Chérie
Mama Danielka
Wczoraj rano mierzyłam obwód brzuszka -- 85cm![]()
Ty chudzino... ja mam równą stówę na wysokości pępka

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wczoraj rano mierzyłam obwód brzuszka -- 85cm![]()
Ochh ja biletu na derby nie dostałam
Ale zabierałam juz dizdzię w brzuchu na mecze
Spodobał jej się nawet nasz nowiuśki stadion:-):-)
Cześć dziewczyny, wróciliśmy wczoraj z Cieszyna nad ranem - o 4. I pierwsze gdzie pojechaliśmy to pogotowie... :-( Znowu się potworzyły przestrzenie hipoechogenne w łożysku, znowu chwilowe krwawienie, strach i stres. Nie chciałam zostać w szpitalu, znowu mam Duphaston i No-spę 3x dziennie (cholera, nie uwolnię się od nich) i całkowity zakaz chodzenia. Mój gin (akurat miał dyżur) lekko się uśmiechnął i powiedział, że moje łożysko przypomina ser szwajcarski
![]()
Z malutką dobrze wszystko (znowu nic nie znalazło się między nóżkami!!! albo się dobrze chowa, albo to 100% kobietka :-)), tylko boję się strasznie, że łożysko nie wytrzyma
Wesele było super oryginalne! Zaślubiny w kościele ewangelickim (pierwszy raz w czymś takim uczestniczyłam wynajdując różnice między katolickim), później młoda para pojechała dorożką (w deszczu...) do restauracji, gdzie odbył się uroczysty obiad. Po 3 godzinach impreza przeniosła się do domu młodych.
Pan młody (jako, że jest strażakiem) wystąpił w mundurze strażackim (zamiast garnituru) a pani młoda w ludowym stroju szwajcarskim (rodzinne korzenie). No świetnie to wyglądało i jestem dla nich pełna podziwu, bo wszystko zaplanowali i opłacili sami, bez niczyjej pomocy. Pani młoda ma już elikatny brzuszek (4miesiąc ciąży), badania prenatalne póki co wychodzą badzo dobrze (ma 34 lata) - zatem tylko się cieszyć z ich szczęścia.
Lecę Was nadrabiać.
hej Piękne,
Ja właśnie wróciłam ze szpitala :--
-( Miałam skurcze nieregularne od rana a potem nagle sie to nasiliło - dosłownie co 2 minuty. No i pędem na izbe przyjęć. :-( Zbadali mnie, szyjka 4 cm twarda ale łożysko bardzo nisko. Dostałam zastrzyk z nospy, recepte na jakieś czopki i mam leżeć. Jutro wizyta u mojej ginki o 14 i zobaczymy co powie. :-(
Mea no mamy nadzieję, że baaaardzo mooocno![]()
ale mi się nudzi, idę jakiś horror obejrzeć, prawdopodobnie The Uninvited
YouTube - The Uninvited Movie Trailer (2009)
ale Wy gnieciecie te wasze cycki... ja sprawdzam co jakiś czas i nic, ani jednej kropelki![]()
Ja chyba niedługo wskoczę w DDbo ciasno coś mi się robi w cyckonoszu
![]()
Doczytałam was dziewczyny to zaraz będę mogła w końcu iść spać!
Strasznie mi przykro że musicie leżeć ale czego się nie robi dla maleństwa! Ja nie wiem jak bym sobie poradziła w takiej sytuacji!
Małe dziecko , M w pracy a ja leżeć! Brrr....odpukać żeby do końca było dobrze!
A dziś dopiero dowiedziałam się czemu ta moja Hania taka zmierzła ostatnio!
Nie dość że 4 kły są w trakcie wychodzenia to jeszcze zaczęły się pojawiać najgorsze ostatnie 4 zęby!!! I to wszystko naraz!
Boże jak pomyślę że znów mnie to czeka od początku to aż mnie ściska
To dobranoc dziewczyny
kopciuszku kup migdaly i chrup do woli ... na zgage u mnie narazie dziala w 100%![]()