reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No i jestem w domku:-)Wymeczona i wkurzona bo mlode mi caly czas wyja i marudza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:juz nie mam pojecia o co Im chodzi:no:
Zaraz umyje Im zabki,zrobie kaszke i sprobuje polozyc spac:-p:-p

Witam,my po bilansie - Julu 15 kilo żywej wagi(97 centyl):szok: i 90 cm(75 centyl).
a kogo wylaczylas meza???:-D:-D:-D:-D:-D
Dobre,
poprawy nastroju życzę!!!:tak::-):-):-)
a % to by u mnie zęby musiały mieć żeby się ostały:-D
mój bedzie w piątek:tak::-p;-)
Nastrój lepszy a i wypłata jutro,niewiele ale zawsze coś i M też wraca;-):tak:.
Co do uszolków mojej malutkiej, zadzwoniłam do właścicielki, opowiedziałam całą sprawę, ta się wściekła, mało przez tel do mnie nie wyszł, żeby to biedne uszko zobaczyć, prosiła by natychmiast z małą przyjechać, pojechaliśmy, niestety nie byuło tej suki co to zrobiła, a szefowej bardzo zalezy zeby wiedziec która, jak zobaczyła uszko i ta rożnicę, to przysiegam zrobila sie purpurowa, Piotr był i widzial. Poprawiła, naprzepraszala sie, i obiecała , ze dojdzie która i robote już ma za sobą. Mala przezyla, ale jak tylko weszłyśmy do salonu zaczela palakac, nie pomagalo zagadywanie, zadne obrazki, naklejki i rysowanie buziek na rączce, no, ale babka szybko i juz po krzyku. Acha, no i kase oddała.
Babka honorowa była,a ile u Was przekłucie:eek:,bo u mojej kosmetyczki to 25zł z kolczykami antyalergicznymi:tak:?
A u nas dzisiaj leje i burze mamy.
A moje dziecko do 14 do 20 jedzie do tesciowej :)
Ja ja bym tak chciała:dry:,ach.

kochana to zapraszam do mnie wietrznie mokro i do tego kałuże wielkości bajora:-D:-D:-D:-D:-Dto jak wadasz???bo wodę na kawę nastawiam:tak::rofl2:
U mnie tylko wieje :tak: jak na razie się nie chmurzy i oby tak zostało :tak:
A u mnie słonecznie i gorąco cały dzień:tak:.
zastanawiam się czy sobie czegoś nie kupić na allegro, tam jest sporo takich fajnych i oryginalnych roślin, moja kumpela kupiła nasiona dziwaczka i wszystkie jej wzeszły:tak::tak::tak:dała mi dwie doniczki jeden nawet już lada moment zakwitnie a podobno jego kwiaty świecą w nocy:tak::tak::tak::tak:
Jakby co to ja na szczepki chętna;-):tak:.
witam kochaniutkie wybaczcie ze nie nadrobie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
moj m przyjechal przed chwila :-D:-D:-D:-D
wiec do poczytania w poniedzialek
bo wczesniej to mi raczej nie pozwoli :no::no::no::no:
A ja nadrobiłam 11 stroniczek :cool:i spadam na filmy:tak:.
Będę ok.23-ej.

Oliwka po kolacji,umyta i lezy już w łóżeczku.oby zaraz usnęła.

edit: no i Oliwcia już spi :tak::tak::tak::tak::tak: a tu takie pustki :szok::szok::szok::szok::szok: hej hej wychodzic z norek :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

witam na nocnym dyzurze jeszcze przed godzina policyjna:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
wyobrazcie sobie ze od pol godziny u mnie juz wszyscy spia:-D:-D:-D:-D:-D:-Dtzn Paulina jakies 5minut,ale juz jest bloga cisza:-):-):-):-):-):-)

