reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Gosia dzieki za przepis...sernik z ziemniakami:szok: normalnie w szoku jestem.....:szok::baffled::szok:
kupilas juz te witaminy???? !

Ale chyba sie skusze na ten lany sernik od Madzi-dzięki badaicka...jakos szybciej chyba go zrobie...i ziemniakow nie musze obierac:-)
mam pyt-BADAICKA-te proporcje podalas na wielka czy mala blaszke???

reklama
Uciekam Lachonki
Pogoda sie spier....z pierwszym maja odmówiła posługi :):) mielismy na spaceros się karnąć z M. Ciekawe co mi na obiad zrobił;) Jutro mnie nie ma. Na 18,15 do lekarza z wynikami...a wcześniej zakuy jakies:D:D
Buziole....
Kropka - zostaw troszku serniczka dla mnie:)

Madzia-Badaicka-dzis zrbie ten serniczek, ale pomocy....ciasto wyrabiam recznie czy w malakserze?
I czy smietana na ciasto slodka czy kwasna? chyba kwasna, tak? i czy moge uzyc maslo zamiast margaryne? I...te rozm.blaszki? bo ja mam taka mniejsza troche, nie tradycyjna jak z Polski i chce obliczyc proporcje:-)
Wkladasz do nagrzanego piekarnika?

CZeść Dziewczyny:-)

Jakoś się nie mogę pozbierac po tym weselu - było super, tylko wyszliśmy o 3.30 bo mój M dostał gorączki - i jak tu nie wierzyć w świńską grypę:szok::szok::szok:
nadal źle się czuje choć gorączka odpuściła po polopirynie, ale objawy ma grypowe - a dodam, że on nie jest takim panikarzem jak ja;-)
zaraz sobie zrobie kawki i Was poczytam - czytałam teraz wątek o badaniu szyjki i śluzu - nadal gorący temat:szok:

Buziaki dla Was:-)

Uciekam Lachonki
Pogoda sie spier....z pierwszym maja odmówiła posługi :):) mielismy na spaceros się karnąć z M. Ciekawe co mi na obiad zrobił;) Jutro mnie nie ma. Na 18,15 do lekarza z wynikami...a wcześniej zakuy jakies:D:D
Buziole....

jak to nie ma Cie?????? no wiesz co?????
Ale ok-rozumiem, sila wyższa:tak:-kochanie-bede trzymala kciuki za wizyte!

A serniczek...masz jak w banku:-) pewnym banku ma sie rozumiec...bo w tym kryzysie to i z bankami roznie bywa;-) Sciskam!

I male sprostowanie - ja nie mialam klopotu z lazienka...to Loree robi remoncik:-)

Oooops, to przepraszam Cie najmocniej :zawstydzona/y: Grunt to czytac ze zrozumieniem :-):-D:-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Teraz to sie popłakałam!
To Kropeczka wymyśliła! Ja nie mam remontu! Wydaje mi się,że Kroptusia ma:tak:

Hahahahaha, no masz babo placek :-):-):-D Jednak Ekstasia miala racje, my tu wszystkie jestemy niedorozwiniete, hihihihi :-)

Baaaaaaaaaaaaaaaardzo zabawne....widze ze spadlam na dalszy plan :-) i tak: moj placek stal sie oficialnie plackiem MADZI :-p:-p
Natomiast remonot....ze robi LOREE ....
Hmmmmm Kaprysiu no...to moj kibel wyparowal na 2 dni ale juz jest i nie musze z mala latac po sasiadach o 20.00 :-):-) za to swoje przeszlam w stresie wlaczyla mi sie 2 dniowa blokada :-)

ps. to nie lazienka ale WC...lazienka bedzie potem...
No to mamy dwa szczypiory! Tak, mój szczypior jest z listopada!
!;-)

A moja konczy 6 lat i ma moze 18-19kg :-):-):-)

Wikula - placuszkiem sie czestuj jeszcze sporo zostalo :-)

Dziewczyny lece sie polozyc bo krzyza nie czuje znow te krzyzowe bole i skurcze :-(kupilam dzis praleczke i mam dosc:

http://www.electro.pl//WebApp/BusinessLogic/newbdkmodule/kernel/getProductPhoto.php?product_id=84068

ale jestem zadowolona bo w promocji, taniej niz ta tutaj na fotce choc ta sama :-) a w sklepie zwyklym sa za 1600-1700 :-):-) no i dobrze ze M ma kolege taksowkarza jak cos dzwoni a ten mnie wozi za free bo mu M naroil klientow stalych wiec teraz mam szofera

