reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja tez z tą arniką spróbuję, wszystko co pomaga uniknąć nacięcia jest dla mnie:tak:

Jeśli w Argosie kupujecie rzeczy znanych marek to, to samo co w sklepie. Ja z Argosa kupiłam mebelki zwykłe, drewniane są ok. Ja polecam mothercare, jesli chodzi o wózki i foteliki. Ciuszki oczywiście najtaniej w primarku (te standardowe), a na jakies specjalne okazję to polecam "name it", "zara" a na prawdę szałowe można wyszukac w "TkMax"- mój ulubiony sklep:-). I jeszcze kupuje on-line w "littlewoods".

ja też spróbuję wszystkiego, by uniknąć nacięcia.:tak:

a jeśli chodzi o dzidziowe zakupy - dzięki za wiadomości. primark ma rzeczywiście niezłe rzeczy dla maluszków i nie są zbyt drogie, a jakość nie jest całkiem w miarę. w mothercare są cudeńka, ale już droższe - czasami można zaszaleć. a co do reszty - będę próbować.:tak:

reklama
ja też spróbuję wszystkiego, by uniknąć nacięcia.:tak:

a jeśli chodzi o dzidziowe zakupy - dzięki za wiadomości. primark ma rzeczywiście niezłe rzeczy dla maluszków i nie są zbyt drogie, a jakość nie jest całkiem w miarę. w mothercare są cudeńka, ale już droższe - czasami można zaszaleć. a co do reszty - będę próbować.:tak:
Ja z Primarka, czyli Early Days miałam i mam kilka rzeczy, niektóre fajne np. pajacyki, ale piżamki dla mnie kiepskiej jakości. Ja uwielbiam ciuszki z Next i H&M, lubię taki styl dla malucha. W Zarze też mi się zdarza coś kupić, czasem w Benettonie, C&A.

Labamba, daj linki do tych sklepów, co polecasz, chętnie zobaczę, chodzi mi o Tk Max.

a ja włassnie wróciłam z usg.:-)
NT 0,9 mm no to super
CRL- 72 mm co odpowiada 13 tc + 3 dni (maluszek jest jeden dzień do przodu:-))
ASP (akcja serca) 151 u/min

mam tyłozgięcie macicy, ale tym lekarz nie kazał się przejmować:confused:

Usg mam nagrane na płycie ok. 20 minut.Połowa jest czarniobiała, bo wszystkie pomiary były robione w 2D, ale reszta w 3D. Duży ekran nad łóżkiem, także mogłam wszystko na zywo oglądać.:-DAle fajnie widać maluszka!!! Machał rączkami do mamusi...:-D:-D:-D Ale nie chciał pokazać co ma między nóżkami, albo odwracał się tyłem, albo bokiem. A to urwis:-) Lekarz mówił, że u chłopca w 13 tc można już zobaczyć jajeczka, jak się dobrze ułoży, a mój maluszek nie chciał. Natomiast jeżeli to by miała być dziewczynka to jeszcze nic nie będzie widać:-(

Nadineczko, ja robiłam USG u Hercunia. No i jestem bardzo zadowolona. Koszt 150,00 PLN.wraz z nagraniem płyty i do tego dostałam 5 zdjęć 3d. Wszystko i pokazywał i opisywał:-) Zadzwoniłam i za 2 godziny - wizyta. Także polecam:-)
W Feminie kosztuje 200 PLN i się czeka około tygodnia na wizyte.
A w Jaśkowicach to sama nie wiem jak jest. Bo zadzwoniłam i babka w rejestracji mówiła, że oni czegoś takiego nie robią. Natomiast ja wyczytałam, że w Jaśkowicach USG 3D robi dr. Rojek.:confused:
Andzia, bardzo się cieszę i gratuluję!!

Ja z Primarka, czyli Early Days miałam i mam kilka rzeczy, niektóre fajne np. pajacyki, ale piżamki dla mnie kiepskiej jakości. Ja uwielbiam ciuszki z Next i H&M, lubię taki styl dla malucha. W Zarze też mi się zdarza coś kupić, czasem w Benettonie, C&A.

Labamba, daj linki do tych sklepów, co polecasz, chętnie zobaczę, chodzi mi o Tk Max.

