reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

a mój maluszek mi dziś daje nieźle popalić tak się wierci :tak::-D jak leżę i odpoczywam to najbardziej czuję że on sobie tam fika :tak:

jeszcze miałam wam napisać że ginekolog kazał mi 3 razy dziennie mierzyć ciśnienie i zapisywać a potem mam tą kartkę zabrać ze sobą :tak: pytał się o bóle głowy czy mam :tak: i za miesiąc mi da receptę na rajstopy przeciw żylakowe i nie wiedziałam że na to receptę trzeba mieć a może z nią są tańsze ?:eek: mam 2 żylaki i nie chce by mi się pogorszyły a jak urodzę to już na 100% muszę się ich pozbyć i usunąć :sorry:

reklama
Dziewczyny ! Pamietajcie koniecznie o USG miedzy 18, a 22 tyg. ciazy - wtedy najlepiej widac serduszko, mozna wykluczyc wady serca lub odpukac przygotowac sie do porodu w odpowiednim szpitalu, jesli cos z serduszkiem bedzie nie tak. Potem juz nie bedzie tak dobrej okazji. To bardzo wazne USG !

tak tak pewnie każda wie że na połówkowym najlepszy to moment na badanie maluszka:tak:

kurcze ja tez ruchów nie czuję jeszcze a w pon zacznę 16tc:szok: tak już bym chciała poczuć kąpnięcie mojej fasolinki żeby wiedzieć ze wszytsko znią w pożadku.

kochana ja w 20-21 tc dopiero czułam w pierwszej ciąży i teraz też tak nie czuje tylko czasami da znać o sobie ale ni co chwile poczekajmy niech malenstwa nabiora siły:tak:

Jak ja wczoraj powiedziałam lekarzowi że pare razy czułam jakieś pyknięcie, przelewanie lub mrownienie w brzuszku, to mi powiedział, że to niemożliwe aby były ruchy dziecka bo to za wcześnie :szok: No niech mu będzie :-D

Wiedziałam, że do USG będziemy miały różne podejścia ale cieszę się, że kilka z Was ma takie jak moje. :-)
Sylwia powodzenia podczas oglądania mieszkanka! Oby się wszystko udało.

tak tak bo to o wiele za szybko:tak:ja nawet jak pisałam ginowi mówiłam że czy to mozliwe zebym czuła już malenstwo a on mówił że nie za bardzo a to był 15 tc tak więc poczekajmy :tak:tak samo z płeć dziecka mówi że do tego 4 miesiąca to wszystko jest mylne jeszcze dlatego mi nie powiedział że na pewno synek że tak się pobawimy czyli taka zgadywanka tylko ja już sobie to wmówiłam a tak naprawde niewiadomo jaka płec ma mój maluszek dlatego te kobitki do 14 tc naprawde nie nastawiajcie się bo to za szybko:tak:jak się potwierdzi to super ale nie tylko to dlatego że gin powiedział bo mógł widzieć jak widziec ale jak się spytacie to sami powiedzą tak jak mi że na połówkowym może powiedzieć mi na 100% a nie zawsze tak jest że i tak się sprawdza no ale to już przypadki ale ogólnie jeśli chodzi o płec to na tym połówkowym można powiedzieć :tak:chociaż nie powiem chłopca można zauważyć tak w 17 tc na 90%;-)

Jak ja wczoraj powiedziałam lekarzowi że pare razy czułam jakieś pyknięcie, przelewanie lub mrownienie w brzuszku, to mi powiedział, że to niemożliwe aby były ruchy dziecka bo to za wcześnie :szok: No niech mu będzie :-D

Wiedziałam, że do USG będziemy miały różne podejścia ale cieszę się, że kilka z Was ma takie jak moje. :-)
Sylwia powodzenia podczas oglądania mieszkanka! Oby się wszystko udało.

