reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

ja tez nie bardzo.Stosunek LH do FSH wychodzi 1,3
i mam troche podwyzszony testosteron,ktory moze byc podwyzszony przy pcos,ale mam nadzieje,ze sie nie lapie na to :eek:
Szafirki, LH jest troszke wyższę nić FSH ale moim zdaniem jest ok.
pojadlam, pocwiczylam rano, teraz sie zabieram znowu:-)
jak tam przed tesowaniem...czy moge juz nazywac cie "mamuską to be"?...
Się okaże;-)
moze i totalny zboczeniec ale tak troszkę :tak::tak::-):-D ... taki wlasny prywatny zboczeniec :-D
ja swojego też tak nazywam:-)
Cześć Dziewczynki. M przywiózł mi właśnie wyniki badania wątroby. Ufff... wygląda na to, że wszystko dobrze.
Bardzo się cieszę:-)
ja utrzymywalam w sekrecie jak zaplanowalam do 31.12 czyli pierw test, potem drugi, potem nie przyszla @, wczesniej beta i jeszcze pare dni w sumie z 2 tyg., kupialm mini skarpetusie i dalam do mini pudeleczka i dalam w sylwka NIBY wczesniejszy prezent na rocznice i ze to taka niespodzianka...ten zdziwko po co daje wczesniej a ja ze mi sie podoba i daje wczesniej bo jak bedzie zly by zwrocic ale ten otworzyl, wyjmuje 1 skarpetusie i oczy jak talary, 2...i drzacym glosem...ze troche na niego za male bo az nie mogl uwierzyc...potem sie rozplakal...gdzies opisywalam ta historie od A do Z:)
też bym tak chciała:-) jak z filmu....
Jak się czujesz Kroptusiu:-)
może i ja przy drugiej ciąży będę opowiadała Wam taką historię:-):-):-):-)
Może to 2 razy sztuka - uCiebie tak było to może i u mnie bedzie. teraz ciężko to sobie wyobrazić co prawda:-)
Kasiu!!!!! Na pewno!!! zobaczysz:-)
A ja dzis mam 2 rocznice slubu z moi kochaniem :tak::-D
seksik juz byl teraz tylko kolacja przy swiecach no i znowu seksik
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. DUUUUUUUŻO miłości i najważniejsze - dzidziusia:-)
Powróciłam
A więc możecie mówić mi MASTER. Produkuje te pęcherze jak faworki w tłusty czwartek, żebym to ja jeszcze je zapładniała tak jak produkuje to mogłabym zostać surogatką czy ja tam one się zwą.
Mam się postarać jutro o wolne i zapodać zastrzyka koło 17.00 a we czwartek na 15.00 mężulo mój trzepać będzie do pojemniczka.
EEEEnooo Jaśniepańskie pęcherze jak byki:-):-) Nic tylko zapładniać:-D

KU...WY jedne sie zamknely na sierpien i stymulacji nie zaczne w sierpniu tylko pod koniec wrzesnia. :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(
Noz mi sie w kieszeni otwiera dzien caly. Normalnie jestem zrozpaczona tymi mendami
:crazy::crazy::crazy: o cholera. To oni Cię umawiają na całą akcję i sobie zamykają??? No nie zdzierżę....
:-):-):-)
no wlasnie poszalało tylko jak sie okazalo nie w tym czasie co trzeba.....:confused2::-( a teraz to nie wiem co to bedzie....
na smutki zjadlam ogromna porcję lodów...:sorry:
A Kroptusie czytałaś??? No... Ja już widzę zachcianki ciążowe;-)

No,no,no,no,no to ja się wpraszam jako pierwsza na kawkę :-D:-D:-D
No jacha.... Mam nadzieję że uda nam się nie spieprzyć go od razu:-)
OOo Zajaczek jest cien cienia cienia wiec jest nadzieja. 3mamy kciuki A powiedz czy masz takie delikatne, niesmiale przeczucie ze sie udalo??
Ja mam 27 dc I mam jakies takie przeczucie dziwne. Tylko ze u mnie objawy jakby troche same sobie zaprzeczaja. Tzn piersi jak nigdy powiekszone i jedrne, brzuch pobolewa od 6 dni, pryszcze na @ nie wyskoczyl jakos jeszcze, od 2 dni sikam jak nawiedzona (dzis w nocy wstawalam 6 razy - wiem ze to za wczesnie na taki objaw ale ja naleze do tych sikajacych i w nocy 1 raz wstaje zwykle do kibelka ale dzis to rekord) tempka jeszcze nie spada 37 ciagle (t..Zajac bedzie dobrze
Makaronka, a czemu ty jeszcze nie zateściłaś??? Ja przeczuć nie mam ... chyba...aczkolwiek taką zajebistą nadzieję jak nigdy. Dlatego boje się że sie rozczaruje jak nigdy....
dziwi mnie tylko brak PMSu... Nawet słodyczy mi sie nie chce, mimo że chrom daaawno odstawiłam.
Trzymamy w takim razie kciuki za siebie nawzajem:-)

Część dziewczynki!

