reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

O co chodzi z tymi jedynkami dwójkami i trójkami?? Czy to są rozmiary pampersów? Pytam bo niewiem, my planujemy kupić Pampers newborn, czy one też mają jakieś rozmiary?

Te newborn, to właśnie jedynki. Potem są dwójki od 3-6kg itd. itp. Jakoś inaczej je nazywają ale najczęściej mówi się o jedynkach, dwójkach itp.

reklama
Pieluszki 1 maiłam tylko jedną paczkę, do szpitala bo faktycznie wielkością zbytnio się nie różnią tak jak pisze roksi...

jedną butelke raczej wypadałoby kupic- bo co by blo gdyby- wystarczy Ci póki co mała-nawet 150 ml:-) tak mi mówili i tak kupiłam:-):-):-):-)

do paznokci kupie sobie taki zestawik- nie wiem jeszcze czym bedzie mi lepiej obcinac- czy nożyczkami czy obcinaczem:-)
ja karmiłam tylko butla i miałam dwie małe, jedna na mleko druga na herbatkę, na początek w zupełności wystarczyły... duża butelko przez kilka m-cy w ogóle się nie przyda
mi się wygodniej obcinało nożyczkami...
Jak urodziłam Zuzę to w szpitalu na oddziale nikt noworodkom nie obcinał paznokci... nie wiem, może to kwestia szpitala?
u nas też był zakaz, z tego powodu o którym wcześniej pisałaś...

Hymmm, a mi położna laktacyjna powiedziała, że sama obetnie Dzidziuchowi paznokietki w szpitalu ... ???

Abeja, weź mnie oświeć, czy seria Bubchena to tylko kosmetyki dla niemowląt, czy różne produkują?

co połozna to inna szkoła..nam w szkole rodzenia powiedzieli żeby obciąć paznokcie dopiero po około 3 tygodniach, bo wczesniej płytka jest za miekka i można ją uszkodzić...:baffled:

i ja tez mam podobny..

A to moje wczorajsze nabytki:-)

cudeńka :tak:

Wasze zakupy oczywiście śliczne :tak:
Ja dziś wybrałam sie do lumpków - takie cuda można tam kupić,że szok. :-) także u mnie dziś stówka pękła

Jeśli chodzi o materace to ostatnio trochę czytałam na ten temat w necie. interesowały mnie bardziej opinie specjalistów, fehabilitantów. Także min. za opinią Pana Zawitkowskiego, którego jakoś tak bardzo polubiłam przez programy w TVN (ostatnio kupiłam też na allegro jego książkę) - postanowiliśmy z M nie szaleć z zakupem drogiego łóżeczka, tylko kupić takie za ok. 200 - 250 pln solidne, bukowe i zainwestować w materac lateksowy - w końcu tu nie chodzi o estetykę a komfort snu maluszka. I tym oto sposobem wczoraj już decyzja ostateczna zapadła i zamówiłam
MATERAC LATEKSOWY HEVEA 60/120 ALOE VERA !! (708717602) - Aukcje internetowe Allegro

Oczywiście jest to wydatek sporo większy ale w sumie z tańszym nieco łóżeczkiem wychodzi na to samo. Zawitkowski pisał,że jeśli z powodów finansowych odpada lateks to radzi zwykły ale gruby piankowy - te gryki i kokos odradzał. Więcej na ten temat np. na forum gazety.pl gdzie odpowiada on tam na najróżniejsze pytania i problemy rodziców.

Teraz męcze temat wypełnień pościeli - tak kusi mnie te Ingeo.

Mnie wczoraj pzryszła chrzestna Emilki przyniosła z pracy Lovelę(pracuje w Rossmanie)i zawiadamiam ze jest do 20 promocja 1,8kg za 17.99!E sensitive stosuje na codzien do prania naszych ubrań,ładnie dopiera bardzo dobrze ale boje sie ryzykować z małą bo Jasiek dość wrażliwą skóre miał ,moze byc powtórka!Jutro jak pogoda si epoprawi to zacznę prać ubranka,pościele itp. bo meble dzis przywiozą i będe mogła sibie wszystko poukładać.Sama przyjemność!!!;-)

Te newborn, to właśnie jedynki. Potem są dwójki od 3-6kg itd. itp. Jakoś inaczej je nazywają ale najczęściej mówi się o jedynkach, dwójkach itp.

Newborn 2-5 kg, potem z rtch new baby są 2 3-6 i trójki 4-7. Inne pampersy to active (te z ielono-niebieskim napisem i kolorem opakowania i one zaczynają się od 2 do 5, 2 to 3-6kg, 3 4-9:-), no i jeszcze są active fit fioletowe, które zaczynają się od 3 (4-9kg). To tyle mojej wiedzy na temat pieluch:-D

a to moje nabytki:-):-):-):-) tylko część z nich:-)

Załączniki

• IMG_0002.jpg
    IMG_0002.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_0003.jpg
    IMG_0003.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 60
  • IMG_0005.jpg
    IMG_0005.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 59
  • IMG_0006.jpg
    IMG_0006.jpg
    39,2 KB · Wyświetleń: 60
  • IMG_0008.jpg
    IMG_0008.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_0010.jpg
    IMG_0010.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_0004.jpg
    IMG_0004.jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_0007.jpg
    IMG_0007.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_0009.jpg
    IMG_0009.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Asienka,to juz ekspert z ciebie!!Jasiowi na poczatku zakładałam tetre bo miał strasznie wrażliwą pupę i kazdorazowe załozenie pa,persa kończyło sie małą masakrą,zaliczyliśmy opdpieluszkowe zap skóry i inne przyjemności.Tera mam nadzieje ze moje dziewcze nie będzie protestiowaóło przeciw pampersom,bo naprawde nie mam juz ochoty ciągle namaczać,prać i prasowac kosmicznej ilości pieluch!!!!!
Zamierzam kupic pieluchy pampersa a jal juz podrośnie to dada w biedronce bo cena rewelacyjna a jakościa nie obiegaja od innych

reklama
Do góry