reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

tak laser drogi biznes ...ale najbardziej efektywny

a słonik super -rewelacja aukcja i za taką cena naprawde warto ja też musze pogrzebac bo mam mało zabawet edukacyjnych a duzo pluszaków (ech i po co mi te pluszaki....?)

reklama
Miałam napisać o moim zakupie już kilka dni temu ale jakoś zawsze czasu mi brakowało. :sorry2:

Po burzy mózgów i pozwoleniu pediatry, zamiast chusty wiązanej, kupiłam nosidło ergonomiczne. :-)
manduca Baby Carrier - ergonomic baby and child carrier, for front and back carries
Kupiłam tem model:
manduca Baby Carrier- mitwachsende R�ckentrage/ Babytrage/ Bauchtrage/ Kindertrage, Produktion und Vetrieb

I muszę powiedzieć, że jestem zachwycona. :-) Można w nim dziecko nosić z przodu, z tyłu i na biodrze, pozycja dziecka jest prawidłowa ortopedycznie (zupełnie jak chuście) i jest super wygodne dla noszącego. :tak: Julian zadowolony, bo może obserwować co się dzieje dookoła i jest mu chyba wygodnie, bo nie marudzi i dwa razy spokojnie w nim zasnął. ;-) A i moje ramię i plecy odetchnęły :tak:, bo ostatnio waga Juliana, w chuście kółkowej, dawała im się we znaki. :dry:

Po burzy mózgów i pozwoleniu pediatry, zamiast chusty wiązanej, kupiłam nosidło ergonomiczne. :-)
\
A nie zsuwa Ci się z ramion?
Na zdjeciach wygląda na dość zabudowane, rzeczywiście maluch ma w nim dobrą "widoczność"? Bo Ania to by najchętniej wózek na allegro sprzedała, tak ciekawa świata. Niestety, rączki zaczynają na tym cierpieć :sorry2: A poza tym we wrześniu wyjeżdżamy na tydzień i jakaś alternatywa by się przydała.

ma_dunia moja sie pzrekonała do chusty i jest wygodnie ale tez sprobowałam nosci w nosidle i...100 razy lepiej! (dla kręgosłupa\)

ja czaje sie na "mai tai " też super rozwiązanie

a to dostałam w prezencie
Tiny Love MÓJ PIERWSZY OWOC - JABŁKO!!! (710675248) - Aukcje internetowe Allegro
moje dziecko zachwycone :-):-):-)

super to jabłko, my mamy jeszcze szeleszczącego banana i oba się bardzo podobają Karolowi, przy wibrującym ogryzku jest kupa śmiechu :-D:-D

Miałam napisać o moim zakupie już kilka dni temu ale jakoś zawsze czasu mi brakowało. :sorry2:

manduca Baby Carrier - ergonomic baby and child carrier, for front and back carries
Kupiłam tem model:
manduca Baby Carrier- mitwachsende R�ckentrage/ Babytrage/ Bauchtrage/ Kindertrage, Produktion und Vetrieb

I muszę powiedzieć, że jestem zachwycona. :-) Można w nim dziecko nosić z przodu, z tyłu i na biodrze, pozycja dziecka jest prawidłowa ortopedycznie (zupełnie jak chuście) i jest super wygodne dla noszącego. :tak: Julian zadowolony, bo może obserwować co się dzieje dookoła i jest mu chyba wygodnie, bo nie marudzi i dwa razy spokojnie w nim zasnął. ;-) A i moje ramię i plecy odetchnęły :tak:, bo ostatnio waga Juliana, w chuście kółkowej, dawała im się we znaki. :dry:

MaDunia Superowy zakup!!!!!!! :tak::tak::tak::tak: Moja koleżanka ma manduce i jej synek ma roczek. Jest mega zadowolona.

Ja polowałam na manduce właśnie we wzorze jaki ty kupiłaś ale kurcze to była limitowana edycja i juz w Holandii nie moge znaleźć tego właśnie modelu. :no::no::no: a teraz sama nie wiem jaka chce i tak odkładam zakup bo nie moge sie zdecydowac. :dry::dry:

\
A nie zsuwa Ci się z ramion?
Na zdjeciach wygląda na dość zabudowane, rzeczywiście maluch ma w nim dobrą "widoczność"? Bo Ania to by najchętniej wózek na allegro sprzedała, tak ciekawa świata. Niestety, rączki zaczynają na tym cierpieć :sorry2: A poza tym we wrześniu wyjeżdżamy na tydzień i jakaś alternatywa by się przydała.
Paski na ramionach możesz mieć skrzyżowane na plecach albo prosto, jakbyś plecak na piersiach nosiła. Wtedy na plecach masz dodatkowy pasek łączący oba ramiączka. Widoczność Julian ma dobrą, bo wysokość oparcia jest regulowana, jak dziecko śpi to podciągasz ramiona i główka ma podparcie, jak dziecko patrzy - popuszczasz i wszystko widzi na boki. :tak:
Ja polowałam na manduce właśnie we wzorze jaki ty kupiłaś ale kurcze to była limitowana edycja i juz w Holandii nie moge znaleźć tego właśnie modelu. :no::no::no: a teraz sama nie wiem jaka chce i tak odkładam zakup bo nie moge sie zdecydowac. :dry::dry:
Lada moment mają wejść nowe modele.
http://www.wickelkinder.de/manduca/newdesigns/manducalimitededitions.htm

a my od jakiś 2-3 tyg. użytkujemy pożyczone nosidełko Baby Bjorn i jestem zachwycona!
Nosidełko baby bjorn Active niebiesko-szare NOWE (712587512) - Aukcje internetowe Allegro
wczesniej mieliśmy inne nosidełko, dostane "po rodzinie", ale Jaś był w nim może ze 2 razy na parę minut - źle się zakładało, dziecko jakieś takie "wiszące".
A Baby Bjorn - rewelacja! dla mnie super ważne jest to, że można z niego bardzo łatwo, delikatnie i bez budzenia wyjąć dziecko. jako że mój Młody, o ile nie śpi, to reaguje na wózek i leżenie alergią, to na spacer prawie zawsze wychodzimy z pustym wozidłem i pełnym nosidłem:-D a po 20 min, jak już Jasiek śpi, trafia do karocy. :-) drugim plusem jest to, ze świetnie odciąza kręgosłup, bo z tyłu jest specjalny stelaż. Fakt, nie da się tego nosić na plecach, ale dziecko można odwrócić buzią do świata (ja tego jeszcze nie próbowałam)
tak jak pisałam, nosidełko jest pożyczone od mojej przyjaciółki (pisałam Wam, ze ma dziecko 3 tyg. młodsze, któe długo leżało po urodzeniu w Prokocimiu; obecnie lekarze skłaniają się do tego, że Tomeczek ma autyzm - strasznie mi ich obojga szkoda...) Proszę, pomódlcie się, żeby ta wstępna diagnoza była błędna.

reklama
Do góry