reklama
Mama Helenki
i Aniki :D
wpadlam bo tesknie
m jeszcze zpracy nie ma ale bedzie troche pozniej tzn po 15 bo stzela i zanim tam sprawozdanie zda i sie wykapnie to troche potrwa
maly jeszcze spi a ja sie obzeram galareta wieprzowa z octem![]()
Ja tez chce galaretę

As, trzymaj sie na pewno dasz rade

Mamo Helenki muszę dać radę,bo nie widzę innego wyjścia.
Zanim jednak znów sobie wszystko poukładam wg dla mnie dobrego schematu to trochę minie.
Na razie wszystko mnie przytłacza.
Za dużo tego na raz.
W tym miesiącu musimy jeszcze odwiedzić :
psychiatrę,okulistę , laryngologa i zrobić poziomy tarczycy.:-
szok:
Też oczywiście prywatnie ,bo w przychodni zapisów nie ma.
Dopiero na wrzesień.

Zanim jednak znów sobie wszystko poukładam wg dla mnie dobrego schematu to trochę minie.
Na razie wszystko mnie przytłacza.
Za dużo tego na raz.
W tym miesiącu musimy jeszcze odwiedzić :
psychiatrę,okulistę , laryngologa i zrobić poziomy tarczycy.:-

Też oczywiście prywatnie ,bo w przychodni zapisów nie ma.
Dopiero na wrzesień.

medeuska
październikowa mama'09
I ja jestem0 chcialam sie zameldowac z obiadkiem ale zanim wszystko doczytalam to z 15 razy zdązyalabym go zjesc i na 1 stronie czytania skonczylam jesc obiad-dzisiaj mialam watróbke bo mis ie zachcialo.....
a wiec najpierw poodp a potem napisze co u mnie...
malinka GRATULACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja mowie ze dziewczynka bo chcialabym dziewczynka a nie ze tak czuje

a Pati zapuszcza włosy

na Bytomskiej

tyle roboty... i jescze tyle kasy

a teraz ja.. bylam u gin, powiedzialam jej zeby mi chodciaz fotke główki zrobiła to zrobiła, a Zuzka kur.... dalej sie choowala i nie chce się pokazac, momentami mowila ze wydaje jej sie ze dziewczynka a w jenym momencie powiedziala ze tutaj zow wyglada na chlopca ze nie wiadomo

16 lipca mam znow wizyte bo ona idzie potem na urlop a ja musze miec l4 a nie moz ebyc dluzej niz miesiac, wiec jak pojde na wizyte to może uda mi się ją znów namówić na usg kurcze i moze sie pokaże nastepnym razem Zuzia:-
-
-
-( bo tu che cokolwiek kupic a sie okaaze potem ze chlopiec jak urodze i co bedzie
:-
-
-
-
-
-
-(
mam nadzieje ze tak długo sie ukrywac nie bedzie....
bo tak to juz nie bede nic wiecej kupowac tylko wozek, a ze mis ie podoba akurat taki jak wam pokazywalam szary(srebry w sumei chyba bardziej) z żółto zielonymi wstawkami to jest uniwrany ale poście do łóżeczka chce różowa jak bedzie dziewczynka

i ciuszki mam różowe

i jak bedzie Maks to bedzie na różowo chodzil trudno

w sumie mam dużo od patrysi dla chłopca.

. teraz mi sis przypomniało
No... mój tez raczej rzadko, ostatnio jakos nadywraz mily i dobry sie zrobilTeż Was znalazłam!![]()
Ale masz dobrze!Zeby tak mój A. choć raz pozmywał gary!
Albo teściowa...
Marzenie...

no moj zazwycaj po rozkazie, ale ...! teraz statnie 2-3 tyg to sam od siebie raczejjestem laski:-)
skosilam trawe do konca,potem polazlam dos asiadki bo juz mi maila wyslala zlistem gonczym ze dawno mnie nie widziala
bo jak szkola to codziennie sie widzialysmy a terazpare dni nie
ja od poczatku w obydwu ciazach czulam ze dziewczyny no i dziewczyny:-)
moj tez czasami myje gary-nieraz sam z siebie nieraz po rozkazie![]()

ja mojego tez ostatnio zaczelam obcinac samaJa mam z wyciąganymi szczebelkami ale żadne z dzieci nie chciało tamtędy przechodzić. Myślę że praktyczniejsze jest ze ściąganą całą ścianką
ja obcinam maszynką i męża i Krzysia...niedługo trzeba będzie i Maćka obciąć, bo jak na roczniaka ma mnóstwo kudełków

Musisz powtarzać pewne zdanie;-):
"Zęby,moje zęby,
żeby nie te zęby,
byłaby d**a z gęby.";-)![]()

