reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Dziewczyny a termometr dla maluszka to kupujecie taki zwykły elektroniczny czy ten do czoła na podczerwień? Bo ja na początku chciałam kupić ten zwykły, ale wpadło mi troszkę dodatkowej kaski więc pomyślałam, że może warto w taki lepszy zainwestować. Tylko czy on się sprawdzi?
Ja kupilam taki do czola i ucha. Bardzo szybko robi pomiar, pokazuje na wyswietlaczu date, godzine, temperature pomieszczenia, jest podswietlany i zapamietuje 20 ostatnich pomiarow (z data i godzina). Kosztowal w sklepie 149zl ale poszukaj na allegro, pewnie taniej znajdziesz.

Paula bardzo ladne i dobre gatunkowo sa szlafroki w ESOTIQ i teraz maja przecene 30%.

reklama
Ja kupilam taki do czola i ucha. Bardzo szybko robi pomiar, pokazuje na wyswietlaczu date, godzine, temperature pomieszczenia, jest podswietlany i zapamietuje 20 ostatnich pomiarow (z data i godzina). Kosztowal w sklepie 149zl ale poszukaj na allegro, pewnie taniej znajdziesz.

Paula bardzo ladne i dobre gatunkowo sa szlafroki w ESOTIQ i teraz maja przecene 30%.
Ja też poluję na ten termometr do ucha, ale w moich aptekach na razie drożyzna

Dziewczyny a termometr dla maluszka to kupujecie taki zwykły elektroniczny czy ten do czoła na podczerwień? Bo ja na początku chciałam kupić ten zwykły, ale wpadło mi troszkę dodatkowej kaski więc pomyślałam, że może warto w taki lepszy zainwestować. Tylko czy on się sprawdzi?

Szwagierka kupiła sobie termometr do ucha i czoła. Dała za niego prawie 200 zł. Zmierzyła małemu temp, a tam 40 stopni. :szok: Dla potwierdzenia wzięła stary rtęciowy termometr, którego w żadnej aptece już nie dostaniemy a tam 38 stopni :wściekła/y:

Dlatego mocno zastanawiam się jaki termometr kupić. Może macie jakieś sprawdzone modele??

Dlatego mocno zastanawiam się jaki termometr kupić. Może macie jakieś sprawdzone modele??
No właśnie tez jestem ciekawa konkretnych modeli bo w szkole rodzenia to tylko i wyłącznie ten do ucha polecają i "żaden inny" :-)

I jeszcze jedno, czy do szpitala zabieracie kocyk??
Czy rożek wystarczy??

ja kupilam termometr do ucha browna, polecaly mi go kolezanki. Jak mierze sobie temperature raz za razem to sa drobne roznice w wynikach ale w ten sposob nigdy nie testowalam tych tradycyjnych modeli bo w ich przypadku na wynik trzeba czekac conajmniej kilka minut wiec nigdy nie ma 100% pewnosci czy wynik nie jest przeklamany.
Mysle ze bede sprawdzac dzidzi temperature takze reka i jak moje odczucia beda sie bardzo roznic od pomiaru termometrem do ucha to uzyje jeszcze tego tradycyjnego dla pewnosci :tak:

No właśnie tez jestem ciekawa konkretnych modeli bo w szkole rodzenia to tylko i wyłącznie ten do ucha polecają i "żaden inny" :-)

Czy rożek wystarczy??
Ja mam do ucha i na czolo firmy MINILAND baby i podobno jest polecany. Jesli bedzie cos nie tak to zareklamuje bo jest na niego gwarancja.

Kocyk biore taki cieniutki w razie gdyby bylo chlodno lub wietrznie jak bede wychodzila ze szpitala.

Czy rożek wystarczy??
ja mam zwykły elektroniczny termometr kupiony w aptece za 10zł i taki będę używać :tak:
rożka do szpitala w ogóle nie biorę, tylko kocyk polarowy, jak będzie potrzebny to mąż przywiezie ;-)

reklama
rożka do szpitala w ogóle nie biorę, tylko kocyk polarowy, jak będzie potrzebny to mąż przywiezie ;-)
Aha, no to ja odwrotnie.
Bo skoro kocyk bierzecie tylko na wyjście, to Mąż mi dowiezie :tak:
bo nie chcę brać zbędnych rzeczy dlatego pytałam :-)

A powiedzcie czy bierzecie ręcznik dla dziecka?
Bo teoretycznie wszędzie piszą żeby brać, ale skoro nie kąpią dzieci w szpitalu, to po co ten ręcznik?? :confused:

Do góry