reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

jestem padnieta ten upal mnie dobija jak wrpocilam z miasta po spotkanku z Asia odrazu sie rozebralam do sukienki bez majteczek i stanika:-p

wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych imprezowiczow:-D

Laura spi taka marudna byla ze nie wytrzymalam i kazalam jej sie polozyc Spi godzine wiec zaraz sie obudzi a ja robilam plyte dla kamerzysty z fotami ehhh wybralam 201 zdjec:szok: ale jak sie ich ma mnostwo to ciezko sie zdecydowac:-D

reklama
Mi wyszlo ze to jest 97 jak patrzylam na dziewczynki:tak::tak::tak:
I wtedy moze wazyc tak do 16 kg:tak::tak::tak:

A ile wazy Oliwka:confused:Napewno mniej:-p
Hahaha Ja weszłam na kalkulator ,bo tam najdokładniej.
Przy wzroście 92 cm to i Ty i ja nie miałyśmy racji.
Wychodzi pomiędzy 90 a 97 centyl.
Zastanawiam się jednak skąd ta różnica?
Widocznie w róznych książeczkach zdrowia są różnie drukowane siatki centylowe.
:-D:-D:-D:-D

Kalkulatory Medyczne :: Grupa Medforum :: BMI, siatki centylowe, wskaźnik Pearla

My wlasnie skonczylismy obiadek:tak::tak::tak:Naczynka juz pozmywalam:-)
Mlode sie nie wyspaly i caly czas albo marudza i cos wymyslaja albo mi wyja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:
A jedziemy zaraz do mojego chrzesniaczka i na zakupy

Ale jestes spostrzegawcza:tak::tak::tak:
A jak dlugo nie jesz paczkow i drozdzowek to tez chudniejsz:confused:czy tylko jak najpierw sie nimi naopychasz
Jak nie jem drożdżówek to waga stoi w miejscu jak zaklęta :-D:-D:-D:-D:-D

Laseczki podrzućcie pomysła na prezent dla chrześniaka;-)-tylko taki w cenowych granicach rozsądku.
Jaka cena dla Ciebie jest rozsądna?
Ile lat ma chrześniak?
To istotna sprawa.
Dziewczynki wrzuciłam notkę na swojego bloga.
Takie moje narzekanie....:sorry2:
Gdyby któraś chciała poczytać to zapraszam.

DZIEWCZYNKA 92 cm 2 latka
92 cm to 75 centyl wg siatki
wg siatki 12,5-13 kg to 50 centyl
ok.14 kg to 75 centyl
proszę bardzo.:tak::-D:-D

no widzisz Agnes,Dowikla Ci wszystko napisała prostym językiem.:tak::-):-);-)

no tak ale to znaczy że Oliwka jest w dobrych parametrach czy nie?,bo ja nie kumam z tmi siatkami :no::no::no::no:

Mi wyszlo ze to jest 97 jak patrzylam na dziewczynki:tak::tak::tak:
I wtedy moze wazyc tak do 16 kg:tak::tak::tak:

A ile wazy Oliwka:confused:Napewno mniej:-p

ok 13,5-14kg w połowie wrzesnia pójdziemy na bilns dwulatka to będę wiedziec na pewno:tak::tak::tak::tak:

Anicie oko ropieje, dlatego wymaz, brali. Miesiąc temu jak byłam też mówiłam, że ropieje to kazała kropelki dawać i tyle. :baffled:

A o sobie nie chce mi się pisać, jak mnie najdzie to się wygadam :dry:

buziale :sorry2:

no tak ale to znaczy że Oliwka jest w dobrych parametrach czy nie?,bo ja nie kumam z tmi siatkami :no::no::no::no:

ok 13,5-14kg w połowie wrzesnia pójdziemy na bilns dwulatka to będę wiedziec na pewno:tak::tak::tak::tak:
gdyby była ponad normę to by przekroczyła 97 centyl :tak::-):-)
Nie masz się co martwić wszystko jest w porządku.
Według wago ma między 75 a 90 centylem ,czyli wszystko w normie.
Jest po prostu duża.
Stosunek wzrostu do wagi jest taki sam,czyli wszystko idealnie.:tak::tak:

Anicie oko ropieje, dlatego wymaz, brali. Miesiąc temu jak byłam też mówiłam, że ropieje to kazała kropelki dawać i tyle. :baffled:

A o sobie nie chce mi się pisać, jak mnie najdzie to się wygadam :dry:

buziale :sorry2:
U nas to samo było z naszym chrześniaczkiem i też ciągle kropelki dawali i masaże kazali robić .Robiło się zakażenie bakteryjne ,a potem okazało się,że był kanalik łzowy niedrożny i trzeba było zabieg robić.
U dzieci do 6 tygodni chyba robią to na żywca w gabinecie i trwa dosłownie kilka chwil a już u takich jak Mateusz to trzeba było pod znieczuleniem i z pobytem w szpitalu.
Sprawdź sama czy jak ona płacze to jej łzy kanalikiem odpływają do noska czy od razu wypływają z oczka.
Może to być przyczyną.:dry:

Butki zamowione--dzisiaj znowu zabiegany dzien ;/

A teraz sobie siedze,mialam isc z mezem "po cos" do drinkow bo mam ochote na zimnego ale oczywiscie mu sie nie chcialo,wiec jak tylko zasnie mały to sama pojde....bez łaski ale foch jest...

Hello
Ja niedawno wrocilam z zakupkow i wkoncu kupilam Dominikowi czesc rzeczy potrzebnych do szkoly:tak:Jutro albo w poniedzialek dokupie reszte bo kupowalam z pamieci i cos mi malo tego wyszło:szok:

AGNES
Oliwka jest idealna i juz nie wymyslaj:-p:-)
Jest sliczna ,zdrowa a to chyba najwazniejsze:tak::tak::tak:

MH
Oby z oczkiem Aniczki wszystko bylo dobrze:tak::tak::tak:

EWELINKA
To super ze butki zamowilas:tak::tak::tak:Pokaz nam sie w nich jak juz przyjda:-);-)

MARTA
A moze podpytaj sie rodzicow swojego chrzesniaczka bo mozesz kupic:tak::tak::tak:
Moja siora sama wybrala sobie prezent:-)
Ja chcialam kupic cos innego ale wybrala to co bedzie potrzebowala i jest git

reklama
To prezent na chrzest od M bo za tydzień do chrztu będzie małego (3m-ce) trzymał:tak:.Rodziców poinformowałam,że u nas w zwyczaju jest to ,że chrzestny kupuje świecę i za chrzest płaci i tak coś do 150zł max szukam;-):tak:.
Nerwa mam:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:,bo do wózka Jula ktoś mi petów nawsadzał i paczkę z zużytymi chusteczkami higienicznymi a jak przyczepiłam tablicę rejestracyjną na wózek to z jednej strony ktoś odkleił a jak przyczepiłam znowu to jak wyszłam na klatkę to na wózku nie było tylko na skrzynce od gazu na górze leżało:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.W poniedziałek do spółdzielni idę zgłosić,co komu wózek przeszkadza - stoi cały czas w kącie i tyle:baffled:.

Do góry