reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

reklama
ciesz się, nie ma co się martwić... 12 kilo z porodem zostawisz w szpitalu. a później jak będziesz karmić tez szybko zrzucisz...

ja tylko 4 kilo do przodu :/ lekarz zaczyna się martwić:zawstydzona/y:

ciesz się, nie ma co się martwić... 12 kilo z porodem zostawisz w szpitalu. a później jak będziesz karmić tez szybko zrzucisz...

ja tylko 4 kilo do przodu :/ lekarz zaczyna się martwić:zawstydzona/y:

a wiesz moze ile powinno sie na tym etapie przytyc? mam nadzieje ze z toba i dzidzia wszystko bedzie okej !!!!

ja tam sie nie znam bo to moja pierwsza ciaza jakos specjalnie sie nie objadam a przytylam juz 12 kilo wiem to duzo ale dziwi mnie jak dziewczyny pisza ze przytyly 2.5 albo 3 kilo to wydaje mi sie to troche malo:baffled: wiadomo dzidzia i te wody waza swoje ale wydaje mi sie ze i za malo i za duzo to nie zdrowo:confused:

dodam ze moja siostra jest w 30 tygodniu i juz przytyla 20 kilo mam nadzieje ze nie pojde w jej slady choc jestem na najlepszej drodze do tego hi hi chciaz chyba nie przytyje 8 kilo w 4 tygodnie to bylby koszmar!!!!!:wściekła/y:

Ja w pierwszej ciazy przytyłam 20 kg, po porodzie poszło 10 kg. I to jest pocieszające:tak: Teraz mam 9 kg. Ja sugeruje sie poradnikiem Pampers i tam jest własnie napisane ze tyle sie powinno przytyc w tym tygodniu wiec sie ciesze ze sie w normie mieszcze:tak::-D

Ja w pierwszej ciazy przytyłam 20 kg, po porodzie poszło 10 kg. I to jest pocieszające:tak: Teraz mam 9 kg. Ja sugeruje sie poradnikiem Pampers i tam jest własnie napisane ze tyle sie powinno przytyc w tym tygodniu wiec sie ciesze ze sie w normie mieszcze:tak::-D
to fajnie masz podrecznikowa wage:happy2:
czyli mam okolo 4 kilo za duzo ??? niedobrze a gdzie moge znalezc ten poradnik Pampers ? sprawdzilabym sobie wage moja i siostry:-)

Ja dostałam go od lekarza. A ta waga jest orientacyjna, i zalezy np od wagi sprzed ciazy, jak bylas szczuplejsza to mozesz przytyc wiecej.
I nie przejmuj sie, bo naprawde po porodzie sie szybko traci, nie mozna opychac sie słodyczami i fast foodami, no i ciagle na nic nie ma sie czasu:tak: Ja sie ciesze ze to zima bedzie to do wiosny napewno sie wszystkiego pozbędziemy:tak: najwazniejsze zeby nasze Skarby zdrowo rosły:tak:

Ja dostałam go od lekarza. A ta waga jest orientacyjna, i zalezy np od wagi sprzed ciazy, jak bylas szczuplejsza to mozesz przytyc wiecej.
I nie przejmuj sie, bo naprawde po porodzie sie szybko traci, nie mozna opychac sie słodyczami i fast foodami, no i ciagle na nic nie ma sie czasu:tak: Ja sie ciesze ze to zima bedzie to do wiosny napewno sie wszystkiego pozbędziemy:tak: najwazniejsze zeby nasze Skarby zdrowo rosły:tak:
no moja mala ma zywnosci pod dostatkiem:-) wiesz ja fast foodow nie jem slodycze bardzo zadko jem duzo owocow i jogurtow pije prawie tylko wode i herbate z mlekiem bez cukru.... nie wiem skad te kilogramy sie biora juz sie nie moge doczekac jak waga bedzie spadac teraz stojac na wadze nie widze nic poza brzuchem :-D musze pytac mojego ile tam na wadze znow do gory poszlo:-p

reklama
A moze Cie oszukuje, skoro nie widzisz:-D:-D

Jak tak nie jesz to moze poprostu wode odkładasz albo puchniesz:baffled: wtedy to napewno po porodzie wszystko szybko zrzucisz:tak:

Do góry