reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Nikki to ty do marca chcesz dziecko w domu trzymać bo tak zrozumiałam :confused:

córę rodziłam o podobnym czasie i po 7 dniach byłyśmy na dworze:tak: nie wychodziłam ja było na minusie i były to krótkie spacery :tak:
No nie, ale czy można z noworodkiem po mrozie chodzić? Bo nie wiem..? A jak nie ma mrozu to i śniegu nie ma...

Ostatnia edycja:
reklama
Nikki uwierz, że można z noworodkiem po mrozie chodzić :tak: Oliś urodził się w grudniu i dzień po powrocie ze szpitala (jak miał tydzień) położna zezwoliła nam na spacery nawet do 2 godzin dziennie. Ledwo za położną drzwi zamknęłam i ruszyliśmy na miasto ;-) Odpukać Młody do tej pory na nic mi nie chorował :tak:

mi tez mówiła położna że najpierw 3 dni godzinka .....potem 2 godzinki a potem już spacery ile idzie :tak: nie chodzi o to by wychodzić na dużym minusie bo to i nam tyłek marznie ale uważam że mróz dużo lepszy niż chlapa i temp na plusie :tak:

zresztą nie wyobrażam sobie całą zimę trzymać dziecko w domu trochę zahartować trzeba ;-):tak:

Hmm no ja napewno z noworodkiem odrazu na spacery nie pójde ,a jedynie czy jechać do mamy czy tu takie wypady :tak:dopiero tak później czyli w lutym możliwe jakiś spacerek zalicze ale też krótki :tak:takie porządne spacery to dopiero w marcu:tak:

NIKKI oj tak naprawde jak pisałam amortyzatorki super sprawa mój synek nie czuł żadnej dziury :-)jak spojżycie na linka co dałam to tam już widać że duże do ustawienia są po bokach no i każdy amortyzator koło każdego koła:tak:jak mam spacerówke to czuć każdy wstrząś no ale dla większego maluszka już jest ok ale dla malutkiej dzidzi to wygodny wózek to poctawa :tak:co nienarzekam na mój wózek bo jeśli chodzi o wszystko to jest idealny tylko chodzi o to że jest ciezki jeśli chodzi po schodach bo tak to płynie a nie jedzie:-Dno i ze składaniem kurka najgorsze wszystko poodpinac aby złożyć a w tych gdzie jest gondola spacerówka osobno to leprze bo ściągasz i sam stelaż składasz i w tych wóżkach jest plus :tak:

Witajcie Dziewczyny:-) Jestem od niedawna na forum ( pisze glownie na gazecie.pl) . Wracajac do tematu watku , zaczynamy rozglafdac sie powoli z mezem za wozkiem i mebelkami do pokoju naszego malenstwa :-) Poniewaz mieszkamy w Turcji gdzie zimy praktycznie nie ma porownujac zime w Polsce nie obawiam sie tego ze bede miala problem z poruszaniem sie wozkiem z powodu sniegu. Temparatury w styczniu odbiegaja tu sporo od polskich zimowych temperatur , raczej zawsze jest na plusie wiec po tygodniu napewno wyjde na krotki spacerek:-D Jesli chodzi o ubranka i dodatki dla bobaska to w przyszlym tygodniu wybierzemy sie na male pierwsze zakupy.

Hmm no ja napewno z noworodkiem odrazu na spacery nie pójde ,a jedynie czy jechać do mamy czy tu takie wypady :tak:dopiero tak później czyli w lutym możliwe jakiś spacerek zalicze ale też krótki :tak:takie porządne spacery to dopiero w marcu:tak:

NIKKI oj tak naprawde jak pisałam amortyzatorki super sprawa mój synek nie czuł żadnej dziury :-)jak spojżycie na linka co dałam to tam już widać że duże do ustawienia są po bokach no i każdy amortyzator koło każdego koła:tak:jak mam spacerówke to czuć każdy wstrząś no ale dla większego maluszka już jest ok ale dla malutkiej dzidzi to wygodny wózek to poctawa :tak:co nienarzekam na mój wózek bo jeśli chodzi o wszystko to jest idealny tylko chodzi o to że jest ciezki jeśli chodzi po schodach bo tak to płynie a nie jedzie:-Dno i ze składaniem kurka najgorsze wszystko poodpinac aby złożyć a w tych gdzie jest gondola spacerówka osobno to leprze bo ściągasz i sam stelaż składasz i w tych wóżkach jest plus :tak:
Patrysiu, ja się jakoś boję na mróz z noworodkiem, wiem, że hartowanie itp, ale to przecież taka kruszynka... jak będzie temperatura na plusie, to będę wózek na taras wystawić na pół godzinki, a dłuższe spacerki w marcu.

Nikki uwierz, że można z noworodkiem po mrozie chodzić :tak: Oliś urodził się w grudniu i dzień po powrocie ze szpitala (jak miał tydzień) położna zezwoliła nam na spacery nawet do 2 godzin dziennie. Ledwo za położną drzwi zamknęłam i ruszyliśmy na miasto ;-) Odpukać Młody do tej pory na nic mi nie chorował :tak:

moj synus tez z grudnia i tez z nim szybko zaczelam wychodzic na dwor!!!
najpierw wietrzenie pokoju potem werandowanie a po jakims tygodniu juz normalne spacerki!
wiadomo jak jest mocny mroz to nie mozna ale lekarze pozwalaja do -5st.
nie wyobrazam sobie kisic sie w domu zwlaszcza zima jak pala w centralnym itp.
co moze byc lepsze dla malenkiego mozgu niz swierze zeskie powietrze?

fajny wózek labamba. ja też chcę coś podobnego, ale na czterech kołach jakoś wydają mi się bardziej stabilne. a ten ma wpinaną gondolę czy jak? bo się doczytać tam nie mogę...:crazy:
Nie on jest 2w1, jak go rozłożysz na płasko to masz gondolkę, tylko fotelik jest wpinany, ale ja chyba go nie kupie bo to dodatkowe 150euro. No i cena przystepna 400euro, w Uk jeszcze taniej, chyba pojadę do Połnocnej Ie go kupić:tak:A fotelik mam po Szymie. A co do kółek to ten sam model mozna kupić zarówno na 3 jak i 4 kołach:tak:

reklama
Do góry