reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a ja zrobilam piers z kurczaka w panierce z sezamem:rofl2:

Luna
praca sie oplaca, fajnie ze macie ten klub

Malinka
juz widze jak lecialas po Julke:szok:
Co to za plecak co przemaka:szok:

Dowikla
widze u Ciebie takie zapedy na obiad jak u mnie:-D

Agnes
niech spia przynajmniej masz czas dla siebie:tak:

AS
bardzo madra rozmowa nie wiedzialabym co odpowiedziec:eek:
ania plecak nie przemaka pod warunkiem że się go zamknie a jak się idzie z owartym pleckiem w ulewnym deszczu spacerkiem ze szkoły to ma prawo przemoknąć:cool:
Ja bym spróbowała jagodami zatrzymać.:tak:
Chcę kupić generator pary jako żelazko.
Ma ktoś takie cudo?
Jak się sprawdza?
Philips PRASOWANIE NA PARĘ GC8261 kupić tanio
nigdy takim nie prasowałam ale podoba mi się ogromniaście:tak::tak::tak:u nas na osiedlu w pralni coś takiego mają:tak:
witam na nocnym dyzurze jeszcze przed godzina policyjna:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
wyobrazcie sobie ze od pol godziny u mnie juz wszyscy spia:-D:-D:-D:-D:-D:-Dtzn Paulina jakies 5minut,ale juz jest bloga cisza:-):-):-):-):-):-)

wizyte u alergologa zaliczylysmy z przygodami.
Paulina ma 142c, i wazy 33kg a Weronika ma 90cm i wazy prawie 16kg:szok
Paulina dostala zyrtec na 3mieisace,Weronice mam znow probowac nabial.chyba kupie jakis deserek z twarozkiem to bede wiedziala ze od mleka a nie od konserwantow chrypa czy wysypka.tylko poczekam az wyzdrowieje tak do konca.
poza tym ok.Weronika pierwszy raz nie zaplakala przy badaniu:szok::szok::szok::szok::szok:.miala ochote ale ja zagdalaam;)i dala sie zmierzyc i zwazyc tez bez placzu:-D

podlapala zdnaie "co to?" i teraz wszedzie go uzywa:happy:

co do przygod.wszytsko ladnie pieknie ale podusilo mnie ubrac sie w kremwe spodnie i biala bluzeczke.z 2 dzieci w podroz pocagiem iautobusami.madra jestem......
dotarlysmy na peron,wpadlam jeszcze kupic picie-kubusia i sok wisniowy...i to mnie zgubilo.prawie pod warszawa zachcialo mi sie pic.no i wzielam sok wisniowy,butelka z dziobkiem wiec odkrecialm cala nakretke....a tam nalane pod sam korek:szok::szok::szok::szok::szok:
no i ten sok wisniowy tak pieknie komponowal sie z moimi kremowymi spodniami ze zal bylo to scierac:-D:-D:-D:-D:-D
ale bylam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zeby nie to ze tyle ludzi wokol to bym klela na czym swiat stoi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chusteczki nawilzane sa jednak bardzo pomocne.akurat mam huggiesa.wiec wiekszosc tych plam udalo mi sie zetrzev ale bladorozowe byly i bylo widac

a zapomnialam napisac dzie te plamy-na rozporku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11i wokol niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

jakos dojechalam do wawy,siora po nas wyszla i dobrze ze miala blzue wiec caly dzien przelazilam z jej bluza przewiazana w pasie to mi rekawy chociaz krok zakrywaly:-D:-D:-D:-D:-D

no i pomijajjac fakt ze przerabiaja jedno z wiekszych skrzyzowan w stolicy akurat tam gdzie amy przesiadke,to musialam lezc z wozkiem po nielzych wertepach i piachu,to szanowny pan budolwnaiec kazal mi isc na okolo bo akurat na przejsciu dla pieszych stala ich ciezarowka i cos na nia ladowali,.jak juz przeszlam prwie to ciezarowka odjechaa wiec panu pogrozilam palcem i powiedzialam ze zaraz bedzie niosl wozek p tych dolach.usmiechnal sie i powiedzial ze chetnie pomoze:-D

potem jak juz wraclaysmy t byl niezly tlok w autobusie i jak wjezdzalam do autobusu wozkiem to malo jednego chlopaka nie rozjechalam bo nae wylazl,ale grzecznie przeprosil
pozniej juz na ostatnim zakrecie tak mna zarzucialo i nie mialam sie czego zlapac ze polecialam plecami na tego chlopaka i tylko krzycze"kaska lap!"
dobrze ze ten chlopak sie nie ruszyl bo bym alnela o glebe:-):-):-):-):-):-)
grzecznie przeprosilam ale zunalz usmiechem ze nic sie niestalo:-)

a Weronika dziszrobilo siku na sedes bez nakladki,w centrum:-)
ale mi sie zeszlo z tym pisaniem:szok:
kochana ale mi się twoje streszczenie dnia podoba no wyłam ze śmiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jak ja przyszłam to nikogusieńku już nie ma:cool2::cool2::cool2:ale ok ja też zaraz spać idę może jeszcze pietruszkę wykorzystam:-p
dzieciaki już śpią ja jeszcze jak wróciłam z pracy to książki adamowi okładałam bo ma kilka niewymiarowych gdzie okładek gotowych na nie kupić nie można:sorry:zrobiłm pietruszce kolację a on nakarmił antka i położył go spć bo poszedł toniek spa dziś o 22.30 no ale wstał o 19:cool2:miał dziś nutę do spania w dzień oby w nocy też miał:-)
no to mykam się tulić:tak::tak::tak:
buziole kochane:happy:

witam jako pierwsza w deszczowy poranek:-)

