reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
no tak staruszko:-D:-D:-D:-D
niam mizeria-mniam mielone:-D a mi sie nie chce robic nic poza tym zapmniałam wyjc cokolwiek z amrażarki dlatego u mnie dzisiaj pierogi z mięsem z biedronki:-D:-D:-D:-D

recepte trzeba miec na mleko??:confused::szok:
meduska pierogi z biedronki są ok:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
receptę trzeba mieć na niektóre mleka dla alergików np wtedy jest taniej:tak:co i tak nie zmienia faktu że mleko dla dziec i jest drogie dlatego nastaw się na karmienie cycem a zobaczysz jak twój portfel ci podziękuje:tak::tak::rofl2:bo jedno mleko zwykłe np bebiko kosztuje 10-12 zł a starcza na 3 dni to policz ile tego idzie w miesiącu:szok:wiem coś o tym bo toniek butelkowy:dry:a teraz karton starcza na tydzień 10 dni ale pije raz dziennie a tak serki deserki obiadki kaszki i mase innych różności np makaron z michy w kuchni na podłodze:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

Ja moje od urodzenia dokarmialam mlekiem bebilon to taka puszka(ta duza) wystarczala mi na dwa tygodnie albo i wiecej,ale One pily mi po jakies 30-40 ml i to co jakies 4-5 godzin:baffled:
Teraz ta puszka nawet nie wiem na ile mi wystarcza a pija kaszke tylko wieczorem ze 180 ml wody

meduska pierogi z biedronki są ok:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
receptę trzeba mieć na niektóre mleka dla alergików np wtedy jest taniej:tak:co i tak nie zmienia faktu że mleko dla dziec i jest drogie dlatego nastaw się na karmienie cycem a zobaczysz jak twój portfel ci podziękuje:tak::tak::rofl2:bo jedno mleko zwykłe np bebiko kosztuje 10-12 zł a starcza na 3 dni to policz ile tego idzie w miesiącu:szok:wiem coś o tym bo toniek butelkowy:dry:a teraz karton starcza na tydzień 10 dni ale pije raz dziennie a tak serki deserki obiadki kaszki i mase innych różności np makaron z michy w kuchni na podłodze:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: i skąd na to pienadze:-D

dowikluś pisałam kiedyś o tym julka to 33 tydzień wg lekarzy niby 32:dry:waga 1970g wzrost 48cm:tak:
UPSSS to ja tego nie doczytalam:szok:Jka to mozliwe:baffled:
Moje sa z 34+1 i wazyly 1810 i 1950 i mialy 42 i 43cm a wedlug lekarzy byly na 31 tydzien
Ale od poczatku nie bylo z Nimi zadnych problemow:tak::tak::tak:Same oddychaly,moglam Je wyciagac z inkubatorkow i przebierac i karmic i nosic itd:tak::tak::tak:Nawet Dominik jak mnie odwiedzil to lekarka wyciagnela Klaudie z inkubatorka ,zawinela w rozek ,posadzila Dominika na takim fotelu i dala Jemu Ja na rece
A Jak wazyly 1600(bo waga Im bardzo spadla)to wyciagneli Je z inkubatorkow i lezalam z takimi kruszynkami na sali:-):tak::tak::tak::tak:

dowikluś moja julka szybko przybierała na wadze dobrze się od początku rozwijała widomo więcej wizyt u specjalistów kontroli itp ale jak widać teraz to po niej wcześniactwa nie widać wcale fakt że jak miała 6 m-cy ważyła już 7kg:szok: a teraz poza alergią(która dotyka większość dzieci nie tylko wcześniaki) nie ma żednych objawów wcześniactwa:no:ja bym powiedziała że ona nad wiek wyrośnięta po mamusi:tak::rofl2:

Adam z Julka poszli na podwórko otworzyłam sobie okno piszę z wami zagaduje Antka i słyszę jak gadają na dole o biedronkach i nagla Adam do Julki patrz jak się te biedronki ruchają:wściekła/y::wściekła/y:Julka a co to znaczy????adam no uprawiaja sex:-):-)a julka to chodź idziemy stąd nie będziemy im przeszkadzać w masowej produkcji dzieci:-D:-D:-D:-D
słuchajcie jutro kupuję zeszyt i zaczynam ich dialogi monologi zapisywać będą mieli pamiątkę a ja będe miała ich czym szantarzoać jak będą narzekać na swoje dzieci:-D:-D:-Dbo mój tata i mama mówią że ja byłam taka wygadana jak oni ale dowodów nie mają:rofl2:chociaż jak dziś pamiętam jak miałam 12-13 lat i zapytałam taty co to sex analny tata nie chciał mi powiedzieć chyba sie wstydził i zapytałam naszego biologa:zawstydzona/y::-)

reklama
No to super MALINUS:tak::tak::tak:
Po moich widac ze sa wczesniakami ale najwazniejsze ze sa zdrowe:-):tak::tak::tak:
Alergie tez maja ale tak jak napisalas wiekszosc dzieci ja teraz ma:no:

Moje tez rozwijaly sie super az rehabilitantka byla w szoku:tak::tak::tak:Bo siedzialy jak mialy 5,5 miesiaca i 6 miesiecy a byly wtedy takie malusienkie bo nosily ubranka rozmiar 50 i wazyly wtedy 4300 i 4500:szok::szok::szok:

Do góry