reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

ja urodzilam w 39tygodniu ciazy i 6 dni czyli dzien przed terminem ale w karcie mi napisano ze dziecko przyszlo na swiat w 39 tygodniu ciazy wiec tak jak napisalam ZAWSZE LICZY SIE SKONCZONE TYGODNIE

No i wlasnie nie zawsze. Ja urodzilam w 39t i 3d, cztery dni przed wyznaczonym terminem porodu i w szpitalu napisali, ze dziecko urodzilo sie w 40tyg ciazy. Wiec jak widzisz roznie z tym bywa ;-)

reklama
Dzięki dziewczyny, a na marginesie ja usg dopochwowe miałam chyb a z 5 razy w ciągu 1-1,5 miesiąca bo miałam plamienie, potem w szpitalu potem kontrola potem takie kontrolne jak byłam po zwolnienie i wszystko jest ok, tez słyszałam ze nie wolno czesto robic, ale lekarz wie co robi, zaraz wkleje fotke dzidzi ale jest bardzo kiepska, nic prawie nie widac bo zrobiłam jej zdjecie komorka

Kejcik jak tam żebra dzisiaj ? Lepiej się czujesz ?

Beatka słonko - dzięki że pytasz... żebra czuję ale nie jak leżę więc... leżę :D i oglądam filmik który wrzuciła kataszaone. Gorzej z chodzeniem jak pisałam wcześniej dokuczają mi bardzo stawy krzyzowo-biodrowe... ale da się wytrzymać. Po wyadku czułam to prawie dwa lata po prostu teraz bol się przypomnial...:eek:

To jednak nie przeszkadza mi w robieniu różnych rzeczy :) Już się pochwaliłam w wątku zakupowym i zakupiłam super spodenki.;-)

A i jeszcze babcia mojego Kocura upiekła dziś pyszne jagodzianki i Kocur mi przywiózł jeszcze ciepłe były... są pyszne i świeżutkie i jest ich z 15 :) Więc dziewczynki zapraszam!!:happy:

Juz jestem a wiec niunia ma sie dobrze jest duza jak na swoj wiek i bardzo ladnie sie pokazal ze bedzie chlopczykiem , poprostu rozszezyl nogi a pomiedzy nozkami ukazalo sie co nieco , zdiecia slicznej buzki mam fkleje puzniej, mam jakies bakterje wiec czopki dopochwowe, i czekamy na posiew moczu, a bol i twardnienie to przez powiekrzajaca sie macice.

:) Witam serdecznie, zagłębiam się w lekturze,,,

No to zycze wytrwalości w czytaniu :-D:-p Choc dzisiaj jakos mniej tworczy dzien niz wczoraj maja Lutóweczki-przynajmniej mnie sie tak wydaje ;-)

A i jeszcze babcia mojego Kocura upiekła dziś pyszne jagodzianki i Kocur mi przywiózł jeszcze ciepłe były... są pyszne i świeżutkie i jest ich z 15 :) Więc dziewczynki zapraszam!!:happy:

Uuu.... Ale chetnie bym taka wciagnela, mniam :-p Podeslij mi chociaz jedna :tak:

Juz jestem a wiec niunia ma sie dobrze jest duza jak na swoj wiek i bardzo ladnie sie pokazal ze bedzie chlopczykiem , poprostu rozszezyl nogi a pomiedzy nozkami ukazalo sie co nieco , zdiecia slicznej buzki mam fkleje puzniej, mam jakies bakterje wiec czopki dopochwowe, i czekamy na posiew moczu, a bol i twardnienie to przez powiekrzajaca sie macice.

No to super :tak: Najwazniejsze, ze z dzidzią wszystko w porzadku :-) No i bedziecie mieli parkę-gratulacje :-) Ale czy to juz pewne ze bedzie chlopczyk bo wydaje mi sie ze to bardzo szybko rozpoznana plec.

Dzidzia jak na swoj wiek jest duza i pieknie pokazala co ma w kroczu , bo wygladalo to tak jgby usiadl i rozszezyl nozki i tu kuku.W poniedzialek ide na przezornosc karkowa wiec jeszcze sie upewnie.I jeszcze jedno jestem juz pewna czuje ruchy.

Ostatnia edycja:

O rety jak szybko!!! SUPER!!! :D No to gratuluje siusiaczka i po cichutku zazdroszczę... ale baaardzo po cichutku!:)

Uuu.... Ale chetnie bym taka wciagnela, mniam :-p Podeslij mi chociaz jedna :tak:

Ależ proszę.... :D (hmm na zdjęciu nie wygląda tak pięknie..)

reklama
Do góry