reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

heloł, heloł!

pamiętacie mnie :cool2: jeszcze choć troszkę ... ;-) :-D

Anto rozpoczął miesięczne wakacje ;-) siedzi z babcią i rano płacze, że on też chce do pracy ;-) nie pomagają tłumaczenie, że wszystkie dzieci mają wolne, że są wakacje, bo żłobek na miesiąc zamknięty :sorry2: nic to ...

jutro jadę do Gdyni :-p a na koncercik jedziemy ;-) nie będzie czasu na zwiedzanie, plażowanie i kąpanie :dry: no, ale Faith no more zaliczymy ;-) tylko noclegów nadal nie mamy :angry: nikomu na dobę nie chce się wynajmować, dotego wszystko już zajęte :dry: mówiłam Maćkowi, że trochę za późno się tym zajął :sorry2: no, ale po co słuchać baby :wściekła/y:

dzisiaj będzie kupione łóżko dla Antonka :tak: już nie mogę się doczekać! pościele, kołdry, poduchy i prześcieradła kupimy później, jak zahaczymy o ikeę ;-) a co, rożłoże sobię na rady radość urządzania pokoju antonkowego :-D

nie wiecie dlaczego moje dziecko budzi się o 5:30? :dry: moze pstasiory go budzą? po jego stronie jest bluszcz i w tym bluszczu masa ptasiorów siedzi :dry: i od świtu świergoczą :sorry2:

wczoraj jak jadłam obiad, Anto przytulił się mocno do moich pleców i rzekł: mamusiu, totam cię :tak::zawstydzona/y::zawstydzona/y: łezka w oku ;-) normalnie prawie poryczałam sie ze szczęście ;-) dodam, że jestem jedyną osobą której miłość wyznał ;-)

Amelkę
elmaluszkową całuję mocno w biedny paluszek :tak::tak:

reklama
Elmaluszku, zamarłam po prostu!:-:)-:)-(Jak pomyślę jak się Amelcia wycierpiała to aż mnie skręca w dołku.:-(Ale dobrze że dostaje przeciwbólowe leki i teraz to już będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki za szybką operację i dojście do siebie. Buziaczki Kochane.

Anielap, ja gratuluję dzielnej Zu, bo mnie to Magda przy szczepieniu płacze - przy pobraniu krwi pewnie by wszystkich skopała.:baffled: No i trzymam kciuki za wyniki.

Szopka, to Czarek naprawdę już ślicznie mówi!!!:szok: Myślałam że Magda jest gaduła, a tu proszę! Co do rehabilitacji, to ja na Ursynowie w końcu nie byłam na tych rehabilitacjach, bo jakoś nie mieli zgodności co do metody - jedni twierdzili że Vojta, drudzy że nie, pani od Vojty odeszła gdzie indziej itd, itp, potem Magda chorowała. W rezultacie chodziłam prywatnie do Pani urzędującej w Medycynie Rodzinnej na Bemowie - płaciłam za rehabilitację 70 zł. Vojta to nie był na pewno, ale po 4 zabiegach Magda zaczęła raczkować. A czemu pytasz? Tymkowi jest potrzebna rehabilitacja? Coś przeoczyłam? Bo tylko o bioderkach pamiętam...:zawstydzona/y:

Esia, to i ja dołączam do klubu pieluchowych przedzszkolaków.:-(Wygląda na to że Magda nie jest jeszcze gotowa na odpieluchowanie i muszę to trochę przełożyć. Nie chodzi mi o to że leje w majty tylko o to, że bardzo to przeżywa i po każdym zasiusianiu wpada w taką histerię że nie pomagają tulenia, tłumaczenia ni nic.:-(Nie mówiąc o tym, że absolutnie nie chce usiąść wtedy na nocnik.:baffled: Mam wrażenie że zaczyna wstrzymywać siusiu bo boi się zrobić. Przestraszyłam się że wpędzi się w jakąś traumę i wtedy do sądnego dnia Jej nie odpielu****ę. No nic, spróbujemy po wyjeździe, może wtedy będzie lepiej.:-(

A mnie dziś szlag prawie trafił.:angry: Mam do usunięcia jeden ząb - szóstkę. Tak naprawdę to jest to ząb który kilka lat temu leczyłam kanałowo, ale w końcu została mi z niego jedna ścianka plus to co w środku. Kilka lat to siedziało bez problemu, ale niedawno mi dentystka powiedziała że trzeba to wyrwać, a do tego od kilku dni zaczął mnie pobolewać. Postanowiłam więc iść do zębologa i wyrwać chwasta;-) jeszcze przed wyjazdem, coby mi nie zepsuł wakacji. No wyrwanie zęba to mi szkoda kasy u prywatnego dentysty (choć leczyć się wolę prywatnie), a do tego nie będzie to łatwe usunięcie - bardziej spodziewam się dłutowania:baffled:, to zdecydowałam się iść do Wojewódzkiego Centrum Stomatologii. Zapisy przez telefon przyjmują na koniec października, a tak to codziennie można iść i wyciągnąć numerek - rejestracja jest od 7.15. Pojechałam tam dziś, byłam chwilę po 7.00 i ... ostatni numerek zabrał facet przede mną!!!:angry: Kuźwa, gdyby mi nie uciekł autobus, to bym się dostała, a tu dupa blada, w przyszłym tygodniu znowu muszę wstać o 5tej i jechać wcześniej.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zsikane gacie 3
siku na nocnik lub na trwkę 0

Jeszcze się nie poddaję bo był czas ze pięknie na nocnik robiła. Nawróci się chyba...

Gingeros udanego koncertowania... Miłej zabawy i cobyście nie musieli w aucie nocować;-)
Antek przesłodki...

Dzagud ja byłam się dzisiaj zapisać na usuwanie kamienia, tez na fundusz i muszę powiedzieć że w szoku byłam bo wolne terminy mają już na przyszły tydzień. Tyle że rano, a ja nie mam rano z kim Zu zostawić. A popołudniowe godziny to za dwa tygodnie.
A z ta służbą zdrowia to mnie cholera bierze. Od trzech tygodni już próbuję mamę zarejestrować na mammografię. Rejestracja jest tylko dwa razy w tyg od 14-15.30. I dzwoń sobie człowieku.... Mi już to zajeło jak pisałam 3tyg:wściekła/y:

Jak tylko pogoda się nie zepsuje to idziemy po południu z dzieciakami na basen.​

Olla my bierzemy 2 łóżeczka turystyczne, 2 materace piankowe (bo to co jest w łóżeczku się do niczego nie nadaje :dry:), 2 krzesełka ikeowskie do karmienia i Bóg wie co jeszcze :sorry2:
Może niech ktoś z rodziny weźmie dla Was łóżeczko? Bo faktycznie ciężko będzie upolować Małą :sorry2:
Gingeros udanego weekendu! :-)
Dzagud no to zdecydowanie dla Madzi za wcześnie :tak: Mądrze robisz odkładając, naprawdę nie ma co bez sensu stresować :tak:
A z tą rejestracją niezły pech... "Publiczna" służba zdrowia :baffled:
anielap my zapisujemy Małgosię na przetykanie kanalika łzowego - w szpitalu jest 1 numer na wszystkie poradnie i przychodnie :baffled: BEZ PRZERWY zajęty :baffled: Małż musi tam pojechać, no ale wiecie jak łatwo jest wyrwać się z pracy rano :baffled: I tak nam schodzi już prawie miesiąc :baffled:

2,5h biegania po lesie zaliczone ;-) Piotrek tak się zmordował, że nawet nie protestował wsadzony do wózka ;-) Za to Małgosia przekimała się ładnie w cieniu i przy lekkim wiaterku :-) A teraz cisza u nich :-) I oby tak jak najdłużej ;-)

Esia, ale Ty masz dobrze z tym lasem pod nosem.:tak:Dzieci przynajmniej na świeżym powietrzu są. No i trzymam kciuki za dłuuuugie spanie.

A zapomniałam Wam się pochwalić, że mój "przyszywany" brat - Ojciec Chrzestny Madzi (ten co ma tę szkołę jazdy) wczoraj mi powiedział że będzie Tatą po raz drugi.:-) Wprawdzie to dopiero początki, bo termin na marzec, ale już się cieszę. Wiem że planowali drugiego dzidziusia już od dłuższego czasu (Karolina ma już 5 lat) a tu taka niespodziewanka.:-D Cieszy mnie to tym bardziej, że przynajmniej od Niego jestem "ciocią", bo moja Siostra jakoś się nie spieszy....

DZiewczyny!Melduje ze Elmaluszkowa Amelka juz po zabiegu!!!!
Wszystko sie udalo i Elmaluszek juz tuli Kundzika w ramionach! :)))
Taaak sie ciesze.Bardzo sie denerwowalam....
Elmaluszek prosila zeby podziekowac wszystkim bardzo i serdecznie za wsparcie!
Tak tez czynie :)DZIEKUUJE KOCHANE :)))

:-D Super Dzielna Amelka:-) Tulam obie babeczki mocno.
Ja dopiero teraz przeczytalam cala historie, bo Misia krosty ospowe drapac chce i jej pilnuje non stop:baffled:

Gingeros - Misia od jakis 2 tygodni wstaje miedzy 5-6:wściekła/y: Wiec jabym pore wschodu slonca obstawiala a nie ptaszki:cool2:

reklama
Ja z innej beczki...wiecie Amelka jest juz mistrzynia nocnika!!
Dzis ,za przeproszeniem,nasrala do takiego malutkiego nocniczka dla lalek.
Kupa cala sie zmiescila choc po brzgi bylo a nawet wiecej,jak lod z automatu heheheh!
To sie nazywa precyzja :DDDD

Do góry