reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam! ja tylko na chwilę, cały czas gdzieś latam. na ostatniej wizycie u ginekologa okazało się, że mam anemię, a szczawiany wapnia mogą świadczyć o piasku w nerkach. Dodatkowo jeszcze lekarka pobrała mi wymaz z pochwy i dzisiaj wstępnie okazało się, że mam drożdżycę i waginozę :-( więc znowu do lekarza... i jeszcze przeziębienie męczy :-( dlatego życzę wszystkim Mamom dużo zdrówka!

reklama
Gratuluję mamusiom zdrowych dzieciaczków:-) Ja już się poniedziałku doczekać nie mogę bo idę na drugie badanie prenatalne to podejrzę maluszka:-).Wy też idziecie na to drugie badanie?

chorutkom zdrówka życzę!!
morka -jakie drugie badanie? Ja miałam jednoUSG na ostatniej wizycie u gin prowadzącej, a 16 września idę na USG 3d do innego gin - mam nadzieje że z niego wyniosę same dobre wieści i ładne zdjęcia ;-)

kawka wypita, idę układać ciuszki dla maleństwa które wczoraj dostaliśmy od znajomych:-D

ja pod kątem poprawnego działania wszystkich organów - szczególnie serduszka - chcę iść własnie na to usg3d :tak:niestety płatne i drogie, ale zrobione przez fachowców od badań prenatalnych:tak:

Ja po lekarzu i dostałam antybiotyk, bo do gardła dołączyła biegunka, ale mam opory psychiczne przed połknięciem tabletki, więc na razie smekta, płukanie gardła solą i syropek mam nadzieję że pomoże.

Wiecie co ,jak mnie wkurzają rodzice co wychowują swoje dzieci na takich ''mymlusów''-jak odbierałam małego ze szkoły to jego kolega mówi do mamy ,ze Oskar to go w plecy dzisiaj na spacerze uderzył i go te plecy bolą,a mój łobuz mówi ,ze przez przypadek bo ktoś go popchnął,a ta mama do mnie ze jej Kubuś nigdy nie kłamie i nie wiem jakby co sie stało ,conajmniej jakby mu ręke Oskar urwał .Ciekawe co dalej bedzie ,może bedzie skarżył ,ze ktos na niego patrzy:szok:Moim zdaniem dzieci powinny umieć między sobą konflikty rozwiązywać a nie odrazu dorosłych na pomoc wołac:tak:A najlepsze sa właśnie te matki które by za dziecko nawet mówiły jakby się dało:wściekła/y:

Sylwia, też mogę coś powiedzieć na ten temat. Mój syn nigdy nie zaczynał pierwszy, ale jak ktoś z nim zaczynał to oddawał podwójnie i większość dziekaków leciała wtedy na skargę do Pani lub rodziców, ale nikomu nigdy krzywdy nie zrobil, a mimo tego był przez Panią traktowany jak ten najgorszy, za to on ciągle lądował w szpitalu, popchnięty na ślizgawce ze złamanym stałym zębem ( aż nerw był na wierzchu), rzucony ogryzkiem i w oko wbiła się łuska od pestki, jak mówiliśmy o tym wychowawczyni to chowała głowę w piasek. Kiedyś była sytuacja że chłopiec dwa razy większy i grubszy go uderzył więc Hubert mu oddał i mamusia przyleciała na skargę. Ja z tych nerwów już mówiłam żeby on też skarżył, ale on mi wtedy mówił, mamo tyle razy mówiłaś mi że skarżenie to najgorsze co może być a teraz mówisz żebym to robił, więc dałam sobie spokój.
Ale pocieszające jest to że i on i inne dzieciaki wyrosły już z takich zachowań i jest spokój, trzeba cierpliwie przeczekać.

Dormark, trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści.

reklama
Kurcze ale mnie nastraszyłyście. USG połówkowe miałam we wtorek , i dzidzia waży 585gr.:szok: Pani doktor mówi ,ze w normie tyle,że wg tego to 23 tydz i 4 dzień.Mam nadzieję,że nie będę musiała rodzić 4kg dziecka:no:

Do góry