Witaj, widze ze jestes ze świętochlowic, tez tam kiedy.s mieszkalam, ale niedugo, tylko rokwitam dolanczam do wątku mamy siedzace w domach

haha fajny musisz miec spacerek, u mnie ulewa totalna, wali piorunami gradem deszczem i czym tylko sie dadziewczynki pewnie dzis wieczorem znow nie zajrze... jak m przyjdzie z pracy dam mu jesc i wyruszam z mlodym na spacer bo tak cieplo ze szkoda marnowac pogody na siedzenie w domua piotem jak przychodze to juz nie mam sil... ide kapac malego a potem ja sama wyruszam do loza :-)

Dziewczynki dziś mi troszkę nerwy minęły i emocje opadły.
Na zimno opisuję bardzo skrótowo Kubusiową diagnozę SI i najbliższą terapię.
Kubuś nie ma prawie wcale napięcia mieśniowego po obu stronach tułowia i od ramion do nadgarstków.Co za tym idzie kręgosłup nie ma się na czym trzymać i dlatego on uwielbia leżeć,bo jak siedzi to go kręgosłup boli.
A ja się mocno nad tym zastanawiałam,dlaczego on bez przerwy poleguje
Rozwiązaniem są ćwiczenia na drążku,który oczywiście trzeba zakupić i zamontować w domu,noszenie zakupów i cięzarów i specjalne wałkowanie na materacu dużą piłką.Do tego zawijanie w kołdrę albo matę w naleśnika .Kamizelka obciążeniowa co godzinę na 20 minut z obciążenie 2,kg na całości początkowo.
Zaburzone i rozmyte pole widzenia spowodowane słabym osadzeniem mięśni oczu.
Widzi tylko przed siebie a po bokach ma obraz skaczący niejednostajny.
Kuba ma szereg nadwrażliwości w tym:
powierzchniowe całego ciała,wechową,wzrokową ,słuchową.
Do niwelowania tych nadwrażliwości służą właśnie masaże specjalną szczotką.
Podwrażliwości głębokiego czucia i tu też masaże szczotką dają najlepszy efekt plus dociskanie stawów od głowy po stopy.
I na koniec będzie niwelowany do minimum ATOS ,który powinien zaniknąć fizjologicznie ok 4-5 mies życia a u Kubusia się nasilił.Kolejnym więc etapem terapii będzie zminimalizowanie odruchów Atosowych specjalnymi ćwiczeniami.
Mały ma brak oczopląsu co świadczy o słabym lub zanikowym działaniu przedsionka.Oczopląs trzeba wywołać przez obroty na krześle w ustalonym schemacie i fiksacje wzroku na przedmiocie i też to praca domowa dla mnie.
Mały ma słabą koncentrację,słabą motorykę małą i zaburzenia emocjonalne.
Koncentracja i motoryka do poprawienia ćwiczeniami na SI ,a zaburzenia społeczne i emocje będą korygowane przez behawiorystkę.:-(
Nadwrażliwość twarzy i szyi powoduje kłopoty z połykaniem,gryzieniem i mówieniem.Na to jest specjalny masaż twarzy do wykonywania 3 razy dziennie ,żucie gum,mycie zębów 3 razy dziennie szczoteczką elektryczną.
Do tego ćwiczenia na rozruszanie nadgarstka i ruszenie stawów.
Skakanie kilka razy w tygodniu w kilku sesjach na trampolinie ,którą też trzeba zakupić do domu i skakanie na dużej piłce.
Do ćwiczenia nadgarstków służą wszelkie ściskacze typu piłki jeżyki,gniotki,specjalna masa rehabilitacyjna w odpowiednich twardościach i wiszenie kilka razy w tygodniu na drążku.
To tyle tak w największym możliwym skrócie.:--
-(
Tyle pracy przed nami na najbliższe 2 lata.

biedna....Powiem Wam szczerze,że jestem załamana na maxa.
Na razie jeszcze siedzę i myślę.
Mam czas do jutra ,bo jutro już będziemy mieć tę szczotkę do masażu i ruszamy pełną parą.
Przez 2 tygodnie codziennie masaż szczotkowy przez 2 minuty ,potem dociskanie stawów i tak co 2 godziny od rana do samej nocy z przerwą na spanie.
Po 2 tygodniach wchodzimy z ćwiczeniami.
Mam 2 tygodnie na zorganizowanie miejsca i zakupienie sprzętu.
Potrzebne będzie:
drążek gimnastyczny,miękki materac,duża piłka,trampolina,krzesło obrotowe ,ale takie ,które się nie podwyższa podczas kręcenia,ciężarki ,szereg piłek do ćwiczeń nagdarstków,masy rehabilitacyjne i mata.
To tyle w domu reszta na zajęciach.
Nie wspomnę nawet,że terapia miesięcznie wychodzi prawie1000 zł.![]()

a teraz ja.. bylam u gin, powiedzialam jej zeby mi chodciaz fotke główki zrobiła to zrobiła, a Zuzka kur.... dalej sie choowala i nie chce się pokazac, momentami mowila ze wydaje jej sie ze dziewczynka a w jenym momencie powiedziala ze tutaj zow wyglada na chlopca ze nie wiadomo

