reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao!

Mam nadzieje, ze uda mi sie cos szybko napisac bo Ali daje do wiwatu i chce spac tylko na rekach a mi juz plecy sie rozpadaja!

Moniak- Ale jaja!! Faktycznie to bylam ja :-) Ten cyc mial sluzyc za uspokajacza po szczepieniu;-) Twoja coreczka jest sliczna! Nawet moj A sie zachwycal (bo jego marzenie to corka) i mowil, ze nie moze sie doczekac kiedy Alex bedzie mu tak ladnie na kolankach mogl siedziec. ;-)

Maly wczoraj wieczorem byl straszny! Plakal okrutnie z bolu...chyba te nozki go bolaly bo nie mozna bylo dotknac. Nie bylo kapieli ale usypianie trwalo w nieskonczonosc. Wstawalam do niego co 1.5 godziny wiec kolejny spiacy dzien, a ten klocek nie chce spac sam...:-( Ja sie chyba utopie...No i prosze znow ryczy...szlag by to trafil...lece

reklama
Witam mamunie w piękny deszczowy dzień:wściekła/y:piszecie że wasze pociechy się budzą rano przez to że jasno ja też jeszcze nie dawno też ż tym walczyłam tak jak do szkoły wstawał o 8 tak i weekend :-Dmam jasna roletę więc ja ciach koc na karnisz lub ręcznik ciemny i spał jak suseł :szok:szkoda misia mi małego jednak każde dziecko inaczej odbiera dobrze ze te rotavirusy to ustna szczepionka :-D

biedna misia :-(współczuje:baffled:

u nas słoneczko wyszło, ciekawe na jak długo:confused:

lubiczanka znalazłam autko w tej gazecie ale dopiero w piątek możemy je odebrac:baffled:ale najważniejsze ze na weekend mam autko spowrotem:-)

ide robic porządki bo ktoś musi:baffled:

Misia83-83 -trzymaj się dzielnie i niech moc będzie z Tobą!!!Dobrze,że małego nie kąpałaś-moja położna w Polsce zawsze mi zabraniała moczyć miejsce po szczepieniu tego samego dnia.Natomiast w nocy faktycznie niewesoło miałaś.Aż strach się bać co to będzie jak mój Maluszek z brzusia wyskoczy-teraz mnie trafia,jak raz kiedyś się zdarzy,że któreś z moich "maleństw"przydrepta w nocy i muszę wstawać,żeby je odprowadzić do łóżeczka(o ja wyrodna matka!!!);-).
Za to niebo zaczęło na nas przychylniej patrzeć i słonko za oknem

Dziewczyny, czy do torby do szpitala powinnam spakowac kosmetyki dla dzidzi (do kąpieli) czy nie ma takiej potrzeby?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

kemaya mysle ze nie trzeba kosmetykow w szpitalu bo tam wykapia Ci w samej wodzie i tak tez beda kazac po powrocie do domku ;-)
Misia Ty to sie masz z tym swoim rekowym oblegaczem:szok: nie zazdroszcze Ci:-(

Ostatnia edycja:
Witam.
NA poczatek chcialam powitac nowe forumowiczki:-).
Jak zwykle pogoda nas nie rozpieszcza i trzeba sie kisic w domu.Frog witaj.Ja sie zastanawialam co tak cichutko u Ciebie a Ty sobie odpoczywasz w Polsce-zazdroszcze tego slonka.A nasz synus ma sie dobrze.Jest kochany,zmienia sie z dnia na dzien.No i tak jak Ty i wlasciwie wszyscy ktorzy go widzieli twierdza,ze caly tatus:tak:Tak wiec jak tylko wrocisz zapraszamy do siebie.
A ja mam jeszcze pytanko do mamus.Byli u nas znajomi,ktorzy tez maja malenstwo i zapytali mnie czy czyszcze w srodku buzke malego.Chodzilo o plesniawki.Czy Wy czyscicie buziolki?

Witam
Moje pranie pięknie moknie na dworze :baffled:
Zapomniałam ściągnąc wczoraj :sorry2:

Mama ady pytałaś o prasowanie.
Ja kiedyś usłyszałam takie ceny,ale szczerze to tyle bym nie dała za jedną rzecz :no:
Właśnie też nie wiadomo jak kasowac dziecięce rzeczy a jak dorosłych.Ciężko tak wywnioskowac jaka cena będzie dobra.
Z dugiej strony szukałam coś na necie,ceny itp i nic nie znalazłam :blink:
Co do dziecka w Creche to powiem TAK TAK TAK
Ja miałam Antka jak miał może 1 rok.W Tuam chodził do Kids Corner i byłam bardzo zadowolona.On też.

Misia współczuję przeżyc po szczepiennych.
Widac,że Alex jest wrażliwym chłopcem.

Tabasia super,że infekcji nie ma.Już się chyba nie możesz doczekac usg?
A jak w pracy? Powiedziałaś już o ciąży?

No nic.Idę zupinę wstawiac :happy2:

wilwia,jesli chodzi o plesniawki,te,ktore juz sa(znowu klawiaturka fiksuje),to recepta mojej mamy+drastyczna przyznam,ale skuteczna,na pieluche tetrowa troszke siusiu maluszka i czyscic buzke.wiem,ze brzmi nieciekawie,ale naprawde skutkuje.sprawdzilam na moim starszaku,w wieku niemowlecym rzecz oczywista.:tak:

reklama
Witam wszystkie piękne panie!:rolleyes:
U mnie za oknem istna mieszanka:słonko,ciepełko,za chwilę:ciemności egipskie,deszcz,wiatr,brr..ale nic mnie już tu chyba nie zdziwi(przynajmniej jeśli chodzi o pogodę):eek:
Teraz uwaga,będę się chwalić..Moje prywatne,3-letnie słoneczko wstało dziś po 11,więc tak późno jestem:-).Ale mi dobrze,co?Wysypiam się teraz z młodym za wszystkie czasy,ale do półtora roku jego życia miałam masakrę(40 min.usypiania-20 min.spania;w nocy pobudki kilka razy,jak szły zęby to nawet co godz.Każdy ząbek pamiętam doskonale:tak:)
wilwia-wiesz co?Ja tam nigdy w życiu nie czyściłam mojemu Radkowi buźki w środku,a wcinał dosłownie wszystko co podniósł z podłogi,nawet powiem więcej-z podłogi lepiej smakowało,niż,np.ciasteczko z rączki :sorry2: I nigdy w życiu nie miał żadnych pleśniawek,aft,itp.Jasne,że jakby trzeba było to tak,ale,żeby tak na wszelki wypadek?Po co?!
Wczoraj gdy pisałam pierwszego posta,wspomniałam,że zabieram się na rozmowę z moim P na temat drugiego szkrabika...Więc tak:wczoraj byłam już tak blisko,on po pracy:kąpanko,jedzonko,zabawa z młodym i wtedy...Padł przed tv,na kanapie:crazy: i zaś nici z tego:sad:.Proszę o doping..
Ciągle pada..Ale wybiorę się chyba na kawkę do koleżanki z osiedla,wczoraj poznałyśmy się na placu zabaw i ma chłopca w wieku mojego Radka,aaa..i ma oczywiście drugiego brzdąca-dziewuszkę,6-miesięczną..A ja???:hmm:.Mieszka niedaleko,więc podeję,niech się moje dziecko z innym dzieckiem pobawi bo niedługo zdziczeje:blink:.
Ale się rozwlekłam...lecę sosik zrobić i obiadek będzie z głowy,potem relaksik,paaa..

Do góry