reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ja np sie za bardzo nie usmiecham na zdjeciach albo wychodzi mi nerwowy grymas, bo sie wstydze swoich krzwych wampirowatych klow.

Co do fluidkow to uwaga:^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ide sie kimnac troche. Niech zyje lenistwo. Mialam sie uczyc ale a)nie moge sie skoncentrowac bo mi sie chce spac i b) niemoge znalezc ksiazki z testami a to chyba juz jakis znak hehehe

reklama
Witam serdecznie, od dawna śledzę to forum i bardzo mi sie podoba. Planuję zajść w ciąże z bardzo dużym wyprzedzeniem ( za jakieś 18 m-cy). Pragnę tego niesamowicie jednak szkoła w weekendy i raty kredytów mi to uniemożliwiają
unhappy.gif
.
Jednak chciała bym sie przygotować jak najlepiej do roli mamuśki
biggrin.gif
dlatego postanowiłam że już teraz zaczne odkładać po mału pieniążki - nieduże kwoty które nie obciążo miesięcznie mojego domowego budrzetu, a zawsze troszke sie uzbiera. Postanowiłam też przejść na zdrowsze jedzenie (zdażały mi się fastfudy).

Wiem że może to za szybko - ale cuż mam nadzieje że ten czas szybko mi zleci. Czy są może jeszcze jakieś równie niecierpliwe kobitki
wink2.gif
lub ktoś ma dla mnie jakieś rady odnośnie przygotowania się do tego okresu
confused.gif

Kropczeko mi sie zadarzylo to 1 raz! a do tego wszelkie odczucia mam identyczne jak przy @!!!!! :dry::confused::confused::confused:
zastanawiam sie nad kupnem testow ouwalcyjnych zeby to po prostu sprawdzic co to "TO" jest!? temp mialam niska przez ostatnie 4 dni (tylko tyle mierzylam) :baffled:
spadam papa dziewczynki

Kropczeko mi sie zadarzylo to 1 raz! a do tego wszelkie odczucia mam identyczne jak przy @!!!!! :dry::confused::confused::confused:
zastanawiam sie nad kupnem testow ouwalcyjnych zeby to po prostu sprawdzic co to "TO" jest!? temp mialam niska przez ostatnie 4 dni (tylko tyle mierzylam) :baffled:
spadam papa dziewczynki
Eve - to jest jakiś sposób - zrobisz testy i zobaczysz czy to czas owu:tak:
Ja to nie wiem co to moze być:no:

I co...zamarlo??? dopadla was swinska grypa czy co?

Ide kończyc ten tort w końcu :baffled:

ale bedzie wyzerka....can't wait;-)

Kropeczko ty mnie nie strasz tylko wierz we mnie ze sama to cholerstwo pokonam

no dobra, jak Cie to uspokoi - to wierze...z takim arsenalem jak zakupilas w aptece to napewno:-)

Ja np sie za bardzo nie usmiecham na zdjeciach albo wychodzi mi nerwowy grymas, bo sie wstydze swoich krzwych wampirowatych klow.

Co do fluidkow to uwaga:^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

łapu-capu...wyłapane:-D
No ta...wampirowate...akurat!
ja mam jednego, ale za to takiego, ze niejeden wampir mi zazdrości:zawstydzona/y:

Witam serdecznie, od dawna śledzę to forum i bardzo mi sie podoba. Planuję zajść w ciąże z bardzo dużym wyprzedzeniem ( za jakieś 18 m-cy). .....ktoś ma dla mnie jakieś rady odnośnie przygotowania się do tego okresu
confused.gif

Witaj Maryla...jestes kosmitką?...chyba tak;-) zartuje....ale masz plan dluuugodystansowy....Witaj na forum!
ja planowalam zawsze urodzic dziecko - pierwsze - do 30stki.....planowalam i co??? Bede miec (za 2 m-ce ) skonczone 31 lat i nawet jeszcze w ciazy nie jestem...ani nawet starac sie nie moge, bo mi sie zdrowie wykruszylo...:baffled:przy pomyslnym wietrze urodze kolo 32-33...o ile wogole....
co chce Ci przez to powiedziec: jesli tylko szkola (i to w weekendy) i pieniadze sa przeszkoda...to nie rob bledu! szkole skonczysz bedac w ciazy...a nawet majac maluszka juz kolo siebie....a pieniedzy nigdy sie nie ma tyle by miec ich "za duzo"....

Wiec - jedz zdrowo, wzmocnij miesnie, wysypiaj sie "na zapas", porob podstawowe badania: krew, mocz, toxoplazmoza, cytomegalia, zrob cytologie u ginekologa i zaczynaj dzialania....bo nie jedna z nas ma szkole, ma pieniadze...i chcialabym dziecko...ale:no: :-:)no:
To nie jest tak hop-siup, ze sobie powiesz chce dziecko w czerwcu i masz...wez to pod uwagę:-) czasem sie to zdarza...ale to jednostkowe sytuacje...czesciej sie czeka i czeka i czeka i czeka....

Ostatnia edycja:
spadam papa dziewczynki

Eve-kup tesciora ow....zawsze to juz jakies sprawdzenie tematu....a temat nietypowy jak ta lala:no:....juz 4 dni mierzenia moze cos podpowie....razem z testem????

Pisz jak zrobisz!!!!

Dzięki za odpowiedz. Ja cały czas myślę że skoro mam 23 lata to zdąże a jak poczekam to może dzięki temu odłoże kase i dziecku będzie lepiej na starcie.

Ale może i masz racje zawsze sie odkłada odkłada i nic.

Dzięki za odpowiedz. Ja cały czas myślę że skoro mam 23 lata to zdąże a jak poczekam to może dzięki temu odłoże kase i dziecku będzie lepiej na starcie.

Ale może i masz racje zawsze sie odkłada odkłada i nic.

Marylka-jestes mlodziutka i masz czas...ja temu w zadnym wypadku nie przecze...ja majac 23 lata jeszcze nawet o maluszkach nie myslalam (a moze to i byl blad??? nie wiem)...ale chce tylko powiedziec, zebys sobie nie planowala i nie wierzyla w to, ze jak zalozysz sobie zajscie w ciaze za 18 miesiecy to tak sie stanie...bo to roznie bywa...jednym - i raczej jest to niewielu - udaje sie poczac fasolke od razu, ale niestety wiekszosc stara sie jak my...m-cami, latami...az ujrzy się te II na tescie ....musisz miec tego swiadomosc.

A pieniadze...same w sobie nic nie znaczą...znaczenie ma to, co mozna za nie nabyc....pieniądze powinny byc w zyciu srodkiem do osiagania celów a nie celem...

reklama
jedne malują pieknie sciany:-), inne pisza ksiazki...a jeszcze inne tylko podziwaja-jak ja;-)
Eee, to drzewo i grzybki, to nie moja zasługa. Mi w udziale przypadła trawa......;-):-D

Witam serdecznie, od dawna śledzę to forum i bardzo mi sie podoba.
confused.gif
Witaj :-) Mam nadzieję, że zostaniesz z nami już na dobre :-)

Madzia, dawaj później zdjęcie torta :-):-):-):-):-)

Do góry