reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć dziewczyny

wczoraj pisałyśmy o tych widocznych ruchach na brzuszku i mocnych kopniaczkach wiec w nocy o 0:04 jeszcze nie spałam i dostałam takie 2 kopniaki że cały brzuch zadrżał niestety moje dziecko to leniuszek i mało co kopie wiec 1 kopniak ja poczułam jak miałam rękę na brzuchu drugi mój mąż jak przyłożył rękę a 3 chciałam zobaczyć czy widać i maluszek poszedł chyba spać :sorry:;-)

ale cały dzień nie mogłam sie doczekać ruchów a on po prostu sobie w nocy buszuje :-D

Paula3 a może jakiś grzybek bo to częste w ciąży że się pojawia :confused: no chyba że jesteś pewna że to zapalenie pęcherza:confused:

reklama
Witam świątecznie :-)
Cisza dziś za oknem, miasto uśpione, słoneczko pięknie świeci - zapowiada się cudny dzień. Każdej z was życzę miłego dnia.
Asiax -też właśnie doczytałąm, że nie jest refundowane - jednak wiele z nas i tak prywatnie chodzi i za badania płacimy. Wiecie, że mnie to zdziwiło - myślałam, że wizyta wizytą ale badania to kobiety w ciązy powinny mieć za darmo :szok: Ciemna masa ze mnie bo mało korzystam ze służby zdrowia i zaczęłam sie zastanawiać, czy za poród nie policzą bo do lekarza chodze prywatnie :-D:-D

Buziaki :-D

Witam dziewczyny i przepraszam was odrazu , ze tak dlugo nie pisalam , poprostu czasu mi brak Nicola juz nie spi popoludniu poprostu z dnia na dzien jej sie odechcialo wiec caly dzien mam zajety , chwili odpoczynku nie ma .Naprawde tak jestem zabiegana , ze jak wczoraj spytala mnie sie sasiadka czy ja czasem nie jestem w ciazy bo jakos mi brzuszek wyskoczyöl do mialam tak zdziwiona mine jgbym zapomniala , ze jestem w ciazy . Nprawe cigla bieganina dobrze ze pogoda dopisuje i tak od ranna do wieczora siedzimy z Nica na dworze a jak przychodzimy to obydwie padamy i nei mam jak zajrzec na bb , mam nadzieje ze to sie zmieni.

witajcie!dawno mnie nie bylo.tak Wam zazdroszcze tych brzusiów i dzidziusiów.mam nadzieję ze ja sie zalapie na maj2010 :dry:ale sie okaze:sorry2:pozdrowionka dla wszystkich mamus i dzidziusiów:-):-)powodzenia!!

Trzymamy mocno kciuki;-)
to może i ja zaczne ogórki jeść,skoro to coś pomaga? :-D bo ostatnio przeglądając ubranka stwierdziłam,że mam prawie same niebieskie.. więc teraz musi być chłopiec i koniec! :-D

ja też gdy sie przyglądam widzę jak mój brzuch lekko drga :-p ale to przez pulsowanie. Sama nie wiem czemu jest aż takie silne.

zazdrooooszcze! dziewczyny czy te bulgotanie sie słyszy? Bo mi bulgocze w brzuchu bardzo często (wcześniej tego nie miałam) ale dziwi mnie,że to słyszę! :confused2:

Teraz mnie jakaś deprecha dopadła. Uzmysłowiłam sobie,że chyba jako jedyna nie miałam robionych badań na toskoplazme, chyba mam zapalenie pęcherza lub jakąś infekcje (piecze,swędzi i boli przy oddawaniu moczu:dry:) a u lekarza bede dopiero za 5dni. Wcześniej nie mam szans na jakąkolwiek wizyte. Poza tym pewnie ginka nie zrobi mi nawet usg,a ja już się tak nastawiłam,że poznam płeć.. :zawstydzona/y: jakieś głupie myśli mi do głowy przychodzą. Ide lepiej spać. Dobranoc dziewczyny.

Tak te bulgoty sie slyszy i to nawet bardzo dokladnie:tak:u mnie jest to tak glosne ze maz sie ze mnie smieje ze chodze caly czas glodna:-D

Basieńko, trzymam kciuki za Majówkę ( jak to ładnie brzmi), napewno się uda.:-):-):-)

Gratuluję wszystkim które poznały płeć:-):-):-)

A ja znowu mam nieprzespaną noc przez zgagę, chyba się wykończe psychicznie i fizycznie, już Renie nie pomaga:-(

Nie miałam robionego badania na cytomegalię, nie wiem czy jest refundowane i czy mogę je wymóc na państwomym ginie, jak nie to zrobię prywatnie, a właśnie dowiedziałam się że 3 miesięczna córka znajomej jest na to chora, ona robiła badanie w I trymestrze i było ok, ale musiała zarazić się później.:-(

niestety cytomegalia nie jest refundowana, ja placilam w szpitalu panstwowym cos ok 60zl? doklasnie nie pamietam ile, ale chyba cos kolo tego.

Witam stycznióweczki w sobotni poranek
Dziś są urodzinki mojego tatusia muszę zadzwonić i złożyć życzonka :tak:
Gosia gratuluje ruchów maluszka :blink:moje kopie kiedy chce o różnych porach dnia i nocy...

Asiax - znalazłam to:
Polecam całość artykułu, dowiesz się czego unikać aby zgagi nie było:
A to zgaga! - ból w przełyku, ciąża, dieta, imbir, Kobieta - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
Sprawdzone sposoby

Aby złagodzić dolegliwości, możesz zażywać dostępne bez recepty leki neutralizujące nadmierną kwasowość soku żołądkowego. Sprawdź tylko (w ulotce), czy preparat mogą stosować kobiety w ciąży i, oczywiście, zachowaj umiar. Zanim jednak sięgniesz po leki, wypróbuj znane od lat sposoby na zgagę. Oto, co polecają doświadczone mamy:
  • imbir – możesz jeść ciasteczka imbirowe lub pić napar z korzenia tej rośliny;
  • rumianek, mięta – napar z tych ziół warto pić zamiast czarnej herbaty i kawy, które nasilają objawy zgagi.
  • siemię lniane – łyżeczkę nasion zalej pół szklanki wrzątku, poczekaj, aż przestygnie, a następnie wypij (najlepiej na noc), dodając trochę ciepłego mleka lub wody; siemię powinno mieć konsystencję gęstego kisielu – wtedy stworzy na ściance przełyku szczelną warstwę ochronną;
  • mleko – świeże mleko pij niezbyt tłuste – najlepiej 1,5-proc.; możesz także zastąpić je maślanką, naturalnym jogurtem lub kefirem;
  • sól Vichy – w aptece możesz ją kupić bez recepty w postaci tabletek musujących. Sporządzony z nich roztwór wypijaj po obfitszych posiłkach. Sól Vichy poprawia trawienie i działa zobojętniająco na kwaśną treść żołądka.

reklama
Dziewczyny, macie może coś skutecznego na zgagę, choćby na receptę, bo ja chyba zwariuję, wziełam 2 renie, wypiłam litr mleka i nic.
A ja wczoraj pierwszy raz w zyciu mialam zgage..myslalam ze mnie to ominie..zjadlam makaron taki z sosem i tak mnie meczylo do wieczora..ale nic nie bralam tylko duzo wody pilam i przeszlo..

Ostatnia edycja:
Do góry