ja też jestem zdania, że jak nie trzeba to nie robię usg, mój gin mnie przekonał po co mu się tam pchać i go podglądać:-) ja miałam robione dwa razy i jakoś mi to wystarcza tzn. musi, tak sobie myślę:tak: oczywiście pod warunkiem, że wszystko przebiega ok

a mój maluszek mi dziś daje nieźle popalić tak się wierci :tak::-D jak leżę i odpoczywam to najbardziej czuję że on sobie tam fika :tak:

jeszcze miałam wam napisać że ginekolog kazał mi 3 razy dziennie mierzyć ciśnienie i zapisywać a potem mam tą kartkę zabrać ze sobą :tak: pytał się o bóle głowy czy mam :tak: i za miesiąc mi da receptę na rajstopy przeciw żylakowe i nie wiedziałam że na to receptę trzeba mieć a może z nią są tańsze ?:eek: mam 2 żylaki i nie chce by mi się pogorszyły a jak urodzę to już na 100% muszę się ich pozbyć i usunąć :sorry:

ale Ci zazdroszczę tego fikania:tak: może ja też już czuję a jeszcze tego nie oddzieliłam od bąbelkowania jelitowego, kurcze nie wiem, bo nie wiem co mam czuć:-(
a co do rajstop przeciw żylakowych to ja pracuję w hurtowni z rajtkami i są takie po 8zł, ale to w hurtowni więc plus jakaś tam jeszcze marża w sklepie, ale z tego co wiem to są nic nie warte:-( ale musiała byś sama zobaczyć, bo może zależy od osoby, figury itd, ale takie na receptę to może będą ok, a te o których ja mówię to z Gatty:tak:

dzisiaj mam jakiś napięty brzuszek, nie mogę się wyprostować dobrze, bo mnie ciągnie coś tam, ale to myślę, że normalne:tak:

a co do naszego legnickiego parku to faktycznie go nie ma krajobraz jak po bombie, aż żal tych wszystkich drzewek ...

a teraz najlepsza wiadomość dnia:
MAM URLOP :-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-) czyż to nie pięknie brzmi;-)
tylko ciekawe kiedy mi się zacznie nudzić:-p

jaka jest statystyka dziewczynka/chłopczyk u nas ktoś robi statystykę?

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki. Ja mam termin na 20 stycznia :-)
Jola.24 nie przejmuj się ja również nie czuję jeszcze ruchów dziecka ;-)na pewno je poczujemy za chwilkę. Zresztą mój lekarz twierdzi że jeśli jest to pierwsze dziecko to nawet ok 16 -19 tygodnia zaczyna się czuć ruchy dziecka dopiero .

Witam, no tak nie ma sie czym przejmowac ale wiesz jak w pierwszej ciazy wszystko chcialoby sie od razu;-)
Skonczylam sprzatac i teraz czas na relaks bo jutro do pracy
nadineczka
Ale ci zazdroszcze tego urlopu:-p:-p

Nadineczka no widziałam na allegro ale chyba to są takie do kupienia w aptece ? bo po co recepta ?może jakieś mocniejsze lub grubsze to się troszkę dogrzeje hihi w końcu tak zimno jest ;-)

ja też jestem zdania, że jak nie trzeba to nie robię usg, mój gin mnie przekonał po co mu się tam pchać i go podglądać:-) ja miałam robione dwa razy i jakoś mi to wystarcza tzn. musi, tak sobie myślę:tak: oczywiście pod warunkiem, że wszystko przebiega ok

a co do naszego legnickiego parku to faktycznie go nie ma krajobraz jak po bombie, aż żal tych wszystkich drzewek ...

a teraz najlepsza wiadomość dnia:
MAM URLOP :-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-) czyż to nie pięknie brzmi;-)
tylko ciekawe kiedy mi się zacznie nudzić:-p

jaka jest statystyka dziewczynka/chłopczyk u nas ktoś robi statystykę?
Ja już też mam urlop i to cały miesiąc:-):-):-). A we wtorek lecę do mamusi:tak: i wreszcie zjem wątróbkę:-p:-p:-p i inne polskie pyszności:tak:

Jol.24 , sama jestem w pierwszej ciąży i chciała bym już czuć małe, a może jest tak że je czujemy tylko jeszcze tego nie odróżniamy?Ja ostatnio rano w pół-śnie wiercę się i zmieniam pozycje bo jakoś mi nie wygodnie... coś w brzuchu jeździ... sama nie wiem co :-( a może to małe tylko jeszcze tego nie wiem, bo niby skąd przecież to pierwsza ciąża :-)

Jeny, ale mi się nic nie chce, taki dzień do bani, raz świeci słońce, a raz leje :sorry: Typowa angielska pogoda, a ja się motam po domu i nie wiem co ze sobą zrobić :sorry:
Labamba zazdroszczę wylotu do Polski, ja lecę dopiero we wrześniu, już się doczekać nie mogę :tak:

reklama
Do góry