reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

By tak spać całą noc, na lewym boku, chyba musiałybyśmy się przywiązać sznurem do łóżka:D No nic, zmykam bo o 7 pobudka. Słodkich snów:)

reklama
moje toleruje tylko prawy bok bo jak tylko położę się na lewym to zaraz jest kopanie

tak w ogóle to polecam wrześniowy numer m jak mama-ciekawe rzeczy są opisane:-)
spadam spać:tak::tak::tak:

TADAM!!! 50 stron zaliczone :-D Aż się boję jechać na to wesele jutro, bo do poniedziałku napłodzicie pewnie ze 200 :szok:

Łiii szkoda ze nie ma zadnej laseczki z Łodzi

Ja jestem niejako z Łodzi :-) Przynajmniej z urodzenia... No i w poniedziałek i wtorek jeszcze tu będę ;-)

Ha wlasnie a ja bym chciala zostac ginekologiem i wlasnie moje pytanie brzmi czy rzeczywiscie wolicie chodzic do gina faceta? Bo wlasciwie to ja tez tak wole, bo mam zdanie o kobietach gin takie jak Ty Cherie, ale ja bym taka nie była tzn nie delikatna ;)

A ja nie lubię facetów - ginekologów. Ile razy do jakiegoś idę to rzuca głupimi uwagami, jest niedelikatny albo boi się dotknąć w ogóle. Kobieta przynajmniej wie jak to jest mieć okres czy gdy coś boli. Bez ściemniania czy innego owijania w bawełnę, ale przy okazji wie co i jak. Jeszcze nie trafiłam na faceta, który by sprawiał wrażenie jakby naprawdę wiedział o czym mówi. Wszystko brzmi jak wiedza książkowa, a kobieta wie z doświadczenia. Nie zamieniłabym mojej ginki na żadnego faceta!

Byłam też w dwóch sklepach dziecięcych, popytać co nieco na temat wózka i materaca. Dowiedziałam się, że materac najlepszy kokosowy lub kokosowy z gryką, bo sama pianka się wygniata. A co do wózka to opinie podzielone, potwierdzają się tylko pompowane koła, przekładana rączka i możliwość zainstalowania gondoli. :tak:

Ostatnio przestrzegano mnie przed gryczanymi materacami, bo ponoć łatwo się w nich lęgną robale. Znajoma rodziców kupiła dla swojej niepełnosprawnej córki a tam jakieś pluskwy były i się jej to rozpełzło po domu. My się zdecydowaliśmy na kokos.

o mojej porodowce w Matce Polce 90% opinii jest zlych... chodzi glownie o polozne, ale mam nadzieje ze sie milo rozczaruje...

zgadzam sie w zupelnosci, przeciez te bidne kobity sie nie rozdwoja, a kazda ma pod opieka iles pacjentek i kazda rodzi albo zaraz bedzie rodzic...

akozka jak ma sie zmarnowac to ja chetnie reflektuje na cos dla chlopczyka ;)

Bratowa rodziła w Matce Polce i chwaliła sobie bardzo. Gdybym rodziła w Łodzi to właśnie tam bym szła, albo do Madurowicza - choć tam akurat średnio jest ponoć, ale moja ginka tam pracuje.

Akożka jeżeli nie zgłosi się nikt bardziej potrzebujący to też możesz co nieco podesłać:-):-):-) Z chęcią bym sobie polumpeksowała ale nie mam okazji:-)

A co do ciuszków to po powrocie przejrzę co się nadaje dla chłopaka a co dla dziewczyny, bo kupowane było bez rozróżniania płci... Na pewno wszystko różowe odpada u mnie, mimo że to córa będzie ;-) I będzie może łatwiej jak jakoś w kupki to poskładam, bo naprawdę szkoda mi tych ciuszków... Sporo jest ładnych rzeczy, ale po co mi niby 30 koszulek?! Że o innych cudach nie wspomnę... Jeszcze zobaczę co Teściowie i Dalsza Rodzina wykombinowali, bo Marcin mnie straszy, że tam też czekają wory ciuchów! :confused::szok::szok:

No to zmykam się kąpać i spać :-) Dobranoc Dziewczyny!

Tez myslelismy o takiej kabinie,ogladalismy w Nomi:tak:tylko ja sie zastanawiam czy jednak nie kupic lepiej wanny z hydromasarzem:tak:ja ogolnie uwielbiam kapiele,maz jest za prysznicem.Mnie nie przekonuje prysznic bo jak pod nim dziecko umyć?Mam dylemat.

