reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja tak mialam z tata ... a moj maz za punkt honoru sobie bierze to ze takie robotki sa dla mniego ... jak chce go zawstydzic to sie sama za to biore :D
Mam tak i ja. Myslalam, ze to moj R taki ma temperament, ze nic nie moze od razu zrobic a tu widze, ze to powszechne. Ale szkoda mi go, bo naprawde, cokolwiek ma zrobic cierpi, szykuje sie, przebiera, relaksuje, umycie klatki schodowej (mi nie wolno! to meska praca!) to wyczyn godny zapisania w kalendarzu co najmniej. Do tego ja jestem w goracej wodzie kapana i wszystko chce od razu, wiec na tym tle troche cierpimy oboje;)

reklama
dziwne ze tak dlugo duphaston bierzeecie ... ale ja lekarzem nie jestem ... co do witamin to teraz tym bardziej sa potrzebne zeby maluchowi nic nie brakowalo ... moj mi kazal przez cala ciaze brac i w czasie karmienia

nie wiem czy takie dziwne z tym duphastonem, wolę wydać te 140 zł na ten lek i być spokojniejsza. a co do witamin to mi powiedział, że skoro wyniki badań mam rewelacyjne, to nie widzi potrzeby brania witamin w tabletkach tylko zwiększyć liczbę warzyw i owoców w diecie, a przy karmieniu wrócić znów do tych w tabletkach... co lekarz to inne metody.

ja mam nadzieję, że wreszcie mi odstawi duphaston i no-spę, a i nie wiem, czy dalej brać witaminy?

A czemu bierzesz jeszcze duphaston?Mi gin powiedzial ze jest on potrzebny tylko do 20 tyg,potem łozysko juz samo daje sobie rade:tak:tez bralam duphaston na podtrzymanie ciazy i gin kazal mi odstawic gdzies w 15 tyg,od tego czasu nic zlego sie nie dzieje.

Ja na wizyty chodzilam na poczatku co dwa tygodnie,od 10 tyg co 3 tyg.
Wkoncu jutro ten dzien:-):-):-)

Moj synek to by6 chcial zebym jadla tylko czekolade:-)od wczoraj wieczora go nie czulam,zjadlam obiad-nic,polozylam sie-nic ,zjadlam czekoladki i zaraz zaczal kopac:-)on normalnie by chcial zebym jadla tylko czekolade ale przeciez po niej bede wygladala jak krowa:-D

Jejku dziewczyny ,strasznie duzo was kosztowal,lekarz i lekarstwa normalnie jestem w szoku:szok:.A przeciez jeszcze polowa przed nami.az strach pomyslec ile jaka kwota bedzie pod koniec.:confused:
Ja nie oszczędzam na dziecku. Chodzę prywatnie, 100zł to w gruncie rzeczy nie tak dużo (wcześniej chodziłam do ginki co brała 200-300zł, ale ciąż nie prowadzi - i dobrze bo wtedy owszem, zbankrutowałabym:p) a opieka jest super, jestem bardzo zadowolona.

Z tymi facetami..... Mój wyznaje zasadę "co masz zrobić dziś zrób pojutrze będziesz miał 2 dni wolnego", jak mi na czymś bardzo zależy straszę że sama zrobię i wtedy chcąc nie chcąc bierze się do roboty.:-)

A czemu bierzesz jeszcze duphaston?Mi gin powiedzial ze jest on potrzebny tylko do 20 tyg,potem łozysko juz samo daje sobie rade:tak:tez bralam duphaston na podtrzymanie ciazy i gin kazal mi odstawic gdzies w 15 tyg,od tego czasu nic zlego sie nie dzieje.

no widzisz, Twoje łożysko daje radę a moje jest osłabione i robią się przestrzenie hipoechogene - dlatego dalej mam duphaston.

reklama
Wiadomo ze nikt na dziecku nie oszczedza(a przynajmnie nie chce) ,ale wiesz nie kazdego stac ,a to nie znaczy ,ze tan ktos oszczedza na dziecku.:-p
Ale ja też nie śpię na kasie. Po prostu jestem zdania, że lepiej więcej dać kasy a mieć pewność, że Cię ginek nie oleje a porządnie się Tobą zajmie. I tą pewność mam właśnie poprzez prywatnego gina. Państwowo oj bardzo różnie bywa.

Do góry