No wiadomo, że primark nie wszystko ma świetnej jakości, ale bodziaki i pajace już oglądałam i są niezłe. Jak się pobuszuje można znaleźć i inne dobre rzeczy. Co do piżam, nie wiem. Też lubię ciuszki z h&m i zary- dla maluszków piękności. :tak:

No wiadomo, że primark nie wszystko ma świetnej jakości, ale bodziaki i pajace już oglądałam i są niezłe. Jak się pobuszuje można znaleźć i inne dobre rzeczy. Co do piżam, nie wiem. Też lubię ciuszki z h&m i zary- dla maluszków piękności. :tak:
W H&M jest cała linia na licencji Disneya, niestety tylko do rozmiaru 86, nad czym ubolewam, ale mój Wiki miał mnóstwo tych ciuszków z Puchatkiem, Tygryskiem itd. Przesłodkie dla maluszka!:-D

Piżamki Early Days mój Wiki miał od rozmiaru 6-12 m-cy i już więcej nie kupiłam, bo tragedia... Za to świetne piżamki ma Adams, H&M i Next.:tak::tak:

Żal mi, że tak rzadko w UK jestem i pewnie do porodu nie będę, bo boję się do samolotu wsiadać z tą moją ciążą zagrożoną... wracałabym z nadbagażem:-D

Nikki na stronce TkMax nic nie ma, bo oni nie maja swoich kolekcji. To jest taki "ekskluzywny" szmateks, z ciuchami od znanych projektantów. Np końcówki starych kolekcji. Mozna znalezć super cacka, a dla dzieciaków to nie mówię. Kupiłam np dla syna czadowy sweter Diora za 20euro, wiadomo, że nie kompletuję tam całej garderoby ale czasem można cos znalezć, no i najczęściej jest tylko jedna sztuka, więc na ulicy nie spotkasz tego na nikim:tak:
Littlewoods - The Official UK Home Shopping Website a tutaj tez są fajne rzeczy dla dzieci
Dziewczyny z Wysp, jak juz wiecie co bedziecie miały to polecam sklep "monsoon", bo teraz maja super obnizki nawet do 70%, a rzeczy dla dzieci bajka:-). Nie wklejam linka bo na stronce maja nową kolekcję, a ceny są zatrważające:baffled:. Ja w dobrych sklepach kupuje tylko po przecenach:tak:

Nikki na stronce TkMax nic nie ma, bo oni nie maja swoich kolekcji. To jest taki "ekskluzywny" szmateks, z ciuchami od znanych projektantów. Np końcówki starych kolekcji. Mozna znalezć super cacka, a dla dzieciaków to nie mówię. Kupiłam np dla syna czadowy sweter Diora za 20euro, wiadomo, że nie kompletuję tam całej garderoby ale czasem można cos znalezć, no i najczęściej jest tylko jedna sztuka, więc na ulicy nie spotkasz tego na nikim:tak:
Littlewoods - The Official UK Home Shopping Website a tutaj tez są fajne rzeczy dla dzieci
Dziewczyny z Wysp, jak juz wiecie co bedziecie miały to polecam sklep "monsoon", bo teraz maja super obnizki nawet do 70%, a rzeczy dla dzieci bajka:-). Nie wklejam linka bo na stronce maja nową kolekcję, a ceny są zatrważające:baffled:. Ja w dobrych sklepach kupuje tylko po przecenach:tak:
Dzięki, ja mam akurat malutką obsesję na punkcie ciuszków dla dzieciaczków, także lubię coś ładnego kupić, niestety zwykle nie tanio... U nas wyprzedaże nie są tak duże jak w UK i przeważnie takie resztki, pojedyncze rozmiary wysprzedają, a te fajne ciuszki w normalnych cenach wiszą, chociaż można czasem coś upolować.
Lubię też KappAhl i często tam coś kupię.
Ale taki basic, typowo noworodkowy to najlepszy gatunkowo ma moim zdaniem H&M, sporo kupię też w Tesco, bo tanio, ubranka milutkie i ładne, niestety szybko się spierają, ale na rozm. 56 czy 62 akurat, założyć kilka-kilkanaście razy i po ciuszku.

reklama
Andzia super wieści :-)

Ja jakoś do Primarka nie mam przekonania, denerwują mnie strasznie kolejki i jeden wielki bałagan w sklepie :baffled: Lubię za to ubranka dziecięce w H&M też niskie ceny, a jakość naprawdę super :-)

Kurcze Kobiety jak ja się stresuję przez to jutrzejsze usg, nie mogę sobie miejsca znaleźć :baffled:

Do góry