16 lipca mam znow wizyte bo ona idzie potem na urlop a ja musze miec l4 a nie moz ebyc dluzej niz miesiac, wiec jak pojde na wizyte to może uda mi się ją znów namówić na usg kurcze i moze sie pokaże nastepnym razem Zuzia:-

mam nadzieje ze tak długo sie ukrywac nie bedzie....

w sumie mam dużo od patrysi dla chłopca.

Ostatnia edycja:
Joanna73
uzależniona od BB
Malinka przepis na wiadomym wątku 
Medeuska Zuzie to niezle artystki
;-) wiem bo mam Zuzię ale jak bylam w ciązy z nią to wiedzialam ze będzie Zuzia 

Medeuska Zuzie to niezle artystki

medeuska
październikowa mama'09
no nic, ja zmykam... siostre młodsza puszcze na kopa jeszcze żeby sobie pograla... była, poszla na obiad do babci bo ja mialam wątróbk a ona nie lubi i przyszla spowrotem

do potem
jesli wogole sie dopczam dzisiaj do kompa jescze

Joanna73
uzależniona od BB
Dobrze poszlo na razie na wczoraj jak to sie mówi potrzebują na mieso i wędliny ja niestety nigdy nie mialam z tym do czynienia wiec poczekam zreszta rozmowa byla szczera takze dla mnei plus na razie osoba odpowiedzialna za zatrudnienia przebywa na urlopei ale na kierowniku zrobilam dobre wrazenie i czekam cierpliwie z jednej strony dobrze bo mam kilka spraw niedokonczonych ale to ze złozyłam aplikacje to duzy plusjak tylko będzie miejsce to mam duże szanse :-)
Malinka ciesze sie że dostalaś pracę że Ci sie udalo super :-)
reklama
meduska kochana ja że adam to adam to chciałam wiedzieć całą ciążę a tu dupa blada nie chciał się pokazać a ja chciałam dziewuszkę jak teraz wiaterkuI ja jestem0 chcialam sie zameldowac z obiadkiem ale zanim wszystko doczytalam to z 15 razy zdązyalabym go zjesc i na 1 stronie czytania skonczylam jesc obiad-dzisiaj mialam watróbke bo mis ie zachcialo.....
No... mój tez raczej rzadko, ostatnio jakos nadywraz mily i dobry sie zrobil
no moj zazwycaj po rozkazie, ale ...! teraz statnie 2-3 tyg to sam od siebie raczejja mowie ze dziewczynka bo chcialabym dziewczynka a nie ze tak czuje
ja mojego tez ostatnio zaczelam obcinac samaa Pati zapuszcza włosy
Witaj, widze ze jestes ze świętochlowic, tez tam kiedy.s mieszkalam, ale niedugo, tylko rokna Bytomskiej
haha fajny musisz miec spacerek, u mnie ulewa totalna, wali piorunami gradem deszczem i czym tylko sie da
biedna....
16 lipca mam znow wizyte bo ona idzie potem na urlop a ja musze miec l4 a nie moz ebyc dluzej niz miesiac, wiec jak pojde na wizyte to może uda mi się ją znów namówić na usg kurcze i moze sie pokaże nastepnym razem Zuzia:--
-
-( bo tu che cokolwiek kupic a sie okaaze potem ze chlopiec jak urodze i co bedzie
:-
-
-
-
-
-
-(
mam nadzieje ze tak długo sie ukrywac nie bedzie....bo tak to juz nie bede nic wiecej kupowac tylko wozek, a ze mis ie podoba akurat taki jak wam pokazywalam szary(srebry w sumei chyba bardziej) z żółto zielonymi wstawkami to jest uniwrany ale poście do łóżeczka chce różowa jak bedzie dziewczynka
i ciuszki mam różowe
i jak bedzie Maks to bedzie na różowo chodzil trudno
w sumie mam dużo od patrysi dla chłopca.. teraz mi sis przypomniało
![]()

11
dziękuję kochana jesteśMalinka przepis na wiadomym wątku
Medeuska Zuzie to niezle artystki;-) wiem bo mam Zuzię ale jak bylam w ciązy z nią to wiedzialam ze będzie Zuzia
![]()

ja zaraz zbieram sie do pracy piotr poszedł z dziećmi na tą diziałkę oglądać zobaczymy co jak i za ile

dziewczyny u was też takie drogie bilety komunikacji miejskiej???u nas najtańszy normalny tzn 20 minutowy kosztuje 2.20 ulgowy 1.10

Podziel się: