reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Aha, no to ja odwrotnie.
Bo skoro kocyk bierzecie tylko na wyjście, to Mąż mi dowiezie :tak:
bo nie chcę brać zbędnych rzeczy dlatego pytałam :-)

A powiedzcie czy bierzecie ręcznik dla dziecka?
Bo teoretycznie wszędzie piszą żeby brać, ale skoro nie kąpią dzieci w szpitalu, to po co ten ręcznik?? :confused:
U mnie w szpitalu kąpią dziecko na wyjście (tylko u nas jesli jest wszystko ok to trzymają tylko 2 doby) ,ale ręczniki mają szpitalne ,ja nie biorę .Na wyjście zezpitala mąż weźmie z domu rożek ja nie bedę tego wszystkiego targać .Niech facet tez się zaangarzuje od początku i wie jak fachowo rzeczy się nazywają,a nie ja wszystko sama

reklama
Aha, no to ja odwrotnie.

Bo teoretycznie wszędzie piszą żeby brać, ale skoro nie kąpią dzieci w szpitalu, to po co ten ręcznik?? :confused:
Ja nie biore recznika. Polozna powiedziala ze u mnie w szpitalu dla dziecka nic nie potrzeba tylko na dzien wyjscia ciuszki, kocyk i fotelik. A i tak chce miec swoj rozek, kocyk i ciuszki ale nic wiecej.

u nas trzeba mieć zarówno ręcznik, jak i kocyk - do dodatkowego przykrycia maluszka tuż po porodzie, oprócz tetrowej pieluszki;

jak ja się cieszę, że większość wyprawki skompletowałam wcześniej; teraz, gdy muszę leżeć (pewnie już do końca), niczego już bym nie pokupowała inaczej niż przez neta; a tak czuję większy spokój;

A ja jestem taka glupia...jak but po prostu:wściekła/y:albo jak caly sklep obuwniczy.Zastanawialam sie od pewnego czasu w co ubrac ta moja kruszyne w szpitalu gdy bedziemy do domciu jechac,no i chodzilam po sklepach,szukalam...i te rozmiary 50/56 wydawaly mi sie za wielkie no wiec w H&M znalazlam cos malutkiego i myslalam,ze odkrylam Ameryke!!:angry: rozmiar 44:zawstydzona/y:kupilam...caly zestaw-spodenki,koszuleczka,czapeczka,body i pajacyk do tego jeszcze taki malutki sliniaczek.Nie wiem do prawdy co mi odbilo,ze wzielam takie male ciuszki...przeciez to dla wczesniakow albo blizniakow co maja po 2 kg.Tylko,ze dopiero w domu sobie to uswiadomilam,jak juz ciuszki upralam,wyprasowalam i sie im przyjrzalam:no::shocked2:A moze i bym je nawet ze soba do szpitala wziela...gdyby mnie siostra nie uswiadomila,ze raczej donoszonego ponad 3 kilowego dziecka w to nie wcisne:-D:confused:

Ja po dziesiejszej wizycie wiem ,że mała długa będzie ,bo wg. usg długość kości udowej wskazuje na 35tc, aja jutro dopiero zaczynam 34tc:-).Zresztą my też nie jesteśmy mali;-)
Dobrze,ze ubranka kupiłam na 62 a na 56 mam parę sztuk wiekszośc dostałam w spadku po synku przyjaciółki

Ja już dziś po zakupach :-):-):-)
Mebelki Terra http://atbmeble.pl/pokoj-dla-dzieci-5 komoda, łóżeczko, półka,
Wózek Mutsy Mutsy 4RIDER Single Spoke głęboko- spacerowy + Maxi Cosi CABRIO FIX + baza EASYBASE - zdjęcia produktu taki kolor gondolki, fotelik czarny, safe2go z Mutsy Mutsy Safe2go 2009 do wózków Slider i Spider - kurier gratis [17909] - 499.00 zł : dino sklep dla dzieci : wózki, foteliki, maxi cosi,jane, mutsy, casualplay, łóżeczka
Wanienkę kupiłam zieloną :-D,
Przybory z bebe jou Poltrade "Waletko" - zestaw do paznokci, szczoteczkę, box kosmetyczny, przewijak tylko większy niż tu :)
Wkład do pościeli z feretti
Materac koks-pianka-gryka

Jak będę mieć w domu już złożone to porobię zdjęcia.. Na razie czekam :-)

Ostatnia edycja:
Moja Gosia jak sie urodzila miala dlugosc 56 cm i ubranka rozm.56 byly sporo za duze,musialam skarpetki zakladac na spioszki,bo inaczej cale nozki jej wychodzily ze spioszkow...hi,hi.....:-D:-D:-D
Tak wiec na pewno sie i wasze dzieciaczki pomieszcza.....

Ja już dziś po zakupach :-):-):-)
Mebelki Terra ,
Wózek Mutsy Mutsy 4RIDER Single Spoke głęboko- spacerowy + Maxi Cosi CABRIO FIX + baza EASYBASE - zdjęcia produktu taki kolor gondolki, fotelik czarny, safe2go z Mutsy Mutsy Safe2go 2009 do wózków Slider i Spider - kurier gratis [17909] - 499.00 zł : dino sklep dla dzieci : wózki, foteliki, maxi cosi,jane, mutsy, casualplay, łóżeczka
Wanienkę kupiłam zieloną :-D,
Przybory z bebe jou Poltrade "Waletko" - nożyczki, szczoteczkę, box kosmetyczny, przewijak tylko większy niż tu :)
Wkład do pościeli z feretti
Materac koks-pianka-gryka

Jak będę mieć w domu już złożone to porobię zdjęcia.. Na razie czekam :-)

No Deli niezle zakupy,gratuluje.....:tak:

Aha, no to ja odwrotnie.

kocyka mam zamiar używać zamist rożka, nie tylko na wyjście, ale również w szpitalu
u mnie w szpitalu kąpią dzieciaczki, więc ja biorę ręcznik :tak:

reklama
jestemJolka 44:szok::szok::szok::szok:To w ogole jest taki rozmiar????????????Ja sie obawiam ze mojego w 56 nie wcisne:baffled:

Do góry