reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

HEJ DZIEWCZYNKI

Ja po wizycie dzisiaj, wlasnie wrocilam i ogolnie wiesci takie sobie.

Z dzieckiem na szczescie wszystko w porzadku, jest duze na ponad 20 tygodni, wazy 400gram, wszystkie wymiary super, pokazywal mi nawet aorte.

Niestety szyjka macicy mi sie skrocila o kilka milimetrow i to nie jest dobry znak, dziecko uciska glowka na szyjke i troche mi ciazy, widac jakis lejek i lekarz mowi,ze to dosc wczesnie bo dopiero 20 tydzien i troche sie obawia.. fakt faktemm,ze ja ostatanie 3 tyg caly czas latam.. nono stop. Kazal mi lezec jak najwiecej, nawet nie siedziec tylko leezec, bo siedzenie to tak samo jak chodzenie..takze mam doline...:-( troche sie zmartwilam.. ide za 2 tyg na kontrole. mam nadzieje,ze to sie nie poglebi.. bo wtedy cos wspomnial o jakims szwie.

oporcz tego mam slabdsze wyniki krwi niska hemoglobine i mocz... zapisal mi jakies dodatkowe zelazo z kwasem foliowym + mam zrobic posiew moczu..

Eh..... no to nic pociesxzajacego,dobrze ze z dzidzia wszystko ok. Plci nie znam nadal.

Buziaki :eek:

reklama
Ja pierwszą ciąże od 25 tygodnia przeleżałam w szpitalu do 36 tygodnia.
Mam nadzieje że teraz bedzie ok bo w domu mam synka i nie wyobrazam sobie pobytu w szpitalu:(

Nawet 0,5% to dla mnie dużo, za dużo, w 0,5 l jest 2,5 ml czystego alkoholu.... Nie podam dziecku alkoholu po jego urodzeniu i tak samo nie podaję mu, gdy jest w moim łonie, sprawa jest dla mnie oczywista....
Za piwem to nie przepadam a odkąd jestem w ciąży jestem ogromnym przeciwnikiem alkoholu brakuje mi jednak winka do obiadku, do którego jesteśmy z mężem przyzwyczajeni ale odbije to sobie potem :-)

Losek najważniejsze że malenstwo zdrowe a leżenie może być nawet przyjemne wszystko zależy od odpowiedniego nastawienia:tak:

Karoli4 bylam w HM w tarasach ale tak szczerze mówiac nie wiele było ciekawego. a odkryłam fajny sklpe na mokotowie i tam kupiłam zajefajne ogrodniczki;-) jutro zrobie fotkę i wrzucę ale są naprawde przecudne!!!
Kaja 10 jesli juz wczesniej miałas orpyszczkęto nie ma powodu do zmartwień. masz poprostu wirusa w sobie kt.óry sie uaktywnia w momentach osłabienia organizmu. nie mart się ja mialam opryszke w 7 i 8 tc i lekarz powiedzial ze nie ma sie co stresowac.a maść najlepsza teraz na opryszczkę to rozgnieciona z woda aspiryna-dziala cuda!!!
Golanda ja tez juz +5,5 albo i 6 to zalezy od tego ile wypije wody;-) nie to zebym sie stresowala waga ale uwazam bo wiem ze potemc iezko bedzie mi zgubic bo ja poprostu uwielbiam jesc;-)

jesli chodzi o kawke to ja pijam rozpuszczalna z jednej łyżeczki a w knajpach caffe late-uwielbiam to;-)

co do zaprać to ja zawsze miałam z nimi problemy a w ciązy jakoś wszystko się zmieniło...moze dlatego zepiję duzo wody i jem duzo owocówi warzyw.

no a poza tym dziewczynki byłam dzis na USG i
będziemy mieli córcię!!!
to chyba najszcęsliwszy dzień w moim życiu!!! Niunia jest zdrowa waży 450 gram i ma 25cm;-) z tego co lekarz mówił to wagowo i wzrostowo wyglada na 22tc a nie 21tc ale sie małpeczka rozszalała;-)
alez mnie energia rozpiera!!!az lekarza wysciskałam;-) no i najwazniejsze lekarz powiedzial ze moje leki na astme nie zaszkodzą dzidzi więc juz wogule moge spac spokojnie!!

będziemy mieli córcię!!!
to chyba najszcęsliwszy dzień w moim życiu!!! Niunia jest zdrowa waży 450 gram i ma 25cm;-) z tego co lekarz mówił to wagowo i wzrostowo wyglada na 22tc a nie 21tc ale sie małpeczka rozszalała;-)
alez mnie energia rozpiera!!!az lekarza wysciskałam;-) no i najwazniejsze lekarz powiedzial ze moje leki na astme nie zaszkodzą dzidzi więc juz wogule moge spac spokojnie!!

Gratuluje:-):-)

Hej dziewczynki!:-)
Ja też musiałam zakupić sobie spodenki ciążowe,bo nawet do lekarza nie miałabym czego włożyć:szok:,pomimo tego że ja nawet przed ciążą do szczupłych nie należałam to i tak się już w swoje spodnie nie wcisnę.Tak całkiem przypadkowo spodobał mi sie jeszcze taki sweterek zielony i taka fajna bluzka czy raczej tunika czerwona to oczywiście też kupiłam.:-DJutro postaram sie wkleić zdjęcia.

Oczywiście witam nowe styczniówki a "starym"gratuluje dobrych wieści

Dobrej nocki pa

reklama
Do góry