reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

wiesz w pomieszczeniu nie trzeba (chyba że jest po kąpieli), więc nie miały, ale na dworze wole założyć dziecku

ale fakt co mama to opinia

reklama
Deli, widzisz ja to mam teraz naprawdę pół mózgowia... no na spacerek przecież faktycznie trzeba :tak:a ja to piszę tak jakbym miała z małym siedzieć cały czas w domu :-D lepiej idę zjem zupę i się położę :-)

Dziewczyny a ja mam takie pytanie w jakim rozmiarze kupiłyście te jałowe gaziki. Chcę dzisiaj iść do apteki i nie wiem co mam powiedzieć, aha i ile sztuk kupowałyście.

Do pępuszka bede używała patyczków higienicznych. Tak na szkole rodzenia robiliśmy.

Jakby nie BB to bym połowy rzeczy nie kupiła ...

Ja dokładnie tak samo.

Co do ciuszków szykuje dwa komplety na wyjście. Na ciepły i chłodniejszy dzień.

Dziewczyny naprawde nie wiem do czego ta sól fizjologiczna ?A jeszcze niewiem czy mam ręcznik dla dzidzi wziąć -czy wystarczą mi dwa takie rożki po kąpieli z głowka .?

Dziewczyny wspolczuje wam tych pelnych waliz jakie musie zabrac ze soba do szpitala...:-:)-:)-(
Ja mam zabrac tylko jakies ubranka dla dziewczynek i dla siebie, no i jakies kosmetyki pod prysznic zeby sie po porodzie wykapac
To ja właściwie to samo ale same ręczniki i szlafrok (choć cienki) zajmuje sporo miejsca :tak:
No jeszcze pieluszki oczywiście :-D

Dziewczyny a ja myślałam że gaziki jałowe są po to żeby je przyłożyć do pępka (na zasadzie takiego jakby opatrunku) pod pampa :tak: a nie do przemywania pępka :baffled:

I jeszcze jedno pytanie, jak stosować właściwie tą sól fizjologiczną??

Dziewczyny naprawde nie wiem do czego ta sól fizjologiczna ?A jeszcze niewiem czy mam ręcznik dla dzidzi wziąć -czy wystarczą mi dwa takie rożki po kąpieli z głowka .?

sól fizjologiczna jest do przemywania oczek dla maleństwa :-)
ja ręczniki biorę tylko dla siebie :rofl2: dla małej nie muszę

ja tez ręcznik tylko dla siebie, a powiem wam że ja przy Karolu kupiłam sól fizj ale i tak przemywaliśmy przegotowaną wodą cały czas i nic się nie działo...

reklama
Ja również ręczników dla małej nie biore.

Co do soli fizj. to kupiłam, ale nawet na szkole rodzenia mówiono, że przegotowana woda też wystarczy...

Do góry