Kreska będzie ciemniejsza z każdym dniem, ale na początku nigdy nie jest bardzo mocna! Słuchaj podwójnej Matki Polki! U mnie testy zawsze robione w dniu @ i kreseczki słabiutkie. Mało tego - nawet następnego dnia tez nie były takie jak kontrolna!
Ja osobiście nigdy nie miałam cienie kreseczki jeśli ciąży nie było. Wiem,że były tu różne sytuacje na forum, ale ja tam wierzę w Twoja fasolkę!
Ale beta prawdę Ci powie! Leć na badanie- biegusiem!!!!
A wiesz dlaczego? Bo jutro jak zrobisz drugi test, to prawdopodobnie kreska tez będzie jeszcze słabo widoczna!
Przecież to ma byc prezent tak???
Najlepsze życzenia!!!
Dzięki Loree,:-) Kochana jesteś:-D:-D dzisiaj na betkę nie pójdę ale jutro... Testa raczej nie bedę robic drugiego - chyba;-) Cóż...prezent bedzie spóźniony:-D większe zaskoczenie:-)
r6wni9.jpg

KAWA DLA WSZYSTKICH :)
Wy bierzcie kawę, ja faceta:-D:-D:-D

reklama
napewno mi gin kazal jesc watrobke ale z umiarem bo ma wit A oraz do wszystkiego dodawaj sobie pietruszke natke ma b. duzo zelaza....wiem bo ja przed ciaza mialam ciagle problemy z hemoglobina, bralam regularnie biofer i wcinalam ta pietruszke oraz watrobke, burczki no i wit C bo ulatwia przyswajanie...ja mialam juz PRZED ciaza 9,5 HB wiec....a norma od 12,5 a zelazo mialam 20 a norma od 40-160....teraz mam ciagle 11,9 :-) jak w pysk strzelil od poczatku, ale biore Feminatal

Zajac - cien cieniem - rob bete...tez go mialam i teraz moj cien nie daje mi spac po nocach a jeszcze siedzi w brzuszku ... ma ok 50 cm dlugosci i wazy ok 3 kg i ja tez na poczatku nie widzialam tego cienia wydawalo mi sie ze go widze :-)

Dzięki! Ja w pierwszej ciązy nie miała problemów. Teraz juz będę łykac feminatal i Biofer. Wiesz- u mnie 10,8 to jeszcze nie jest źle ale wolę dmuchac na zimne.
Duzy juz ten Twój Kacperek! Moja córka się urodziła 3030 i 52 cm:tak::tak::tak:
Walcz Kroptusiu o swoje! Pewnie nie będzie to miłe, ale należy Ci się!

Badaicka jak tam prezent ?
Ja wczoraj trochę za wcześnie pojechałam do lekarza i przed wizytą poszliśmy do sklepu z zabawkami. Sklep olbrzymi, mozna kupic tam dosłownie wszystko a co wybrała sobie moja córka???

Zestaw nożyczek które tną różne wzorki:-D:-D:-D
Prezent za 13 zł:-D

Tak myślałam że Justyś się rzuci na przystojniaka :p

Zajcu podziel sie tym facetem od kawy mi też sie spodobał hihihi

Co wy z tym facetem? On taki młody jest....
A może to ja taka stara już?:szok:

A ja chce Cappuccinooooo

To wpadaj do mnie. Mam fajny eksper tylko go uruchomic nie umiem:-D:-D:-D

Loree a na allegro gdzieś można znaleźć takie nożyczki?????
Nie wiem, ale na allegro jest chyba wszystko.
Jak otworzy mi się allegro to poszukam.

r6wni9.jpg

KAWA DLA WSZYSTKICH :)
Mmmmmmmmmmmmm :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dzięki za kawę
Co powiedział?
Popatrzył na moje wyniki hormonów i wszelakie inne, zrobił mi przegląd + USG. Pomierzył, jajca jeszcze rosną i powiedział, że mogę mieć czasami niedomogę ciałka żółtego. Ale do tego poza badaniami hormonów trzeba by było zrobić teraz jak biorę duphaston monitoring cyklu USG. Wskazał dobrego, dostępnego lekarza codziennie z dobrym fachem i sprzętem (oczywiście prywatny) bo on przyjmuje prywatnie tylko raz w tygodniu ale ciążę z chęcią poprowadzi.
A więc dobrze było pokazac wyniki hormonów innemu lekarzowi bo opinie wydał inną niż poprzedni tak jak przeczówałam.
No to fajnie.Czasem warto sie skonsultować z innym lekarzem :-)
Nektarynka trzymam kciuki!!! A wpisałaś w CV że jesteś specjalistą od mierzenia tempetarurki i badania śluzu?? Zawsze to dodatkowa umiejętność :)))
Ola rozwalasz mnie kochana

Badaicka jak tam prezent ?
Ja wczoraj trochę za wcześnie pojechałam do lekarza i przed wizytą poszliśmy do sklepu z zabawkami. Sklep olbrzymi, mozna kupic tam dosłownie wszystko a co wybrała sobie moja córka???

Zestaw nożyczek które tną różne wzorki:-D:-D:-D
Prezent za 13 zł:-D
No pokazywałam Pawłowi tą kuchenke był zachwycony(zwłaszcza cena za takie cudo,bo rzeczywiscie niedrogo jak na taka zabawke) :-D
ale stwierdził,że nie mamy juz niestety miejsca na takie cuś :-:)-:)-( więc nadal szukamy ale może zrobie tak jak Ty wczoraj :-D:-D:-D wezme młoda do sklepu i niech sama sobie cos wybierze :tak:

reklama
Podjęliśmy z M decyzje.
Monitoring, ewentualne leczenie zaczynamy dopiero we wrześniu ( koniec obecnej umowy i ewentualny początek nowej, nie chciała bym zostać na lodzie w ciąży bo pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jak ciąża jest poniżej 12 tygodni ).
A więc do poczytania kiedyś tam.

Do góry