wizyte u alergologa zaliczylysmy z przygodami.
Paulina ma 142c, i wazy 33kg a Weronika ma 90cm i wazy prawie 16kg:szok
Paulina dostala zyrtec na 3mieisace,Weronice mam znow probowac nabial.chyba kupie jakis deserek z twarozkiem to bede wiedziala ze od mleka a nie od konserwantow chrypa czy wysypka.tylko poczekam az wyzdrowieje tak do konca.
poza tym ok.Weronika pierwszy raz nie zaplakala przy badaniu:szok::szok::szok::szok::szok:.miala ochote ale ja zagdalaam;)i dala sie zmierzyc i zwazyc tez bez placzu:-D

podlapala zdnaie "co to?" i teraz wszedzie go uzywa:happy:

co do przygod.wszytsko ladnie pieknie ale podusilo mnie ubrac sie w kremwe spodnie i biala bluzeczke.z 2 dzieci w podroz pocagiem iautobusami.madra jestem......
dotarlysmy na peron,wpadlam jeszcze kupic picie-kubusia i sok wisniowy...i to mnie zgubilo.prawie pod warszawa zachcialo mi sie pic.no i wzielam sok wisniowy,butelka z dziobkiem wiec odkrecialm cala nakretke....a tam nalane pod sam korek:szok::szok::szok::szok::szok:
no i ten sok wisniowy tak pieknie komponowal sie z moimi kremowymi spodniami ze zal bylo to scierac:-D:-D:-D:-D:-D
ale bylam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zeby nie to ze tyle ludzi wokol to bym klela na czym swiat stoi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chusteczki nawilzane sa jednak bardzo pomocne.akurat mam huggiesa.wiec wiekszosc tych plam udalo mi sie zetrzev ale bladorozowe byly i bylo widac

a zapomnialam napisac dzie te plamy-na rozporku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11i wokol niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

jakos dojechalam do wawy,siora po nas wyszla i dobrze ze miala blzue wiec caly dzien przelazilam z jej bluza przewiazana w pasie to mi rekawy chociaz krok zakrywaly:-D:-D:-D:-D:-D

no i pomijajjac fakt ze przerabiaja jedno z wiekszych skrzyzowan w stolicy akurat tam gdzie amy przesiadke,to musialam lezc z wozkiem po nielzych wertepach i piachu,to szanowny pan budolwnaiec kazal mi isc na okolo bo akurat na przejsciu dla pieszych stala ich ciezarowka i cos na nia ladowali,.jak juz przeszlam prwie to ciezarowka odjechaa wiec panu pogrozilam palcem i powiedzialam ze zaraz bedzie niosl wozek p tych dolach.usmiechnal sie i powiedzial ze chetnie pomoze:-D

potem jak juz wraclaysmy t byl niezly tlok w autobusie i jak wjezdzalam do autobusu wozkiem to malo jednego chlopaka nie rozjechalam bo nae wylazl,ale grzecznie przeprosil
pozniej juz na ostatnim zakrecie tak mna zarzucialo i nie mialam sie czego zlapac ze polecialam plecami na tego chlopaka i tylko krzycze"kaska lap!"
dobrze ze ten chlopak sie nie ruszyl bo bym alnela o glebe:-):-):-):-):-):-)
grzecznie przeprosilam ale zunalz usmiechem ze nic sie niestalo:-)

a Weronika dziszrobilo siku na sedes bez nakladki,w centrum:-)
ale mi sie zeszlo z tym pisaniem:szok:

ide bo mnie okrutnie ząb boli wezmę jakiegos procha bo nie wytrzymam boje sie isc bo moze i powiedziec ze nie wyrwie i skieruje mnie do chirurga :no:
lepiej ratwoac

No właśnie , dlatego nie chciałam już dłużej czekac,i pierwsze kłucie nie było takie straszne, a teraz juz wiedziala, co to bedzie i za chiny ludowe nie chciala sie usokoic, na sam widok fotela wpadła w histerie, ale odwrotu juz nie bylo, poprawic trzeba. matko co tam sie dzialo, Piotr w koncu uciekl na poczekanie bo nie mógł znieść jej placzu...

wspolczuje ale dobrze ze sparwa zaltwina

No tak dokładnie to ja tez trzymałam ja na kolanach, bo inej możiwości nie było z nią, żeby sama siedziała, ale na zajefajnym fotelu. za to co mnie teraz ukłuło to to, ze żadna z nich nie używa rękawiczek!

bylo sie upomniec io rekawiczki
na pewno by zalozyla

witam kochane:happy:
dzieci w szkole lało u nas rano i burza była więc szliśmy w ulewnym deszczu julkę musiałam w zerówce przebrac bo wszystko miała mokre ja jak wróciłam też byłam mokra do majtek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:oby o południu było ładnie:crazy:
antoś spał dziś ładnie tylko raz się przebiudził ale teraz trochę inaczej go kładziemy tzn o 10-11 na ranną drzemkę potem o 16 na popołudniową a potem o 22 na nocny sen i obudził się dziś tylko o 3 na piciu i spał spokojnie do 7 rano:tak:ra:tak:no to ja mam takiego speda że szok zrobić julce adamowi śniadanie picie śniadanie picie do szkoły obudzić dopilnować jak się ubrali dać antkowi śniadanko ubrać się ubrać ogarnąć i najpóźniej o 7.30 wyjść z domu :szok:ale cieszę się że jest rano taka mobilizacja jakoś tak ułożony ten dzień lepiej:tak:

i wszytsko sie jakos samo szybko robi nie?
i ja narzekam ze musze latac...
a rano mam to z glowy:-)

malinka no ja Cię normalnie kocham miłością szaloną, zwariowaną i nieokiełznaną:-D:-D:-D:-DTy mi zawsze potrafisz humor poprawić tak,że siedzę przed monitorem i śmieję się jak głupi do sera:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: a samopoczucie po Twoim poście wspaniałe:tak::tak::tak::tak:już mi trochę przeszło, chodzilo generalnie o teściową, tego paskudnego gatunku nigdy nie wolno chwalić:no::no::no:ja ją pochwaliłam i się ostatnio zawiodłam ale to inna bajka, nie będę tego rozstząsać bo mam świetny humor:-D:-D:-D:-D

nie cghwal dnia przed zachodem slonca!

A wlasnie mi sie przypomnialo
Wczoraj moj jak wrocil to Laura juz spala
Moiw do mnie patrzac na nia
Zobacz Kochanie jak by bylo extra jak kolo Laury lezalby maly kinderek:szok::szok::szok:
A ja do niego powiedz mi to za 2 lata:-D:-D:-D
Stwierdzil ze teraz trzeba zaczac sie starc bo potem to On za stary bedzie:-D:-D:-D:-D

to trzeba sie starac kobieto!
chcesz miec drugie majac 40lat?

hahaha anka chyba samolotem zabawkowym.... :confused2::laugh2:

samolotem ginekologicznym :-D:-D:-D:-D:-D

Medea, A Ty to się lepiej przyznaj, że nie chcesz rodzić, :-Dprzyjdie czas wyjścia nie będzie mała będzie wiedzaiła kiedy ma się zacząć pchać, a niestey dziołchy tak mają, że wcześniej z reguły z nas uciakają. A tak mi sie przypomnialo teraz, jak chora bylam i nic ni moglam, to kilk wierszy napisałam ( a dawno juz tego nie robiłam) jak je obrobie to wstawie do rowu.

moje baby obie po terminie

Luna no to mnie wyczulas hehehe co 5 lat bede miala malutkie w domku:-D:-D:-D tak zeby sie nie nudzic:rofl2:

do pracy sie nie chceisc cwaniaro:-D:-D:-D:-D:-D

To Twoje ostatnie leniwe tygodnie.
Wykorzystaj je na maxa.:-D:-D:-D:-D
A ja się witam.
W wolnej chwili trochę ponadrabiam.
Tymczasem
Przytoczę Wam moje kochane dzisiejszy dialog z Kubusiem.
ja- idziemy do szkoły
K-nie idę
ja-czemu ??
K-mieszkam w Polsce tak?
ja-tak
K-A w Polsce jest takie prawo ,że można założyc strajk,więc ja strajkuję i nie idę
Ooooooooooo:no:
ja -idziesz i już
K-jest wolnośc słowa i wolnosc wyboru .To demokracja się nazywa wiesz mamuś .
:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Oczy mi wyszły i szczęka mi opadła.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

