reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Ja mam plus 10 na wadze
boję się co będzie dalej.....
boję się co będzie dalej.....
ja niestety prawie 10 kg ( dokladnie 9,5) 
28 tydzień, przed ciąża byłam szczupła- ale tez jestem niska ( 158 cm) wiec bardzo nie chciałam duzo przybrać..a tu juz 10

laparada
Fanka BB :)
ciesz się, nie ma co się martwić... 12 kilo z porodem zostawisz w szpitalu. a później jak będziesz karmić tez szybko zrzucisz...
ja tylko 4 kilo do przodu :/ lekarz zaczyna się martwić
ja tylko 4 kilo do przodu :/ lekarz zaczyna się martwić

weri
ciesz się, nie ma co się martwić... 12 kilo z porodem zostawisz w szpitalu. a później jak będziesz karmić tez szybko zrzucisz...
ja tylko 4 kilo do przodu :/ lekarz zaczyna się martwić![]()
a wiesz moze ile powinno sie na tym etapie przytyc? mam nadzieje ze z toba i dzidzia wszystko bedzie okej !!!!
ja tam sie nie znam bo to moja pierwsza ciaza jakos specjalnie sie nie objadam a przytylam juz 12 kilo wiem to duzo ale dziwi mnie jak dziewczyny pisza ze przytyly 2.5 albo 3 kilo to wydaje mi sie to troche malo
wiadomo dzidzia i te wody waza swoje ale wydaje mi sie ze i za malo i za duzo to nie zdrowo
dodam ze moja siostra jest w 30 tygodniu i juz przytyla 20 kilo mam nadzieje ze nie pojde w jej slady choc jestem na najlepszej drodze do tego hi hi chciaz chyba nie przytyje 8 kilo w 4 tygodnie to bylby koszmar!!!!!

Ja w pierwszej ciazy przytyłam 20 kg, po porodzie poszło 10 kg. I to jest pocieszające
Teraz mam 9 kg. Ja sugeruje sie poradnikiem Pampers i tam jest własnie napisane ze tyle sie powinno przytyc w tym tygodniu wiec sie ciesze ze sie w normie mieszcze

Teraz mam 9 kg. Ja sugeruje sie poradnikiem Pampers i tam jest własnie napisane ze tyle sie powinno przytyc w tym tygodniu wiec sie ciesze ze sie w normie mieszcze

weri
to fajnie masz podrecznikowa wageJa w pierwszej ciazy przytyłam 20 kg, po porodzie poszło 10 kg. I to jest pocieszająceTeraz mam 9 kg. Ja sugeruje sie poradnikiem Pampers i tam jest własnie napisane ze tyle sie powinno przytyc w tym tygodniu wiec sie ciesze ze sie w normie mieszcze
![]()

czyli mam okolo 4 kilo za duzo ??? niedobrze a gdzie moge znalezc ten poradnik Pampers ? sprawdzilabym sobie wage moja i siostry:-)
Ja dostałam go od lekarza. A ta waga jest orientacyjna, i zalezy np od wagi sprzed ciazy, jak bylas szczuplejsza to mozesz przytyc wiecej.
I nie przejmuj sie, bo naprawde po porodzie sie szybko traci, nie mozna opychac sie słodyczami i fast foodami, no i ciagle na nic nie ma sie czasu
Ja sie ciesze ze to zima bedzie to do wiosny napewno sie wszystkiego pozbędziemy
najwazniejsze zeby nasze Skarby zdrowo rosły
I nie przejmuj sie, bo naprawde po porodzie sie szybko traci, nie mozna opychac sie słodyczami i fast foodami, no i ciagle na nic nie ma sie czasu
Ja sie ciesze ze to zima bedzie to do wiosny napewno sie wszystkiego pozbędziemy
weri
no moja mala ma zywnosci pod dostatkiem:-) wiesz ja fast foodow nie jem slodycze bardzo zadko jem duzo owocow i jogurtow pije prawie tylko wode i herbate z mlekiem bez cukru.... nie wiem skad te kilogramy sie biora juz sie nie moge doczekac jak waga bedzie spadac teraz stojac na wadze nie widze nic poza brzuchemJa dostałam go od lekarza. A ta waga jest orientacyjna, i zalezy np od wagi sprzed ciazy, jak bylas szczuplejsza to mozesz przytyc wiecej.
I nie przejmuj sie, bo naprawde po porodzie sie szybko traci, nie mozna opychac sie słodyczami i fast foodami, no i ciagle na nic nie ma sie czasuJa sie ciesze ze to zima bedzie to do wiosny napewno sie wszystkiego pozbędziemy
![]()
musze pytac mojego ile tam na wadze znow do gory poszlo
reklama