Cześć Kochana :-)

Ja wróciłam od lekarza....
Cześc słońce
ale jazda z tymi babami w rejestracjii a przecież mogły powiedzieć że trzeba lekarza zapytać czy przyjmie kogos poza zapisami i tyle i jestem przekonana ze by tą babcie przyjął na pewno a ten synuś to palant i tyle i bardzo dobrze ze się wtraciłaś bo takim ludziom trzeba pomagać bo nigdy nie wiadom w jakiej sytuacji my kiedys będziemy a dobro uczynione komuś do nas na pewno kiedyś powróci :tak::-)
Uciekam Lachonki
Buziole....
3mam kciuki za wizytę u lekarza
CZeść Dziewczyny:-)

Jakoś się nie mogę pozbierac po tym weselu - było super, tylko wyszliśmy o 3.30 bo mój M dostał gorączki - i jak tu nie wierzyć w świńską grypę:szok::szok::szok:
nadal źle się czuje choć gorączka odpuściła po polopirynie, ale objawy ma grypowe - a dodam, że on nie jest takim panikarzem jak ja;-)
zaraz sobie zrobie kawki i Was poczytam - czytałam teraz wątek o badaniu szyjki i śluzu - nadal gorący temat:szok:

Buziaki dla Was:-)
o kurczaczek moze to nie grypa kurcze ale bym się wystraszyła na Waszym miejscu a przed weselem się dobrze czół??

Gosia dzieki za przepis...sernik z ziemniakami:szok: normalnie w szoku jestem.....:szok::baffled::szok:

Ale chyba sie skusze na ten lany sernik od Madzi-dzięki badaicka...jakos szybciej chyba go zrobie...i ziemniakow nie musze obierac:-)
no tak wszyscy sie dziwia, ze to z ziemniakami ale dzieki temu jest taki fajny - puszysty i mokry...tylko ziemniaki gotuje bez soli oczywiscie....sprobuj kiedys... najwazniejsze to w maszynie dobrze wyrobic mase... no i bez ciasta on jest...
a co do witamin to jeszcze nie kupilam... szukam...co jeszcze moglabym wziac...ja nie chce czekac kolejnego roku na fasolke...chce byc gotowa za te dwa miesiace....

Ostatnia edycja:

Kochanie blaszka taka średnia ok 25 na 40 cm
Madzia-Badaicka-dzis zrbie ten serniczek, ale pomocy....ciasto wyrabiam recznie czy w malakserze?
I czy smietana na ciasto slodka czy kwasna? chyba kwasna, tak? i czy moge uzyc maslo zamiast margaryne? I...te rozm.blaszki? bo ja mam taka mniejsza troche, nie tradycyjna jak z Polski i chce obliczyc proporcje:-)
Wkladasz do nagrzanego piekarnika?
Koteczku ciasto ręcami ugniatasz :tak:
Śmietana kwaśna
Może byz masło zamiast margaryny
I najwazniejsze SPROSTOWANIE wkładasz do piekarnika nagrzanego do 150 st a potem w miare pieczenia zwiekszasz do 180 stopni

no tak wszyscy sie dziwia, ze to z ziemniakami ale dzieki temu jest taki fajny - puszysty i mokry...tylko ziemniaki gotuje bez soli oczywiscie....sprobuj kiedys... najwazniejsze to w maszynie dobrze wyrobic mase... no i bez ciasta on jest...
a co do witamin to jeszcze nie kupilam... szukam...co jeszcze moglabym wziac...ja nie chce czekac kolejnego roku na fasolke...chce byc gotowa za te dwa miesiace....
Tak jadłam kiedys taki srenik.Tych ziemniaków wcale potem nie czuć w tym cieście :tak:

reklama
Gosiu-wyprobuje ten Twoj przepis tez na pewno -obiecuje...zaintrygowaly mnie te ziemniaki:-)

Ale dzis chce zrobic lany sernik....BADAICKA!!!!!! NA JAKA BLASZKE?????

Kroptusiu-gratuluje maszyny!

Ok zmykam na chwilke:-)

Bernadko-buziaczek!!!! chyba sie z Toba nie witalam z Asiq i Patrysia tez jeszcze nie...:zawstydzona/y: cmok, cmok!

Do góry