caly Kubus:-):-):-):-):-):-)

a ja przyprowadziłam julkę ze szkoły a adam został sam w domu z antkiem bo szkoda mi było tośka budzić i ciągnąć w ten ulewny deszcz :sorry:trochę stresa miałam bo adam nigdy sam z nim nie został adam miał mega stresa ale git bo się toniek nie obudził a ja droę do szkoły 1.5 km zaliczyłam w 7 minut:-ppowrotna trochę dłużej bo z julką ale też lekkim truchtem :cool2:
no a teraz adam odrabia lekcje i suszy książki bo mu zmokły w plecaku:wściekła/y::wściekła/y:julka też lekcje odrabia a toniek poszedł gotować bo słyszę jak garami wali:-Dchyba mi sugeruje że obiad czas zacząć robić:confused2::confused2:

ale kochana same dobry strony-i prysznic zaliczony i i sauna i rowerek ww ednym:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

A jeszcze zapomniałam, chciałabym chwaląc się zakomunikować Wam moje kochane, że nasz klub został właśnie zarejestrowany i Jest pełnoprawnym KLUBEM MIŁOŚNIKÓW TANGANIKI. Kosztowało nas to sporo pracy ale powiodło się i trud został nagrodzony!!!

gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!1

witam kochaniutkie wybaczcie ze nie nadrobie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
moj m przyjechal przed chwila :-D:-D:-D:-D
wiec do poczytania w poniedzialek
bo wczesniej to mi raczej nie pozwoli :no::no::no::no:

milego:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

No i doprosiłam sie o deszcz, w prawdzie jeszcze nie pada, ale widzę tak ciemne i niskie chmury, że to chyba i burza będzie nie zła:tak:

Mała juz któryś dzień z rzedu ma rozwolnienie, ale dzis to masakra, brązowa woda. Na początku myśłałam, że to na zęby, bo trójki sie ruszyły, ale teraz już nie wiem, zawsze było spokojnie po tym względem, jak to u was było> tez tak źle? Powinnam się już martwic tym rozwolnieniem?
A mężo śpi w najlepsze, położyłam się obok i jż zacęło mi isę coś snić, ale przyszła mała i powiedziela ne spi, no i lipa, ne spie:-D

jagody,suszone owoce,i jezszce jakis probiotyk przez 1-2tyg
jak po 2-3dniach bedzie bez zmian to do lekarza.a skoro miala ostatnio goraczke to mzoe jelitowke zlapala.albo gardlo?

Jagodami powiadasz, poszukam jutro na targowisku, moze jeszcze gdzieś znajdę...

podziala i sok i takie ze sloiczka tez

Witam,my po bilansie - Julu 15 kilo żywej wagi(97 centyl):szok: i 90 cm(75 centyl).

moja panna lepsza:-)
16kg i 90cm a wiek dokladnie iwdac na suwaczku:-):-):-):-)
a moze mi ktoras sparwdzic to na siatkach bo mi sie strony nie chca otowrzyc z siatkami
albo dajcie jakis link]

no i Oliwcia już spi :tak::tak::tak::tak::tak: a tu takie pustki :szok::szok::szok::szok::szok: hej hej wychodzic z norek :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

:-):-):-):-)
jak dotarlam to zadnej nie ma ,mnawet o tak mlodej porze
norma
smierdzi ode mnie czy co?????????????????????????

chmurzy sie i wieje.
u MH juz pada pewnie do mnie dojdzie niedlugo,ciekawe tylko czy burza

U nas tez lało jak ... no i burza jak mówiłam-jednak przyszła, powietze troszke się orzeźwiło.

Jagodami powiadasz, poszukam jutro na targowisku, moze jeszcze gdzieś znajdę...
Luna może być dżem jagodowy Łowicza lub smażone.
Lepsze są te smażone oczywiście :tak::-):-)

Ja jestem ,ale siedzę na allegro.;-)

reklama
Do góry