Mi gin powiedzial ze kilka lat temu ginekolodzy mówili ze szyjka powinna miec nie mniej niz 2 cm,potem zmienili to z racji czestych przedwczesnych porodów i teraz znowu zmienili na 3 cm.Tak mi tlumaczyl mój gin.Mi gin na palec stwierdzil ze jest ok ale na usg fdopochwowym wyszlo ze ma 3 cm czyli mieszcze sie w normie ale nie jest za ciekawie.
ja nie mam problemu z wyborem wanna/prysznic, bo jak wsadze wanne to nic innego sie nie zmiesci ;) poza tym wole prysznic, a ten ma gleboki brodzik wiec sie dziecko wykapie..
no mi gin tylko szyjke bada tak na fotelu, na USG nie mialam nigdy mierzonej...

wiecie jak tak ogladam zdjecia Aski z nad morza to normalnie mowcie co chcecie ale nasze morze jest najpiekniejsze !!!! ja juz bylam nad adriatykiem, czarnym, czerwonym, srodziemnym ... nawet nad atlantykiem ... nie umywaja sie do baltyckich plaz !!!! moze nie ta czystosc nie ten kolor ale TEN KLIMAT !!! i zachody slanca ... mistrzostwo swiata !!!
a mnie sie w naszym morzu podobają tylko zachody słońca, bo nad innymi takich nie ma, tak to zimne az w nogi łupie... w ogole wole na plazy kamienie ;) nie lubie jak mi ktos piachem na buzie sypie, no chyba ze beda u nas na plazy kiedys takie lezaczki jak w cieplych krajach to spoko. No i trafic na ladna pogode to tez szczescie
Mam pytanie czy któraś nosi soczewki kontaktowe? Bo chciałabym wiedzieć jak się w ciąży sprawdzają. Nie nosiłabym ich często, tylko na wykłady bo czasem jak za daleko siedzę to nie dowidzę (krótkowzroczność), a okularków nie lubię, toleruję jedynie w samochodzie jak mam prowadzić (na razie w L hehe).
Ja nosze soczewki, w ciazy sprawdzaja sie tak samo jak i przed, generalnie to super rzecz, ale okulary tez miewaja swoje plusy
Dziewczyny a słyszałyście może, że kobiety w ciąży, które biorą witaminy, rodzą duże dzieci? Na listopadzie wywiązała się taka dyskusja, szczególnie podobno po Maternie takie duże dzieci się rodzą. Co o tym sądzicie? Bo mnie się wydaje, że to chyba zbytnie uproszczenie problemu.
Ja nad morzem byłam raz jak miałam 6 lat, ale kiedyś na pewno pojedziemy z Maleństwem:)

ja tez cos słyszłam na ten temat ,ale to pic na wode ...ja brałam materne z Patrykiem i co ..Ładny kolos z niego sie urodzil ahhaahah 1460 g i 40 cm ot co !!!! maly kurczak !
tez cos slyszalam takiego o witaminach, Joanna ale Patryk z tego co pamietam urodzil sie w 28 tyg...? To chyba nie tak malo jak na tak wczesny porod

Ja się budzę na plecach choć zasypiam na lewym boku. Mam nadzieję, że to nie jest AŻ takie ważne by na tym lewym spać cały czas.
jesli chodzi o krążenie to tak jest najlepiej, ale jak jest u nas wszytsko okej to sobie mozna spac jak wygodnie

akozka a ja sie wlasnie musze do wtorku wyprowadzic, a ja dla odmiany o madurowiczu czytalam same dobre opinie... na odzic po ludzku chyba, ale moj gin i tak jest z matki polki ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a słyszałyście może, że kobiety w ciąży, które biorą witaminy, rodzą duże dzieci? Na listopadzie wywiązała się taka dyskusja, szczególnie podobno po Maternie takie duże dzieci się rodzą. Co o tym sądzicie? Bo mnie się wydaje, że to chyba zbytnie uproszczenie problemu.
Ja nad morzem byłam raz jak miałam 6 lat, ale kiedyś na pewno pojedziemy z Maleństwem:)

Hahahha ciekawa teoria:tak: podobna do tej, że jak ma sie duzy brzuch to znaczy, że duże dziecko sie urodzi;-)

Moka ja też to słyszałam i to od koleżanki położnej. Właśnie to dotyczyło Materny

A teraz nadrabiam zaległości. Szefostwa nie ma. Teraz obżeram się ciastem czekoladowym i popijam kawkę :-p. Może dobrze, że tylko raz w miesiącu wysyłam wypłaty :-D:tak:;-)

witam się z rana.. ;D
haa jestem po pierwszej porcji kaszki.. dla dzieci.. ETAP I po 4 miesiącu hehehehehe
pychoootaaa ;DD
moje dziecko też nie toleruje lewego boku.. przewaznie śpię na prawym a budze sie różnie..

reklama
ja nie mam problemu z wyborem wanna/prysznic, bo jak wsadze wanne to nic innego sie nie zmiesci ;) poza tym wole prysznic, a ten ma gleboki brodzik wiec sie dziecko wykapie..
no mi gin tylko szyjke bada tak na fotelu, na USG nie mialam nigdy mierzonej...

tez cos slyszalam takiego o witaminach, Joanna ale Patryk z tego co pamietam urodzil sie w 28 tyg...? To chyba nie tak malo jak na tak wczesny porod

Ja z kibelkiem mam to samo ,wanne wstawie a raeszta stala by na dworze chyba taki on wielki ahahha :) Wiec tylko prysznic!

Patryk urodzil sie 33 tygodniu.32 zaczely sie saczyc wody ,przytrzymali do 33 tygodnia bez wstawania z łózka i napelniali kroplowkami bo wody wsiaz uciekaly co grozilo uduszeniem malenstwa.Tak wiec nic to nie dalo i 33 tygodniu zostal wyciagniety z mojego brzuszka.! Jak na 33 tydzien uslyszalam za maly i za chudy.Urodzil sie z hipotrofia plodu ! I materna nic nie dala hahahaha !

Do góry