć fizjologicznie ok 4-5 mies życia a u Kubusia się nasilił.Kolejnym więc etapem terapii będzie zminimalizowanie odruchów Atosowych specjalnymi ćwiczeniami.
Mały ma brak oczopląsu co świadczy o słabym lub zanikowym działaniu przedsionka.Oczopląs trzeba wywołać przez obroty na krześle w ustalonym schemacie i fiksacje wzroku na przedmiocie i też to praca domowa dla mnie.
Mały ma słabą koncentrację,słabą motorykę małą i zaburzenia emocjonalne.
Koncentracja i motoryka do poprawienia ćwiczeniami na SI ,a zaburzenia społeczne i emocje będą korygowane przez behawiorystkę.:-(
Nadwrażliwość twarzy i szyi powoduje kłopoty z połykaniem,gryzieniem i mówieniem.Na to jest specjalny masaż twarzy do wykonywania 3 razy dziennie ,żucie gum,mycie zębów 3 razy dziennie szczoteczką elektryczną.
Do tego ćwiczenia na rozruszanie nadgarstka i ruszenie stawów.
Skakanie kilka razy w tygodniu w kilku sesjach na trampolinie ,którą też trzeba zakupić do domu i skakanie na dużej piłce.
Do ćwiczenia nadgarstków służą wszelkie ściskacze typu piłki jeżyki,gniotki,specjalna masa rehabilitacyjna w odpowiednich twardościach i wiszenie kilka razy w tygodniu na drążku.
To tyle tak w największym możliwym skrócie.:-:)-:)-(
Tyle pracy przed nami na najbliższe 2 lata.
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Powiem Wam szczerze,że jestem załamana na maxa.
Na razie jeszcze siedzę i myślę.
Mam czas do jutra ,bo jutro już będziemy mieć tę szczotkę do masażu i ruszamy pełną parą.
Przez 2 tygodnie codziennie masaż szczotkowy przez 2 minuty ,potem dociskanie stawów i tak co 2 godziny od rana do samej nocy z przerwą na spanie.
Po 2 tygodniach wchodzimy z ćwiczeniami.
Mam 2 tygodnie na zorganizowanie miejsca i zakupienie sprzętu.
Potrzebne będzie:
drążek gimnastyczny,miękki materac,duża piłka,trampolina,krzesło obrotowe ,ale takie ,które się nie podwyższa podczas kręcenia,ciężarki ,szereg piłek do ćwiczeń nagdarstków,masy rehabilitacyjne i mata.:szok::szok::szok:
To tyle w domu reszta na zajęciach.
Nie wspomnę nawet,że terapia miesięcznie wychodzi prawie1000 zł.:wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok:
biedna....
tyle roboty... i jescze tyle kasy:szok::szok::szok:

a teraz ja.. bylam u gin, powiedzialam jej zeby mi chodciaz fotke główki zrobiła to zrobiła, a Zuzka kur.... dalej sie choowala i nie chce się pokazac, momentami mowila ze wydaje jej sie ze dziewczynka a w jenym momencie powiedziala ze tutaj zow wyglada na chlopca ze nie wiadomo:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

16 lipca mam znow wizyte bo ona idzie potem na urlop a ja musze miec l4 a nie moz ebyc dluzej niz miesiac, wiec jak pojde na wizyte to może uda mi się ją znów namówić na usg kurcze i moze sie pokaże nastepnym razem Zuzia:-:)-:)-:)-( bo tu che cokolwiek kupic a sie okaaze potem ze chlopiec jak urodze i co bedzie:confused::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

mam nadzieje ze tak długo sie ukrywac nie bedzie....:dry: bo tak to juz nie bede nic wiecej kupowac tylko wozek, a ze mis ie podoba akurat taki jak wam pokazywalam szary(srebry w sumei chyba bardziej) z żółto zielonymi wstawkami to jest uniwrany ale poście do łóżeczka chce różowa jak bedzie dziewczynka:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i ciuszki mam różowe:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i jak bedzie Maks to bedzie na różowo chodzil trudno:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

w sumie mam dużo od patrysi dla chłopca.:-p:-p:-p. teraz mi sis przypomniało:sorry:

Ostatnia edycja:
no nic, ja zmykam... siostre młodsza puszcze na kopa jeszcze żeby sobie pograla... była, poszla na obiad do babci bo ja mialam wątróbk a ona nie lubi i przyszla spowrotem:tak::tak::tak: do potem:tak: jesli wogole sie dopczam dzisiaj do kompa jescze:-D:-D:-D:-D:-D

Dobrze poszlo na razie na wczoraj jak to sie mówi potrzebują na mieso i wędliny ja niestety nigdy nie mialam z tym do czynienia wiec poczekam zreszta rozmowa byla szczera takze dla mnei plus na razie osoba odpowiedzialna za zatrudnienia przebywa na urlopei ale na kierowniku zrobilam dobre wrazenie i czekam cierpliwie z jednej strony dobrze bo mam kilka spraw niedokonczonych ale to ze złozyłam aplikacje to duzy plus :tak:jak tylko będzie miejsce to mam duże szanse :-)

Malinka ciesze sie że dostalaś pracę że Ci sie udalo super :-)

reklama
I ja jestem0 chcialam sie zameldowac z obiadkiem ale zanim wszystko doczytalam to z 15 razy zdązyalabym go zjesc i na 1 stronie czytania skonczylam jesc obiad-dzisiaj mialam watróbke bo mis ie zachcialo.....

