Hehe, zeskanować Wam rachunek? Poważnie 80m2 za 600zł. , dlatego te ceny są dla mnie KOSMOSEM!chyba cos pomyslilas... Niemozliwe.
reklama
Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Sówkociesz sie ze jest dobrze. uważaj dzis na siebie bo gorąco bardzo. woda w butelce stale przy sobie i chron głowe od słonca. ja mam nauczke i teraz bez wody mineralnej nie wychodze z domu
Spokojnie dziś nigdzie się z domu nie ruszam i wodę mam pod ręką:-)
Witam po drzemce ,.
Dziewczyny trzymajcie zamnie kciuki ide o 17 do szpitala na nie pisana kontrole strasznie trwardnieje mi brzuch na dole do tego ciemno mi przed oczami i dlatego jade na kontrole nie chce ryzykowac.
dormark oczywiście mocno trzymam kciuki i czekam na info:-)
Dziewczyny, a jak się rozpoczyna II trymestr?
Z początkiem 12 tygodnia, czy po skończeniu 12 tygodnia?
Ja myślę, że po skończeniu 12 tygodnia:-)
Faktycznie, pokręcone to jest... A teraz druga kwestia liczenia, jak to jest:
jestem przykładowo w 8 tygodniu i 3 dniu (patrząc na suwaczek), czyli to jest 9 tydzień czy jeszcze 8 ?
Bo też się w tym gubię.... Czyli z mojego suwaczka wynika, że jestem w 10 tygodniu czy już w 11 ? hehe
Powiem Ci, że ja sobie liczę tak -> jak jestem w 9tc i 6dc to jest 10 tydzień ciąży, bo 9 już się skończyło, a leci 10:-) a jak będę w 10tc i 0dc to już będzie 11 tydzień ciąży:-) ja sobie tak liczę, a lekarze niech sobie liczą inaczej

L
Losek
Gość
Hehe, zeskanować Wam rachunek? Poważnie 80m2 za 600zł. , dlatego te ceny są dla mnie KOSMOSEM!
Hhihihi dla mnie Twoje sa kosmosem.. bo w Poznaniu czy w Wawie... za 80-m2 to pewnie z 3000 najmniej... + oplaty oczywiscie.
Hhihihi dla mnie Twoje sa kosmosem.. bo w Poznaniu czy w Wawie... za 80-m2 to pewnie z 3000 najmniej... + oplaty oczywiscie.

Hejo !!!!
Najeli rzeczywiscie bardzo malo placisz za mieszkanko. W szoku jestem. U nas jest podobnie jak pisze Losek, tzn mnie sie wydaje, ze Poznan i Olsztyn maja podobne ceny, zas Wawka jednak wyzsze. W P-niu mam rodzonego braciszka od lat kilkunastu i ceny zdaje sie podobne.
Ech, cale szczescie, ze mamy swoje katy i ze nie trzeba az tyle placic. Tylko metrow przydaloby sie wiecej, bo mamy tylko 55.
Najeli rzeczywiscie bardzo malo placisz za mieszkanko. W szoku jestem. U nas jest podobnie jak pisze Losek, tzn mnie sie wydaje, ze Poznan i Olsztyn maja podobne ceny, zas Wawka jednak wyzsze. W P-niu mam rodzonego braciszka od lat kilkunastu i ceny zdaje sie podobne.
Ech, cale szczescie, ze mamy swoje katy i ze nie trzeba az tyle placic. Tylko metrow przydaloby sie wiecej, bo mamy tylko 55.

A w ogole to bylam u ginka na zastrzku, zrobil mi szybkie usg coby sprawdzic co z krwiakiem i okazalo sie, ze jest juz ladnie, czysto. Usg trwalo moze 15 sekund. Moj ginek twierdzi, ze usg jest szkodliwe we wczesnej ciazy i bardzo sceptycznie do niego pochodzi. Powiedzial, ze udowodnione jest naukowo, iz moze prowadzic do wad genetycznych. I nastraszyl mnie tym troche, bo ja juz mialam 4x robione usg. Fakt, ze takie po 10-15 sekund, ale mialam. I nie ukrywam, ze troche mnie tym zmartwil. Mam nadzieje, ze dzieciatko bedzie zdrowe. Kurcze, przeciez niektore kobiety leza w szpitalu i maja ciaze zagrozona i dosc czesto jest sprawdzane czy wszystko jest ok. Ech, sama nie wiem co myslec. Jakie macie zdanie ? ;-)
Beata...a ile macie pokoi ? ja mam 80m2 i 4 pokoje, kuchnie łazienkę przedpokój no i dodatkowo balkon (rozmiar 7m długości na 2 szerokości-wąski, ale ładny).
My mamy 3 pokoje, kuchnie, lazienkę, WC i balkon. Tez waski, ale ladny.
Jesli chodzi o pokoje to jeden to jest salon, drugi - nasza sypialnia, a trzeci - pokoj Mikolaja. Gdzie bedzie dzidzia nie wiem hi hi

Wiecie co....siedze sobie i mysle, ze lekarz mi dzisiaj wyliczyl zle termin porodu. Wlasnie dzis zalozyl karte ciazy i kurde zupelnie mi nie gra.
Powiedzcie mi prosze jak to wg Was wychodzi:
Cykle mam 28 - dniowe.
OM 17.05.2009r.
Wg OM wpisal termin na 24 lutego i tu jest ok. Dzis jest 9t3d.
Zas USG pokazalo nam 9t4d i powiedzial, ze z niego wynika, ze termin mamy na 29 lutego
. I tak mi wpisal w karcie ciazy i powiedzial, ze tego bedziemy sie trzymac.
Kurcze, ale nie dosc, ze luty ma tylko 28 dni to jeszcze powinien wpisac, ze termin jest 23 lutego wg USG, prawda ?
Nie wiem czy on taki dzis zakrecony czy ja dzisiaj cos zle rozumuje ...
Powiedzcie mi prosze jak to wg Was wychodzi:
Cykle mam 28 - dniowe.
OM 17.05.2009r.
Wg OM wpisal termin na 24 lutego i tu jest ok. Dzis jest 9t3d.
Zas USG pokazalo nam 9t4d i powiedzial, ze z niego wynika, ze termin mamy na 29 lutego

Kurcze, ale nie dosc, ze luty ma tylko 28 dni to jeszcze powinien wpisac, ze termin jest 23 lutego wg USG, prawda ?
Nie wiem czy on taki dzis zakrecony czy ja dzisiaj cos zle rozumuje ...
reklama
Czesc dziewczyny, ja własnie jestem po wizycie, musiałam isc nadplanowo bo miałam zle zwolnienie wystawione, zrobił mi jeszcze usg i wszystko w porządku, kosc nosowa i przeziernosc karkowa ok, takze jestem juz spokojniejsza, dzisiaj juz robił mi przez brzuch usg, dzidzia od czubka głowy do kosci ogonowej ma 6 cm co daje 12 tydz. czyli wszystko z planem
az sie człowiekowi humor poprawia, a dzidzia ruszała głowką, machała łapciami i nóżkami, nie mógł fotki cyknąć bo mówi ze jest taki ruchliwy ze szybszy od niego
ale wkoncu sie udało i pozniej wkleje, pozdrawiam