reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
ja właśnie dla MOJEJ NIUNI mam komode z IKEI. SZAFA w sypialni też IKEA. :-) szafa jeszcze pamieta studenckie czasy-ale stan idealny
ja tez mam komode z Ikei dla mojej niuni, w sumie to dwie... a jedna musimy kupic do naszego pokoju, taka sama tylko biała bo u nas wszystko białe:-D:-D:-D

musze jeszcze kiedys dokupic do tych dwóch komód szafe albo jakis regał do pokoju didzi, ale to sie jeszcze zobaczy co to będzie;-) najpierw treba na to pieniadze znalezc:zawstydzona/y::-D:-D

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??

Pomysł fajny, jakoś poręczniej będzie Ci, moim zdaniem, po wszystko sięgać.

Jagoda ja też o tym laktatorze myśle , ma bardzo dobre opinie innych mam;-):tak:

Ja też pochwale się moim łóżeczkiem , już je ubrałam , też mam baldachim jak mayo bo też mi się one podobają:-D

Zobacz załącznik 160002 Zobacz załącznik 160005 Zobacz załącznik 160008
A to mój niedzielny zakup z wycieczki do Częstochowy, więć już raczej imie pozostanie:happy:

Zobacz załącznik 160007
Łóżeczko śliczne i aniołek uroczy!!! Już nie mogę doczekać się kiedy nasze łóżeczko będzie gotowe do ubrania:tak:

ja to nawet poprane jeszcze nie mam :-D ale co tam.
Czekam na kasę i zamawiam babkę do malowania ścian w pokoju dziewczynek. Tzn narazie w pokoju Zuzy bo przez pierwsze pół roku Agatka będzie u nas w sypialni...
w związku z tym malowaniem mam ogromną zagwózdkę bo nie wiem na jakie obrazki się zdecydować...czy to miałyby być np. sceny z Kubusia Puchatka czy inne. Zuzka uwielbia tą kreskówke Świat Małej Księżniczki, ale ta ksieżniczka jest taka paskudna - wielkozebna, przeciez nie dam jej namalować na scianie!!!! Muszę poprzeglądac jakieś książeczi dla dzieci.

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??
pewnie że zasłonka może spełnić swoją rolę to najszybszy i najłatwiejszy sposób, można też zamontować coś na styl rolety rzymskiej ale to droższe rozwiązanie i nie wiem czy Ci się opłaca a te koszę o których pisałaś to pewnie dostałabyś w Ikei?? tylko nie orientuję się w cenach??
ale jak zrobisz zasłonkę z fajnego materiału to może dodać jeszcze uroku waszej sypialni zawsze coś innego:tak:

A co do malowania ścian w dziecięcym pokoju to też myślę że może pozwolić małej zadecydować w pewnym oczywiścvie zakresie... może wybierz kilka obrazków które Ty akceptujesz i pozwól jej wybrać z tych ten jej ulubiony?? Wilk syty i owca cała, a córcia będzie miała uczucie że sama wybrała:-p

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:-D , my już na szczęście kończymy pokoik małej , choć na początku będzie w naszej sypialni , tam ma już kołyskę przygotowaną .Też kupiliśmy meble w rbw , były naprawde tanie , nawet teraz jest dużo promocji, miałam kupić fotel do karmienia ale kupiłam jednak kanape też w rbw jest rozkładana więc w przyszłości posłuży jako dorosłe łóżko Julii. Tera mam etap wieszania obrazków, i ganiam M żeby mi kołki rozporowe wbijał a ja kombinuje co gdzie . Lubie takie urządzanie wnętrz.

Ps na ogólnym jest info od Luizy:tak:

tak właśnie zrobie, wygrzebie jakiś fajny materiał i ten regał napewno posłuzy po wyprowadzce Agatki do pokoju siostry... przynajmniej będzie większy porządek, bo teraz tylko się tam kurz zbiera i mnostwo gratów :-)

co do wyboru obrazka to masz eedytko rację... tyle, ze pokaże jej bez obrazka ze światem małej księżniczki, bo przecież ona jest paskudna
okladkamkm109.jpg

Dentico-łóżeczko super
Abejo-fakt,ta księżniczka nie za urodziwa,ale coś w sobie musi mieć,bo nasza Młoda też uwielbiała ją oglądać wcześniej:tak::tak::tak:.Teraz już tylko winx,witch i te sprawy:-D:-D:-D:-D

reklama
Dziekuje za wszystkie komentarze;-):-D
Dentico lozeczko piekne! Bardzo podobaja mi sie biale mebelki ale wszystkie mam w domu w brazie to musialam "isc" w tym kierunku:tak:
Nas jeszcze czeka zakup szafy lub duzej szafki na ciuszki Damianka,bo to miejsce ktore narazie wygospodarowalam starczylo na 1/3 rzeczy..;-)
Czy uwazacie ze przewijak jest niezbedny? Czy da sie "obejsc" taki wydatek?

Do góry