a wiec najpierw poodp a potem napisze co u mnie...

malinka GRATULACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No... mój tez raczej rzadko, ostatnio jakos nadywraz mily i dobry sie zrobil:sorry2::sorry2::sorry2:

no moj zazwycaj po rozkazie, ale ...! teraz statnie 2-3 tyg to sam od siebie raczej:sorry2: ja mowie ze dziewczynka bo chcialabym dziewczynka a nie ze tak czuje:-D:-D:-D:-D

ja mojego tez ostatnio zaczelam obcinac sama:tak: a Pati zapuszcza włosy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witaj, widze ze jestes ze świętochlowic, tez tam kiedy.s mieszkalam, ale niedugo, tylko rok:tak::tak: na Bytomskiej
haha fajny musisz miec spacerek, u mnie ulewa totalna, wali piorunami gradem deszczem i czym tylko sie da:szok::szok::szok::szok:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

biedna....
tyle roboty... i jescze tyle kasy:szok::szok::szok:

a teraz ja.. bylam u gin, powiedzialam jej zeby mi chodciaz fotke główki zrobiła to zrobiła, a Zuzka kur.... dalej sie choowala i nie chce się pokazac, momentami mowila ze wydaje jej sie ze dziewczynka a w jenym momencie powiedziala ze tutaj zow wyglada na chlopca ze nie wiadomo:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

16 lipca mam znow wizyte bo ona idzie potem na urlop a ja musze miec l4 a nie moz ebyc dluzej niz miesiac, wiec jak pojde na wizyte to może uda mi się ją znów namówić na usg kurcze i moze sie pokaże nastepnym razem Zuzia:-:)-:)-:)-( bo tu che cokolwiek kupic a sie okaaze potem ze chlopiec jak urodze i co bedzie:confused::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

mam nadzieje ze tak długo sie ukrywac nie bedzie....:dry: bo tak to juz nie bede nic wiecej kupowac tylko wozek, a ze mis ie podoba akurat taki jak wam pokazywalam szary(srebry w sumei chyba bardziej) z żółto zielonymi wstawkami to jest uniwrany ale poście do łóżeczka chce różowa jak bedzie dziewczynka:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i ciuszki mam różowe:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i jak bedzie Maks to bedzie na różowo chodzil trudno:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

w sumie mam dużo od patrysi dla chłopca.:-p:-p:-p. teraz mi sis przypomniało:sorry:
meduska kochana ja że adam to adam to chciałam wiedzieć całą ciążę a tu dupa blada nie chciał się pokazać a ja chciałam dziewuszkę jak teraz wiaterku:-Dto całą ciążę do brzucha mówiłam oliwka ale ubranka przezornie kupowałam unisexy i tak jak już stwierdziłam że nie chcę wiedzieć to 3 dni przed porodem (a leżałam 2 tygodnie w szpitalu) lekarz robi mi usg ze stażystami i tłumaczy im a tu są jądra moszna proszę jak ładnie widać a ja jakie kuźwa jądra ja chcę córkę!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:no i zamiast oliwki jest adam:tak:w drugiej ciąży córki chciałam na maxa już się o takową modliłam i cały czas miała być gabrysia albo antosia i co usg doktor mówi nie widać no tylko pupa:baffled:a ja załamka ale że w ciąży miałam dużo problemów z jej donoszeniem to już mi było wsio jedno byle by donosić i by było zdrowe...no i rodzę tą moją kruszynę przed terminem i wyskoczyła położna podnosi do góry pokazuje mi i pyta i co mamy???? a ja jeszcze lekko oszołomiona patrzę i mówię w domu syna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a ona w śmiech a tu???? ja patrzę i mówię choroba syn:zawstydzona/y::zawstydzona/y:a ona nie córka:tak::tak:a ja w ryk z radości:-D:-D:-Dz antonim oj chciałam dziewuszkę tyle miałam sukieneczek i wogóle jakoś tak mi się posiadanie dziewuszki spodobało ale już 14 lipca na usg lekarz ówi 100% chłopak piotrek szaleństwo radości ja :zawstydzona/y::zawstydzona/y:z:zawstydzona/y:awiedziona no i jeszcze mała nadzieja a może się pomylił:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale potem kilka jeszcze usg i badania bo miałam podejrzenie hipotrofi i już było wiadomo że chłopak:tak::tak::tak:no i jest antoni moja kochana gangrena która śpi ostatnio w różowych bodziakach po julce:-D:-D
11
Malinka przepis na wiadomym wątku :tak:
Medeuska Zuzie to niezle artystki:tak:;-) wiem bo mam Zuzię ale jak bylam w ciązy z nią to wiedzialam ze będzie Zuzia :-D:-D:-D
dziękuję kochana jesteś:tak::tak::tak:

ja zaraz zbieram sie do pracy piotr poszedł z dziećmi na tą diziałkę oglądać zobaczymy co jak i za ile:tak:ja wziełam prysznic dopijam kawulca i zaraz idę na tramwaj:tak::tak:
dziewczyny u was też takie drogie bilety komunikacji miejskiej???u nas najtańszy normalny tzn 20 minutowy kosztuje 2.20 ulgowy 1.10:wściekła/y::wściekła/y:przegięcie muszę sobie sieciowy na jedną linię kupić bo kosztuje chyba 46 zł:tak:

Do góry