kurcze ale ja literowki strzelam,wbczcie:zawstydzona/y:

wstalam dac malj kasze i juz nie oplacalo mi sie klasc spac bo zaraz Pauline trzeba budzic
wiec witam sie z kawka:-)

nie wiem czy w nocy byla burza,ale mysl ze tak bo spalm jak zabita:-D
teraz pada lekki deszczyk.
a ja w nocy mialam okna pootwierane takiego upalu w nocy we wrzesniu nie pamietam:no::no::no::-D
a teraz jest 16stopni:szok::szok:

witam jako pierwsza w deszczowy poranek:-)

kurcze ale ja literowki strzelam,wbczcie:zawstydzona/y:

wstalam dac malj kasze i juz nie oplacalo mi sie klasc spac bo zaraz Pauline trzeba budzic
wiec witam sie z kawka:-)

nie wiem czy w nocy byla burza,ale mysl ze tak bo spalm jak zabita:-D
teraz pada lekki deszczyk.
a ja w nocy mialam okna pootwierane takiego upalu w nocy we wrzesniu nie pamietam:no::no::no::-D
a teraz jest 16stopni:szok::szok:
u mnie leje od wczoraj i od wczoraj zimn- ale ja wole to niz upaly;-)

ale oczywiscie spac nie moglam i zasnełam kolo 1....:eek::eek::eek:

Witam i ja
Jak zwykle niewyspana:no:Co dzien jest mi coraz gorzej wstawac a to dopiero poczatek:szok::-D
Mlody o cos strzela fochy:wściekła/y:
Zaraz wychodze z Nim do szkoly:tak:

Pogoda taka sobie-na razie nie ma slonca ale tez nie pada

Anabubka u nas tez wszystkie okna pootwierane i nawet ( co dziwne na tym osiedlu) przeciagu ni było. Mala za to cala naoc przespala z jedna pobudka na piciu.

Witam,my po bilansie - Julu 15 kilo żywej wagi(97 centyl):szok: i 90 cm(75 centyl).

Babka honorowa była,a ile u Was przekłucie:eek:,bo u mojej kosmetyczki to 25zł z kolczykami antyalergicznymi:tak:?
No to masz niebylejakigo chłopa w domciu
Za przekłucie + kolczyki 38zł. Nie oddałaby podejrzewam, ale zapytałam, czy za tak wykonaną usługę i cierpirnie dziecka nalezy sie pelna odplatność???!!!

Anabuba, no przygody wczorajsze nie byle jakie, szkoda tylko tych spodni, mam nadzieje, że plamam Ci z nich zejdzie.
O rekawiczki sie nie upomniałam, bo samam mialam takiego stresa i przed pierwszym i na drugim kłuciu, że szok...no nie pomyśłałam, dopiero po czasie w domu...
Anabuba, myśłisz, że to może być jelitówka? Gardło na pewno nie. No i zapomniałam dodać, że ja też mam mega rozwolnienie, i zachodze w glowe czy mysmy sie nie podtruly, tylko co my takiego jadłyśmy-wszystko co i my to i tatus, a on zdrów. Ale na jelitówke to jakies bóle, jakies dolegliwości, a tu nic ani ja ani Wiki. No zgłupiałam, a nie bardzo chce isc do rzychodni, bo ostatnio przechodziłam i chcialam wejsc po recepte ( zamówić) to cala kupa chorych dzieciaczków.

Dzięki dziwczyny za rady, dzis wyrusze na poszukiwanie jagód, najpierw do piwnicy, bo chyba poprzedni lokatorzy coś mówili , że zostawiają szkiełka z zapasami.

no, przyszedł już przezent dla chrześniaczki i z musze przyznac, ze jej fotelik jest i ladnejszy i lepszy od tego, który kupiłam Witusi, no niech ma i sie nim cieszy:tak:

Lunka mala ma tylko biegunke?czy wymioty tez?
a skoro Ty tez masz to moglyscie cos zlapac.a nie bralyscie antybiotkow ostatnio?

jaka wkladke buta ma Twoja mala?
pytalam w rowie co u Moni

Medeuska-nie dziwie sie ze wolisz chlod:-)
ja w ostatnim miesiacu to w nocy stawalam co 1-2godziny na siku i strasznie bylam przez to niewyspana

Lunka Tobie na biegunke polecam stoperan
na mnie dziala:-)
a mlej Enetrol plus probiotyki i jagodki:-)

Dowiklaa-no to teraz dolaczylas do grona chronicznie niewyspanych:-):-):-)
przyzwyczasz sie
a jutro sobota:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lunka mala ma tylko biegunke?czy wymioty tez?
a skoro Ty tez masz to moglyscie cos zlapac.a nie bralyscie antybiotkow ostatnio?

jaka wkladke buta ma Twoja mala?
pytalam w rowie co u Moni

Medeuska-nie dziwie sie ze wolisz chlod:-)
ja w ostatnim miesiacu to w nocy stawalam co 1-2godziny na siku i strasznie bylam przez to niewyspana
Mała ma tylko biegunke, ja byłam na antybiotykach, mała nie. Wkładka jakieś 15 cm. O Moni już odpisałam.

Lunka Tobie na biegunke polecam stoperan
na mnie dziala:-)
a mlej Enetrol plus probiotyki i jagodki:-)
Patrz, ja się męcze a zapomniałam, że mam 3 rodzaje leków na biegunkę, no ciemna maso!!!:-D:-D:-D
Skocze do apteki i sie zaopatrze dla Małej. Wielkie dzięki.

Dziś jest piątek???? Matko myśłałam, że czwartek, z tego wychodzi ze zapomniałam jakiejs tabletki anty wziąść, no i kurde znów na gumie...:wściekła/y:

Do góry