reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Jestem nie pełnoletnia i podejrzewam że jestem w ciąży.
Jak mam powiedzieć o tym rodzicom chłopaka tym bardziej że nie ma go w kraju ?
Pomóżcie Mi w jaki sposób wy mówiłyście rodzicom o ciąży ?.
Pozdrawiam.
progress.gif
podejżewasz ze jesteś w ciąży czy jesteś , tu musisz sie upewnic zanim zrobisz krok

KingaMZ A ja bym tak nie żartowała z tym zlaniem córki :] Przez długi czas bardzo się wstydziłam tego, że zaszłam w ciąże po 3 miesiącach. Tym bardziej, że wcześniej miałam jednego faceta przez 1,5 roku, drugiego w sumie ponad 2 lata i nie uprawialiśmy nawet sexu. A z exem taka wpadka. Nawet mojej mamie na początku mówiłam, że znamy się dłużej, bo tak mi było wstyd...Nistety, charakteru człowieka nie poznaje się w łóżku...

wiecie dzieczyny ja wam powiem tak : jak zaszlam w ciaze znalismy sie niecaly rok... ale do lozka poszlismy ze soba o wiele wiele wczesniej, po dwoch miesiacach znajomosci... tak wyszlo, tylko gdy ja zaszlam w ciaze bylam przerazona i wogole nie potrafilam sie tym cieszyc. wiec NieTwoja dziwie ci sie, ze jestes w stanie sie cieszyc bo ja to bym sie stresowala co wogole z tego bedzie, no ale ponoc dzieckiem cieszyc sie trzeba, powodzenia u rodzicow, a swojemu chlopakowi lepiej powiedz, zeby sam swoich rodzicow poinformowal i nie zostawial tego na twojej glowie

Matosia Zgadzam się! Ja byłam bardziej załamana nawet nie samą ciążą, a tym, że...no cóż, mam dziecko z prawie obcą osobą... Muszę to przyznać wprost i wiem, że nic mnie nie usprawiedliwa. Dopiero się zaczynaliśmy poznawać. To, że jestem samotną matką też mnie nie dziwi, bo nie dogadywaliśmy się już wcześniej, a mimo to żadne z nas nie zerwało. Dopiero ja się zdecydowałam, bo już miałam dość. 3 miesiące to naprawdę krótko... I też się trochę dziwię skąd ta radość u NieTwojej...Życzę więcej szczęścia niż było w moim przypadku.
NieTwoja A co to znaczy, ze Twojego chłopaka nie ma w kraju? Był tutaj jak się dowiedziałaś o ciąży? Wróci?

bezsenna teraz to juz nie wroci ;) nie no ja bym nie zlala - gdzie ciezarna bic :p....a tak na powaznie to pewnie gdybym zaczela sie z kims spotykac a wczesniej bym go w ogole nie znala i po 3 miesiacach zaraz zaszla w ciaze to tez byloby mi wstyd...ze tak szybko. Chociaz znajac siebie zaszlabym w ciaze tylko wtedy jesli wadliwe okazalyby sie srodki anty...tylko i wylacznie w tym przypadku, bo ja to zawsze mialam chopla na tym punkcie :) nie bylo opcji zebym sie zgodzila na cokolwiek bez zabezpieczenia - no way :) a co do szybkosci pojscia do lozka w zwiazku to ze sie tak wyraze, z moim mezem to od razu, od poczatku heheheh no ale znalismy sie juz wczesniej nieco ponad rok :D z totalnie obcym bym tak nie poszla... :)

KingaMZ Mi wstyd, ale teraz już niczego się nie cofnie i chyba dobrze, bo będę mieć synka i czuję, że tak musiało być, że czegoś mnie to nauczy i dorosnę przynajmniej.
A tak zmieniając trochę temat. W którym szpitalu rodziłaś? Bo nie pamiętam, czy pytałam już o to.

Kinga a co Ty masz taki swietny humor ze tak zartujesz ?
co do spraw lozkowych ja tam zawsze zartowalam ze wole wiedziec przed slubem podkim bede lezec :zawstydzona/y::-):-D:-D

NieTwoja ja Ci radze poczekac ztym az Twoj chlopak wroci do kraju !! jesli wroci Moj maz tez byl za granica jak mu powiedzialam ze jestem w ciazy i postanowilismy ze powie otym swoim rodzicom jak wroci !!

Bezsenna ja tez znalam swojego meza ponad 3 miesiace i wpadlam :-):-D
tylko u mnie byl chyba taki plus ze wczesniej pisalismy przez gg - tak tak swojego meza poznalam przez internet :-):tak: i mozna by rzecz milosc od pierwszego klikniecia :-D

A tak z innej beczki - ten temat ma zostac ?

Polna zostaw bo ja chce sie dowiedziec jak sie potoczyly losy tej dziewczyny:)

a Ty Besenna super babka jestes:) wpadka jak widzisz nie tylko Tobie sie trafila:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry