a my od jakiś 2-3 tyg. użytkujemy pożyczone nosidełko Baby Bjorn i jestem zachwycona!
Nosidełko baby bjorn Active niebiesko-szare NOWE (712587512) - Aukcje internetowe Allegro
wczesniej mieliśmy inne nosidełko, dostane "po rodzinie", ale Jaś był w nim może ze 2 razy na parę minut - źle się zakładało, dziecko jakieś takie "wiszące".
A Baby Bjorn - rewelacja! dla mnie super ważne jest to, że można z niego bardzo łatwo, delikatnie i bez budzenia wyjąć dziecko. jako że mój Młody, o ile nie śpi, to reaguje na wózek i leżenie alergią, to na spacer prawie zawsze wychodzimy z pustym wozidłem i pełnym nosidłem

a po 20 min, jak już Jasiek śpi, trafia do karocy. :-) drugim plusem jest to, ze świetnie odciąza kręgosłup, bo z tyłu jest specjalny stelaż. Fakt, nie da się tego nosić na plecach, ale dziecko można odwrócić buzią do świata (ja tego jeszcze nie próbowałam)
tak jak pisałam, nosidełko jest pożyczone od mojej przyjaciółki (pisałam Wam, ze ma dziecko 3 tyg. młodsze, któe długo leżało po urodzeniu w Prokocimiu; obecnie lekarze skłaniają się do tego, że Tomeczek ma autyzm - strasznie mi ich obojga szkoda...) Proszę, pomódlcie się, żeby ta wstępna diagnoza była błędna.