reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dostawała z Funduszu, bo facet z którym ma syna nie płaci, a wg prawa jest tak, że jak nie płaci powyzej 3 mies to mozna dostać tzw zaliczkę. Wiesz, jak pracuje sie we dwoje to moze dużo jest, ale jak pracuje tylko jedna osoba, która sama musi sobie wszystko opłacić, a dochód ma ok800zł na rękę na 1os to wcale tak dużo nie jest. Poza tym dlaczego dziecko ma nie dostać pieniędzy, które mu się należą? Przecież to nie są matki/ojca pieniądze na życie, tylko na wyżywienie tego dziecka...

reklama
Witam:tak:
szkuda przyszła do nas o 2:baffled: we wszystkie strony spała:baffled:

u nas chyba jakiś bunt się zaczyna:szok: młoda nie słucha jak nie podniesiesz głosu i się wydrzesz to nie reaguje:wściekła/y: żeby posprzątała pokój to sposobem Agutka muszę straszyć odkurzaczem;-) a najlepsze jest to że stęka przy sprzątaniu jakby w kamieniołomie robiła:baffled: jakieś psoty się włączyły i szkudzenie w miejscach niedozwolonych:baffled: już widzę co będzie od października:sorry2:

dzień dobry
ja też juz na nogach
ja sie wypowiem bo ode mnie się to zaczęło
Magdajucha nie że mam coś przeciw samotnym matką bo znam sporo "samotnych matek" i właśnei większośc z nich jest wersję taką jak Fredzik to opisała są w związkach partner zarabia pomaga i jeszcze częsć z nich mieszka z rodzicami więc babcie wnukami sie opiekują

nie chciałam ciebie w żaden sposób urazić po prostu zdziwiło mnie ze takie pierwszeństwa sa słyszałam ze pierwszeństwo mają zameldowani w danym rejonie a o innych zasadach nie słyszałam

u nas chmurkiiiiiiiiiiiiiiiiiii chyba popada choć coś mówili że w nocy burze miały być u mnei było cicho Bluu u ciebie była BURZA???????????

Witam:tak:
szkuda przyszła do nas o 2:baffled: we wszystkie strony spała:baffled:

u nas chyba jakiś bunt się zaczyna:szok: młoda nie słucha jak nie podniesiesz głosu i się wydrzesz to nie reaguje:wściekła/y: żeby posprzątała pokój to sposobem Agutka muszę straszyć odkurzaczem;-) a najlepsze jest to że stęka przy sprzątaniu jakby w kamieniołomie robiła:baffled: jakieś psoty się włączyły i szkudzenie w miejscach niedozwolonych:baffled: już widzę co będzie od października:sorry2:

jeny u nas jest to samooooooooooooooooooooooo
bunt mam na pokładzie obustronyy
a gardło mnie pobolewaaaaa i nie chcę wizyt sąsiadów że sie za głośno zachowuje ponoć mam z jednej strony 2 sąsiadów którzy są nieciekawiii

agatulka mieszkam na parterze więc trzeba się hamować:zawstydzona/y: ale można stracić cierpliwość jak mówi się po raz tysięczny "nie wolno":wściekła/y:

Roksi oj zammm toooooooooooooooooooooo
ja mam z obu stron sąsiadów nad i pod więc tez muszęęęęęęęę

a młody to sie taki pierdółek zrobił cycek po prostuuu i wszystko mama mama i nieraz się dziwie czy słowo tata potrafi
i coraz bliżej do przedszkola/żłobka wrrrrr

Hello :-). Ja się dalej kiepsko czuję :baffled:

Przepraszam, ale czy masz coś przeciwko temu, że samotne matki mają pierwszeństwo? Przecież wiadomo, że nie mogą liczyć na to, że druga osoba je wyżywi itp
Ja też na to nie mogę liczyć :sorry2:. Kredyt + opłaty za mieszkanie = 2200 zł, a mąż zarabia ok 2000. Jakbym przestała pracować, wylądowalibyśmy pod mostem. I co? Kogoś to interesuje? :-p

blu
mojej sąsiadki córka została zapisana do państwowego przedszkola w styczniu a oficjalne zapisy były od 1 marca:tak: miała tylko donieść zaświadczenie że rodzice pracują, nawet nie jest z rejonu:baffled: nie miała żadnych znajomości :no:
To ładny przekręt :szok:

Wiesz, jak pracuje sie we dwoje to moze dużo jest, ale jak pracuje tylko jedna osoba, która sama musi sobie wszystko opłacić, a dochód ma ok800zł na rękę na 1os to wcale tak dużo nie jest.
Jeżeli zarabia 800 zł i ma dziecko, to dochód na osobę wynosi 400 zł, a nie 1000. Dziecko to też osoba ;-)

reklama
Do góry